|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z uspavanjem, navezanost na mamico
13.3.2008 10:08:45   
beruška
Živjo, prosim za kakšen nasvet in izkušnjo,kaj storiti,ko se 8 mesečni otrok kar na lepem odloči,da ga noben drug ne bo dal k nočnemu spanju razen mamice :-(
najin 8. mesečnik je kar naenkrat postal težaven pri večernem uspavanju,pri tem imam v mislih samo uspavanje,ko je na vrsti za uspavat oči. In tudi to le za večerno spanje in ne popoldansko. Prej sva se vsak drug dan izmenjavala,brez težav je šlo,zdaj pa kar naenkrat navezanost name,da bi ga samo jaz dajala spat. Skrbi me, kaj bo,ko me enkrat ne bo zvečer doma, lahko se zgodi, zato vztrajava,da ga daja zdaj spat oči. mali joka do ure in pol,prav dere se in ne neha,dokler naposled ne omaga, mi je hudo,a ne vem, če se bo stanje izboljšalo,če po določenem času popustim in prevzamem. Tako se spoti,da ga mora preoblečt enkrat ali dvakrat. Prosim za nasvet in izkušnjo. Hvala

p.s. pediatrinja pa mi je rekla,da gre z normalen razvoj dojenčka, ko je simbioza med materjo in otrokom najtesnejša,saj dojenečk naju pojmuje kot eno osebo in čuti z mano. Dve potis sta samo,je rekla, da vztrajava pri izmeničnem uspavanju in se bo slej ko prej privadil,da tako pač je, ali pa izmenično uspavanje preloživa za kake 3 mesece, ko bo priblizno leto dni star, takrat pa j to nujno potrebno, ker se mora simbioza začeti trgati in otrok osamosvajati.

Mi2 bi raje poskusila že zdaj,saj se mi zdi,da bo z mesecem v mesec težje. Imate kak nasvet,kako olajšati stvar, je kateri uspelo v krajšem času z neko posebno tehniko in pristopom omiliti ta jok in otroku prej dopovedati,da je tako prav? :-(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave z uspavanjem, navezanost na mamico
13.3.2008 10:41:17   
kristinaj
jaz teh težav nimam...ko je zaspana, ji napravim flašo mleka in ponavadi zaspi ob flaši...še 2x grem po dnevni gor in dol in jo nesem v posteljico......

mogoče nasvet: počakaj z uspavanjem. namesto da ga začneš ob 19 počakaj do 20 ure, da bo dovolj utrujen in bo mogoče tudi očku zaspal....pa kakšnega pliška mu daj v naročje, da se pomiri, pa dudko v usta, če jo ima......

(odgovor članu beruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2008 10:58:15   
beruška
hej,kristinaj
sploh se ne uspavamo,okopamo,podojim,lupčka in spat, damo v posteljo,počakamo,da se obrne na bok in zaspi. pri meni ej to v najvec 10 minutah, da se posloviva. Pr ociju je blo recimo par minut dalj,zdaj pa kar naenkrat dretje, ze ko ga po dojenju prime, že ve,da ga ne bom jaz nesla, zdaj ko sva dva dneva prakticirala to tehniko.
Bom poskusila dalj časa počakat,čeprav so izkušnje pokazale, a če ne gremo ob istih urah in preutrujeni,je še slabše. Bom vidla, mogoče kakšna moja majčka,da diši po mamici, kaj pa vem. res hvala za nasvet.
Samo ti si pisala, a mamo samo mi take probleme ???? :-)
cau

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2008 11:00:18   
2 Sraki
Ali se odločita da vztrajata do konca, ali pa preložita. Vsekakor da otrok doseže željeno stvar po dolgem pritoževanju je zadeva bila brez vrednosti. Dosegel je svoje!

Sama ga ne bi silila z izmeničnim uspavanjem, ker je ravno v obdobju ko vajino simbiozo zelo neguje in ceni. Sčasoma bosta videla, da mu bo občasno pasalo, da ga da tudi oči spat in se ne bo pritoževal. V bistvu z siljenjem laho po mojem mnenju prej škodita kot koristita.

Drugo pa je ko bo samo oči doma. Takrat otrok dobro ve, kaj lahko in kaj ne sme, kaj je možno in kaj ni. Torej takrat veretno ne bo problema ali pa se bo zelo hitro umiril, ker ve kje so meje. Če pa ve da si ti tudi doma in temu primerno vztraja, saj mu izpolnita to željo, pa če tudi po uri in pol, pač se mora fino potruditi da doseže svoje. Torej ne se sekirat, ko te ne bo doma bo vse o.k.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2008 11:12:21   
beruška
hej sraki
do zdaj nisem posredovala, vdal se je zdaj ze 2x, mi je pa tezko

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2008 11:12:27   
DANVARI
se strinjam s predhodnico. Jaz bi počakala kakšen mesec dva da se ta faza umiri, potem pa bi zopet poskusila. Če te slučajno ne bo vmes kdaj doma, bo pa otrok vedel, da je nekaj drugače.
Je pa verjetno v tem obdobju bolje, da joka enkrat ali dvakrat, ko tebe ni doma, kot da joka vsak drugi večer.

Počakajta malo, potem znova poskusita, predvsem pa po lastnem občutku, saj najbolj poznata svojega otroka.

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2008 11:17:54   
2 Sraki
Sicer sem za to, da počakata. So pa včasih določene stvari potrebne za otroka in nam je staršem resnično težko zadevo izvest. Kot tole v vajinem primeru. Pri nas smo imeli pri isti starosti uvajanje noči brez hranjenja. Vendar smo resnično vztrajali in nikoli popustili. Velja za vse stvari, ne samo za spanje, da je potrebno mejo postaviti in vztrajati, pa četudi nam je zelo zelo težko in hudo. In te meje nikoli pustiti prestopiti. To je res pomembno tudi za naprej.

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2008 11:46:09   
Naja30
Po moje je v tistem obdobju mama. Malo počakajta, čez kakšen mesec pa spet poskusita.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2008 13:09:22   
Isabellabina
Zdravo beruška!

Jaz imam sedaj takšnega ,bom kar rekla, maminega sinčka doma.Star je 27 mesecev in naše uspavanje je neznosno,ker mi je ravno tako začel nagajati pri nekako 7-8 mesecih.Takrat je bil malo bolan in seveda, jaz sem ga stalno nosila .Ko ga uspavam, beri ,nosim jaz, ma zaspi preci ,sploh ni problema,a ko ga bo hotel dati mož se dere ko zmešan.Sedaj sem pa tudi že visoko noseča in ga zelo težko nosim tako ,da ga kar pustimo in nam sedaj prinese v dnevno na tla dekico in se tam valja, potem pa zaspi.Kaj naj naredim drugega pustila sem ga in se vsaj ne dere več.Upam da sekaj takega pri vas ne bo dogajalo ne znam pa ti dati nasveta kako ga spraviti drugače v posteljo saj meni nobena metoda ni uspela kot da se je nosil na rokah dokler ni zaspal.Upam da boš ti imela več sreče!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.3.2008 14:19:18   
rose
pri nas je tako kot pri vas. pred dvemi mesci sem jo še položila v posteljico in se je uspavala sama. potem je zbolela, pristala pri nama in še vedno spi pri nama. do nedavnega jo je lahko tudi oči uspaval, smo se tudi menjavala, en dan en, drugi pa drug. zdaj pa že kak teden ne gre. se lahko še malo igrata, to pa je tudi vse. potem pa jok. jaz se pa lahko samo zraven vležem in takoj zaspi.
jaz nisem za drastične ukrepe in ne morem gledat kako se otrok muči in joka. ja, 8 mescev je dopolnila in pri teh mescih še ne zna tako izsiljevat. pri nas bomo še poskušali po malo, ko pa začne jokat pa pridem k njej jaz. bo že prišel njen čas.
pri ta prvi smo imelproblem, ko sva jo razvadla z držanjem za roko, pa zdaj pri dveh letih brez problema zaspi v svoji sobi. tako da slej ko prejbo tud ta druga.

srečno

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2008 16:36:35   
beruška
hvala punce :-)
kot razberem, imamo podoben problem,  po večini niste za vztrajanje, saj je tud meni težko,hkrati pa vidim, da se je pri nekaterih ta problem kar zavlekel in se še ni rešil. Joj, ne vem, tudi jaz bi priskočila na pomoč,ko vidim,kako se joka mali, a se bojim , da to ni najbolje,  ne zanj, ne za očija in ne zame user posted image ... verjetno je potem boljša rešitev , da ga za nekaj časa sama dajam spat, ... vsaj iz izkušenj drugih vem, da se polovičarstvo ne obnese, da otrok, čeprav še tako majhen, ve in začuti,da lahko z jokom dobi svoje. Uf, saj nisem zmaj od mame, sem pa prvič mama in bi mi izkušnje prav prišle v tej situaciji. Bomo videli,kako se konča ta odisejada user posted image

no, kot ste rekle, slej ko prej se bo zadeva tuud sama uredila in če ne zdaj, bo treba ponovno v boj čez kak mesec ali dva user posted image  pa upajmo na zmagouser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?