Anonimen
|
Hvala, RR Team. Drugače je pa takole... Materialna pomoč za Maria se je dobesedno vsula s cele Slovenije, saj je bila prošnja za pomoč objavljena v medijih, istočasno pa tudi na RK. Tako, da ponudbe za materialno pomoč niso podvojene ali potrojene, ampak podeseterjene! Deset postelj, deset sedežnih garnitur, deset omar itd. - saj razumete? In dokler se ne nabere dovolj denarja, da se Mariu postavi nova hiša, vseh teh stvari ni kam spraviti. Edina varianta je, da začasno ostanejo pri ljudeh, ki bi darovali (če le imajo prostor za hrambo še naprej). Enako je z oblačili - še preden je prošnja za pomoč prišla v medije, je bila Mariu osnova že zagotovljena s strani bližnjih in sovaščanov ter območnega RK. Trenutno je torej tako, da je najpametneje usmeriti pomoč v to, da Mario čimprej dobi (nazaj) svoj dom. Isti in enak seveda ne bo in tudi 50 let življenja je zgorelo, ampak streha nad glavo pa bo. Dom. Kaj pa pomeni gradnja hiše, pa večina ve. Ne samo denar, ampak tudi neznanska količina časa, parov rok in organizacije. Tako, da je zaenkrat najbolj smiselno pomagati z denarjem. Veliko je ljudi in podjetij, ki so že ponudili svojo materialno pomoč pri gradnji, še več jih bo (nekaj prošenj za donacije bo tudi z mojega e-maila ali telefona). Vse ostalo lahko zaenkrat počaka. Oz. že kar mora. Tiste, ki ste pripravljene pomagati z nakazili kakšnega eura, nakažite po Wahoo-jinih navodilih na TRR od RR, s primernih pripisom namena (da se denar ne bo pomešal med sabo). Dobrodošle tudi tiste, ki lahko na kakršenkoli način pomagate pri bodoči gradnji (material, delo, prevozi itd.). Morda imate keramično obrt - potrebovale se bodo ploščice. Morda imate doma gozd - lesa ni nikoli dovolj. Morda ste prevozniki - boste pomagale pripeljati material? Karkoli, kar lahko hišico spravi pod streho. Z vsem ostalim pa, prosim, počakajmo. Moja ponudba za prevoz ostaja (je urejeno) - ko se bo potreboval kombi, bo na voljo v 24-ih urah na moje stroške. Enako velja za prevzem stvari. Če ima pa katera še kakšen predlog, je pa seveda dobrodošel.
|