|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: živčnega doživljam
11.3.2008 12:31:01   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Tiamo

Vzgajat ga, pa ne vem no
vzgajajo mame, in me nimamo nič pri tem, saj jaz tako mislim

ja, tudi jaz, zato pa sem napisala, kar sem. Prevzogjit ga je težko, se mora kar sam. Vsakodnevno najedanje in kazanje s prstom, to ni zame, če sam ne vidi in ne ve, pa nič.

Blejka, pa je to vedno tako, jih nikoli še nisi pustila same z njim, pa ti šla na lepše?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 51
11.3.2008 13:05:53   
maruškaŠ
V končni fazi je isto kot pri otrocih - ne gre toliko za besede, dretje, način, ali strogost prej ali potem. Gre ta doseldnost. Ne mu sam grozit - če ne boš bom to, pa to, pa to. AMpak nardit. Ne mu govorit, ja tega ne znaš, ne zmoreš, ampak mu to dat za nardit. In navsezadnje ne ga napiz***, odelat da tega in tega ni naredu pol pa sama nardit - opominjat in čakat, da bo on to tut dejansko naredu.

p.s. ko bo on pod tušem s puncami trkajte po vratih - dokler ne bo preizkusil na lastni koži, tut ne bo razumel.

p.p.s. sem se vzdržala komentarja kje jih pobirate, ker sem v preteklosti imela takšnega oziroma še hujšega primerka (itak, da se je že prej videlo, da je len mamin sinko, sam jaz tega nism hotla videt + itak sm verjela, da se bo čudežno spremenil) - ponudarek na SEM IMELA.

Sedanji partner je tak kot mora bit in to se je videlo že kmalu - je vedno pomagal delat (tut ko sva še živela vsak zase). Ker imam sina še od prej, pa se je tudi na tem področju lahko izkazal. Sam in je bil užaljen, če sem ga vprašala, če bo zmogel sam paziti na malega - mi je vedno povedal, da ni nesposoben.

Pa se spomnim enkrat na začetku najine zveze, ko je sin zbolel in nism mogla bit doma, on pa je bil na bolniški - se je sam ponudil, da bo pazil še na malega. IN tudi je, brz problema. Ko sem prišla iz službe pa me je čakalo kosilo... Dvomim, da dojenčka ne bo sposoben popaziti..

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 52
11.3.2008 14:24:28   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

No evo jst pa ne razumem še zmeri, kako hudiča ne more met 10 min otroka da se v miru stuširate. Mislm ne vem al sm jst tku žleht al kaj ampk da se jst tuširam pa mi pride če bom hmal k ne more več otroka mirkat.....ma pomoje bi resno kej v bučo dubu. Mislm pa fak no, kakšnih 10 min? Tolk njegov otrok k vaš. K pride domov je njegovo delo ukvarjat se z vami in otroki. In pika. In ni mi jasno kaj sploh odstopate od tega. Valda da se ti spipa če maš 24ur na dan otroke za rihtat gospoda pa sedi. Ampk jst ga neb gledala da sedi, niti približno ne. Ne znam požirat pa spregledvat stvari. Jst povem kaj hočem in pika. Ne prosim. Povem.
Pa sploh mi ni jasno kako se nočejo ukvarjat z otroki. Pa kakšn človek si to da ti je odveč za lastnega otroka skrbetuser posted image  Matr no, moj še mačkoma več časa posveti kot eni kle gor svojim otrokom očitnouser posted image
Pa očitno mam jst res izjeme okol sebe, ampak vsi moji prijatelji k majo otroke so čist obsedeni z njimi. Komej čakajo da pridejo domov da so z njimi, hodijo na igrišča z njimi, na sprehode, na izlete, jih previjajo, oblačjo, v vrtce vozjo......mislm men je to vse čist logično in normalno in večini ljudi s katerimi se družim isto. Zato mi res ni jasno kje jih najdete.

Se podpišem pod tole. In ja, tudi meni se porajajo enaki vprašanji:

Kje jih pobirate?
Zakaj potem še en otrok, če si že ob prvem sam za vse?!

Ni druge kot zaropotat in si vzet čas zase. Nepreklicno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
11.3.2008 14:29:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

taška30 jaz mu že zagrozim,da mam vsega dost,pa da mu jih bom za en dan pustila..sam boli njega..on bi jih dal svoji mtki..ja kje sem ga pobrala-prej ni bil tak,tud k sem bila bolna je pomagal..zej pa že 2leti in pol tko vse v izi,kot da te otrok ne utrudi..že eden te,kaj šele dva

Potem pa pojdita ti in  njegova mati v šoping, kino,... da bo moral sam poskrbet zanje.

A veš, moj je super očka, res, pa imam zelo visoke standarde. Ni pa bil super očka že od začetka, tudi zato, ker ni imel nobenega pravega vzornika. In sem se morala nekajkrat fajn razjezit, da je hčerko sploh poahtal, ampak je potem začel meni zbujat občutke krivde, ker je on kao trpel med čuvanjem (ker je tulila, se ni pustila preoblečt,...), pa sem se še bolj razjezila. In sem mu rekla nekaj v smislu, da če še dve uri ne zdrži s svojim lastnim otrokom, potem bi jaz morala že po treh dneh znoret, ker imam isto sranje, kot ga je moral on prenašat 2 uri, vsak dan, 365 dni v letu plus še marsikaj drugega. Potem se je malo zamislil. Zdaj gre z malo vsako nedeljo za dve uri ven in imam MIR in TIŠINO. user posted image user posted image user posted image  Samo je moral sam sprobat, kako stvari funkcionirajo, da mu ne tupim kar tja v tri dni, predvsem pa je s tem, ko je več časa preživel z malo, začel z njo tudi in predvsem uživat. Našel je en smisel v temu, ki ga prej ni poznal. Zdaj mu jo brez problema pustim in grem. 

Samo ne vem, če bi to pri tvojem užgalo. Moraš res udejanjit, kar mu praviš. Otroke zapri skupaj z njim v sobo. Če gleda tv, se mu verjetno ne bo dalo iti jih odpret user posted image . Če jih bo odrl, jih pojdi nazaj zapret, pa reci otrokoma, naj mu gresta na ušesa vpit user posted image user posted image user posted image . Potem pa ga vprašaj, kako se počuti, če je po vsem tistem vpitju sproščen? In če se mu je res tako zelo vživet v tebe, v tvojo situacijo in željo po tem, da bi imela malo časa samo zase. Navsezadnje je tvoja pomirjena duševnost tudi v njegovem interesu. Če boš ti spoščena, spočita in zadovoljna sama s sabo, tudi njemu ne boš težila - torej bo moral prenašati fajn in ne sitno ženo.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
11.3.2008 14:41:25   
gojska
ne me takoj napast,
ampak meni se zdi otrok, ki ne more 15 minut počakat pač razvajen. Če bi bilo to enkrat, nobena mama nebi dobila živčnega.
Če živiš samo za otroka je otroku valjda čudno, če te ni ko ti bo on hotel. Koga bo teba vzgojit ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
11.3.2008 14:53:17   
Blink1
Ne bom rekla, da moj čisto nič ne naredi. Sej se igra z njo, sta tudi kdaj sama. Pa vendar če kam grem za par dni, jo ziher da njegovi mami. In je tam. Zdaj ko je večja, je itak lažje, ker je tudi mala bolj samostojna, ampak še vedno se mora nekdo ukvarjat z njo.

In meni ni težko bit z otroko, ker itak nimam veliko časa z redno službo, pa še popoldanskim delom. Imam kar slabo vest, če grem kdaj kam samo za sebe. Zato pa jo velikokrat vzamem s sabo.

In še... midva sva si oba želela otroka, sva ga tudi načrtovala. Ampak nekateri moški imajo v glavi še vedno to, da nekaj je žensko delo, nekaj pa moško. In ni važno, da morava zjutraj OBA v službo in da oba isto služiva denar (kdo ga več porabi pa je sicer druga zgodbauser posted image ).

Tak pač je... izgleda, da na to pred prihodom otroka pač nisi pozoren... ampak to ti ne vzame pravice, da nebi jamrala... nekje pa se moraš potožit, ne? In hvala bogu, da ene pa imate vse rožnato. Sem vam fauš... evo priznam... čeprav bi se verjetno naveličala... tak pa se imam nad čem pritoževatuser posted image user posted image

Aja... in mojega ni mogoče prevzgojit... ooo neee user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil N&N -- 11.3.2008 14:54:30 >

---------------------------------------

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 56
11.3.2008 15:38:07   
Marogica
N&N, to kar si napisala ni nič narobe, če si partnerja sprejela takšnega kot je. Takrat je tudi vsaki partner "ta pravi". Če pa se človek pritožuje, da ga konkretne stvari motijo, ki so bistvenega pomena, potem pa se lahko upravičeno vprašam, "kje ste ga pa pobrale"... In v tem je razlika.

Tudi moja mama je tip Cankarjevske matere, pa tudi kot žena je požrtvovalna in očetu bere želje iz oči. Vendar to RADA dela, je ne moti že 42 let in sta v SREĆNEM zakonu. TOrej sta se našla ta pravi lonec in pokrovka.

In kot sem napisala..v tem je razlika..

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 57
11.3.2008 15:50:05   
Blejka26
ja res jih nikoli ne pustim samih in niti tavelke nimam v vrtcu..sedaj čakam na razpis aprila,ker jo imam to itak namen dati že zaradi družbe..in zakaj imam dva otroka.Ker druge nosečnosti nikakor nisem načrtovala,sploh pa ko sem videla v kakšno pomoč mi je moj.če ne bi zanosila tko rekoč po nesreči,se za drugega otroka ne bi nikoli odločila.Sem razmišljala o splavu ravno zaradi tega problema,a sem se odločila da otroka obdržim ker mi vest ni dala,da bi ubila nedolžno bitje.In nikakor mi ni žal da sem se tako odločila..zato me zaradi tega ni treba obsojati,ker mislim da sem se odločila za lepo stvar in predvsem pozitivno.
jaz sem srečna z obema hčerkama in jima posvečam res veliko časa..ves svoj čas bi lahko tako rekla..včasih dam starejšo mal tašči ali mamiju ali obratno ne morem pa to vedno početi ker imate obedve tudi svoje delo..in res mi pomagata..veliko več kot partner..samo danes je res prišel dan ko mi je vse do...dilo in sem mislila,da bom doživela živčni zlom.in potem sem svojga prosila nej me ne ogovarja in anej me pusti na miru a ne..on najeda najeda najeda..po sem pa na koncu zanj živčni bolnik..kaj ne boš če pa prosiš naj da mir z najedanjem..oprostite ker sem vas zamorila s tem

< Sporočilo je popravil Blejka26 -- 11.3.2008 15:51:47 >

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 58
11.3.2008 16:02:50   
Blejka26
aja pa še to.Seveda ima partner pol tud dobre lastnost,zato ostajam z njim..in vem da kar sejem to žanjem..

< Sporočilo je popravil Blejka26 -- 11.3.2008 16:07:48 >

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 59
11.3.2008 16:30:15   
Anonimen

oprostite ker sem vas zamorila s tem

Joj, pa ne se opravičevat, prav je, da se skašljaš, ne moreš večno v sebi tiščat.

Kaj pa  njegova mama pravi? A če bi njej kaj rekla, ne bi pri sinu zaropotala, naj že odraste, začne biti očka otrokom in ne njihov stric (strici si lahko privoščijo, da merkajo otroke, ko jim to zapaše, očki pa morajo skrbeti zanje, če se jim to tisti trenutek da ali ne) in tebi postane mož kot je treba, da pokaže spoštovanje?

Ali pa kakšen njegov prijatelj, ki je bolj očetovski?

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
11.3.2008 18:06:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman
Pa ne mi rečt, da jih še nikoli nisi pustila za par ur samih (a nikoli ne greš nikamor sama

Tole bo, po mojem. Otrok, ki sam priteče za mamo (torej starejši od cca. leta in pol) po 10-ih minutah, je otrok, ki nikoli ni bil brez mame 10 minut. In niti ni otrok tukaj kriv. Njemu paše biti z mamo, logično. In logično je tudi, da mami paše biti z otrokom. Ampak NON-STOP? 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 31 dni v mesecu in 12 mesecev v letu? Dajte, no! To je pa potem izključno materina krivda, ker je otroka tako navadila. Tako ga je pa navadila najbrž samo zato, ker so jo drugi napumpali s tem, da je slaba mama, če otroku ni non-stop na razpolago, če ga da v varstvo in podobno. Saj je že na RR tega polno - takoj te ožigosajo za slabo mamo, če nekaj mesecev star otrok prespi pri babici, če gre s teto na morje prej, preden gre v OŠ in podobno. Evo ti potem scrkljance! In kakšna je taka mama? Samozavest na nuli! Ob vsakem premiku se sprašuje, ali je naredila prav in kaj bodo rekli drugi. To je tisto staro, glupo razmišljanje, da moraš pa pozabiti nase, ko imaš otroka. Da se tvoje življenje neha, ko rodiš. Ko si poročena in mama, moraš živeti samo še za metlo, lonec in plenice. Mhm, bi rada videla kaj takega pri meni, ja... Ti mater, ko grem jaz v kopalnico, me dve uri ni ven in me sladko boli k***c, če se vsi trije moji moški medtem pogrizejo med sabo. Točno toliko pripadajo eden drugemu kakor jaz njim ali oni meni. To sta MOJI 2 URI in ni bitja na tem svetu, ki bi mi ju vzel.

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
11.3.2008 21:36:10   
Blejka26
veste zakaj me je danes vse to tako zelo vrglo iz tira..tamalo sem dala spat v sobo,kopalnica pa je zraven sobe..jaz bi že ignorirala vpitje in razbijanje po vratih,samo ne kadar mi drug otrok spi.Nikoli prej vam nisem jamrala in tudi razložila sem zakaj imam dva otroka..in ni mi žal,res mi ni ker sta prečudoviti hčerki in res je razvajeni sta,kako naj ne bosta če sta pa vedno z mano.Moja mami in tašča-obedve imata še službe in svoje odgovornosti-pomagata mi kolikor mi le lahko..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
11.3.2008 21:42:12   
Marogica

.Nikoli prej vam nisem jamrala in tudi razložila sem zakaj imam dva otroka..in ni mi žal,res mi ni ker sta prečudoviti hčerki in res je razvajeni sta,kako naj ne bosta če sta pa vedno z mano.Moja mami in tašča-obedve imata še službe in svoje odgovornosti-pomagata mi kolikor mi le lahko..

Če se prav spomnim, si že jamrala, pod drugo pa opažam, da imaš očitno samo prečudoviti hčerki. O možu nisem nikjer brala, da je prečudovit...preberi si nazaj, pa boš sama opazila, da lepo govoriš samo o otrocih...

Torej "stresi" "prečudovitega" moža, da se "prebudi"....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 63
12.3.2008 7:34:28   
Blink1
Otroci so čudoviti ne glede na to kakšni so. Moja bi mi lahko skakala po glavi, pa bi jo imela še vedno neprecenljivo rada. Otroka toleriraš...

Medtem pa, ko ti pri partnerju stvari, ki si jih toleriral, lahko počasi začnejo najedat živce. Takrat je po moje najbolj pametno, da se pogovorita in poskušata spremeniti stvari, ki vaju motijo. Pri obeh, ker tudi same nismo popolne. To je seveda idealna situacija... kot sem že napisala.. mojega se ne da spremenit oz. je zelo težkouser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 64
12.3.2008 7:45:26   
srki
Ne vem Blejka, pusti ju sami z njim pa pojdi po svoje, pa tudi če jih bo njegovi mami dal, enkrat bo verjeto tudi njegova mami kaj rekla. Jaz grem vsako soboto za dve uri in me ni, pa še med tednom kdaj, pa ni problema. Zato zame osebno razbijanje po vratih in kričanje za mano ni tako kritično.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 65
12.3.2008 18:07:04   
Anonimen
jaz sem srečna z obema hčerkama in jima posvečam res veliko časa..ves svoj čas bi lahko tako rekla..

Tudi ti rabis cas zase, ne da ga namenjas samo otrokoma. Lepo in prav je, da ga vecino posvecas njima, ampak dolgorocno bos pregorela, kar ne bo v korist ne tebi ne njima.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
13.3.2008 7:17:55   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

jaz sem srečna z obema hčerkama in jima posvečam res veliko časa..ves svoj čas bi lahko tako rekla..

Tudi ti rabis cas zase, ne da ga namenjas samo otrokoma. Lepo in prav je, da ga vecino posvecas njima, ampak dolgorocno bos pregorela, kar ne bo v korist ne tebi ne njima.

Se strinjam tudi jaz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?