|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Laringitis
15.3.2008 15:28:30   
Maleal
Tisti user posted image  ki  so imeli laringitise,a so ga imeli enkrat,ali so se ponavljali in na koliko časa se je ponavljalo,kakšno terapijo ste imeli,a je bilo to samo v hladnih mesecih tako kot prehlad ali čez vso leto?

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Laringitis
15.3.2008 15:32:03   
Splet.Ka
Mi smo ga imeli od jeseni 3x, če se prav spomnim. Terapija so bile samo vlažne inhalacije. Ker je bilo dihanje zelo oteženo, pa smo vedno potem dobili injekcijo dexametazona. Žal pa so zaradi tega bacili dobili prosto pot v pljuča in čez par dni smo končali 2x v bolnici - enkrat z virusno pljučnico, enkrat z bronhiolitisom.

Imamo pa zdaj zaradi ponavljajočih se bronhitisov terapijo z Ventolinom (deluje samo na pljuča, zato za laringitis ni učinkovit) in s Singulairom.

Cvetim...

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2008 20:36:52   
CUKRČEK
Moj Aljaž ga je imel jeseni, ko je bil star 3 mesece. Smo bili eno noč v bolnici. Dobil je injekcije in svečke. Ponovilo se mu ni. Tudi Klara ga ni dobila (sta dvojčka), pa je baje kar nalezljiv.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2008 21:09:19   
j6
Laringitis se lahko ponavlja, ali pa ga ima otrok samo enkrat. pomaga pa pogosto da otročka toplo zaviješ, in ga za par minut odneseš na mraz.  Drugače pa če ni prav hudo, mu  kakšenkrat daš  tudi žličko claritina, ali flonidana, včasih lahko preprečiš poslabšanje. Predvsem pa vlažit in vlažit zrak. Najtežje začnejo dihat med 3 in 6 uro zjutraj. Ko otrok začne laringitično kašljat , ga najprej umirit, ker se otrok zelo ustraši ko teško diha.  Ponavadi to nekje do tretjega leta prerastejo. Sem deset let delala na ORL v bolnici, kjer zdravijo laringitise.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2008 21:53:57   
doroteja23
Mi smo imeli laringitis 2x od lanskega novembra. Prvič smo pristali v bolnici in to 5 dni, pa še pol smo mogli hodit tri dni na inhalacije. Imela je še punpico in antibiotik. Drugič pa nič. Samo inhalacije smo ji mogli delat, pa če je mela napad sem jo mogla v deko zavit pa na zrak nest. Kot je že ena predhodno napisala.

Lp

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2008 8:53:47   
pupika
Naš mali je star 18 mesecev in je imel od novembra pa pa do februarja kar 6 krat laringitis. Vedno kadar je bila malo bolj prehlajen in dalj časa, mu je vse udarilo na galsilke. Smo pa samo enkrat dobili inekcijo, ostalo samo vlaženje prostora, čeprav mi je v zadnjo zdravnica rekla, da ne rabim vležit ker smo v novi hiši, pa se sedaj kar drži že dva meseca. Sem mu pa dajala v nos kremico nisita po priporočilu zdravnice, ker odpira dihalne poti in dobili smo eno pumpico flixotide, za vsak slučaj, če bo kdaj kriza, v tem času pomaga sveži zrak, ker odpira dihalne poti, samo sedaj ni tako mrzlo, tako d ane vem. Aja se mu pa je ponavljajo na 14 dni približno ali ap na 3 tedne.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2008 9:05:01   
tannya
Tudi mi smo ga imeli že večkrat. Nazadnje včerajuser posted image . Naša je stara dve leti in pol in opažam, da so laringitisi zdaj bolj redko kot so bili pri enem letu in tudi blažji so. Ukrepe pa so že zgoraj napisale: vlažit zrak, pod paro, potem pa na hladen zrak. Opažam pa, da se pogosto pojavi po dolgi  vožnji z avtom, verjetno zaradi suhega zraka....v avtu je to še bolj problematično.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2008 13:59:40   
mucica1
Tudi mi smo laringitični odjemalci user posted image . Prvič smo bili v bolnišnici 6 dni na inekcijah dexometazona in inhalacijah, prejšnji teden pa smo k sreči dobili le Zyrtec. Se pa vedno nadaljuje v vneta ušeska in očke, tako, da v končni fazi pristanemo še na Hiconciluuser posted image .

V enem letu je naš mali laringitis prebolel 3-krat, ko je najhuje, pa ga kar popokam v kopalnico, odprem vročo vodo in imamo turško savno, kar še najbolj pomaga. Ponoči ponavadi zavrem še nekaj loncev vode z žajbljem in jih večkrat menjam, da ima vlažen zrak. Moj user posted image  je imel kronične napade laringitisa do 5 leta, potem pa so izzveneli sami od sebe.

Lep pozdrav vsem,

user posted image

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2008 10:30:30   
dana
Mi smo ga imeli lansko zimo (06/07) in letos spet. Letos sem mu dala Claritin pa vlažili smo zrak. Pa inhalacije. In je bil res hitro dober. Smo pa jeseni kupili vlažilec in je dosti manj kašljal kot lani.

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......