Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 7.3.2008 20:22:20
|
|
|
|
Anol
|
Midva z mojim malčkom sva bila zadnjič tik na meji bronhitisa, tako mi je rekla zdravnica, svetovala mi je, da sem vseeno začela kar s terapijo z ventolinom in seveda fiziološko ter parne inhalacije in se nama srečo ni razvilo naprej. Ampak seveda uporaba ventolina pride v poštev samo če ti to svetuje zdravnik. Težko pa rečem, da bi s tem lahko vedno preprečila. Te pa čisto razumem, mene je tudi vedno groza, ko se začne kašelj in zamašen nosek. Upam, da se bosta zrihtala, da se ne bo razvilo naprej. Anol
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 7.3.2008 20:32:10
|
|
|
|
Nisaa
|
oj1 Zanima me če ste ventolin dobili za domov??Jst sem ga enkrat že dobila ampak od dežurne zravnice ne naše pediatrinje ,no pol mi ga je pa hotla tud pediatrinja v bolnici dat pa sem rekla da ga imam ,danes pa vidim da piše na škatljici da po odprtju stekleničke se lahko uporablja 1m potem se zavrže,res nevem najbrš ga bom jutri k dežurnemu peljala mogoče tam dobim ventolin ,ker zdej pa res že obvladamo tole ihaliranje tud s tavelikmu smo mel b. ,naša pediatrinja pa itak največ kar naredi pošlje v bolnico ,poznam pa primere k so hodili v ZD na inhalacije nevem zakaj mi ne ,no ja nekej bomo mogl uštimat...
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 7.3.2008 20:33:35
|
|
|
|
Sibil_
|
Meni so v Italiji rekli naj mu mažem pod noskom z eteričnim oljem evkalipta-je tako posebno olje, ki je primerno za otroke.In baje zelo zelo dobro pomaga, tudi odraslim. LP, Sibil RR
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 7.3.2008 21:32:01
|
|
|
|
Pinga
|
Ojla ! Mi pa preventivno jemljemo Singular granule. Mi jih je predpisal zdravnik pulmolog, ko sva bila nazadje ( prejšnji mesec ) v bolnici zaradi bronhitisa. Lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 8.3.2008 8:29:18
|
|
|
|
A.J.
|
Moj ta mlajši je bil tut 4krat v bolnici, potem pa končno dobil Singulair granule in letos še nismo imeli nič hujšega (razen škrlatinke, ki pa nima veze s tem)... Je pa res, da nam ga niso dali dokler ni imel 3 ali 4 bronhiolitise v 1,5 leta... Pa šele po dveh letih so ga dal na teste za alergijo in je alergik na pršice... Bi mu lahko marsikaj preprečili, če bi ga prej pregledali... Če bi vedela, bi najbrž prej težila za te teste... Vprašaj njegovega zdravnika... Lp A.J.
|
|
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 8.3.2008 8:35:16
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Nisaa, mi smo ravno 2 dni nazaj prišli iz bolnice - petič zapored v pol leta. Punčka, mki je stara enako, kot tvoj Maj, je imela bronhitise že prej, prvič, ko je bila stara pol leta. Pri nas je tako, da noben prehlad ne ostane prehlad...ponavadi se takoj spremeni v bronhitis, tako da rabimo ventolin in dodaten kisik. Ali pa dobi laringitis, po injekciji dexa pa gre potem naprej v pljučnico. Rezultat je vedno hropenje, težko dihanja, dodaten kisik...seveda v bolnici . No, zdaj smo dobili Singulair granule. Upam, da bodo res kaj preprečile. Srečno!
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 8.3.2008 9:14:41
|
|
|
|
Nisaa
|
Ja mojmu tavelkmu so dal singuler pri 6m k je mel bronhitis dvakrat v 1m no pol je mel mir do lanskega decembra torej do 17m,no skorej 1 leto smo mel mir ,mam pa še eno škatlo doma ,kako se že daje ta singuler ,če se prav spomnim 1 prašek zjutrej,1 zvečer???SpletKa se čudim da vam niso že prej dal singuler,k smo ga mi tko hitro dobil,pa še pol je rekla zdravnica če ga rabim Jah nč zdele bomo ihaliral s fiziološko ,včerej sem mu dala tud kamelce na prsi pa se mi zdi da dosn nima več suhega kašlja da se še mal sliš sluz da jo izkašljuje ,upam da ne preide v kej hušega
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 8.3.2008 9:29:09
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Nisaa, Singulair imamo mi en prašek za zvečer, zjutraj nič. Zaenkrat ga moramo jemat 3 mesece do pregleda pri pulmologu. A inhalator imaš? Pa ventolin? Kaj pomaga? Drugače ga magari pelji k dežurnemu na inhalacije, da se ne poslabša. Nam to vsaj za začetek pomaga
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 8.3.2008 11:55:06
|
|
|
|
Nisaa
|
oj ja evo smo bli pri dežurnem je bla lih dr.šketa dežurna zato sm ga pa peljala,nč je rekla da se sliš da ma mal sluzi ane in da je za iskašlat če bo pa slabš ga pa nazaj prpelem ,no sej tko je zmeri pol gremo pa čez kašn teden v bolnico, nevem zakaj ga ne da že prej mal na ventolin,mamo mi doma ihalator pa bomo zdej fiziološko na 3 ure inhaliral tko da mu mal pomaga tole,ja za ta singuler sm se pa spomnla smo tdu mi mel sma zvečer 1ga ja k je ena škatla skoz za 1m ane...
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 9.3.2008 14:14:20
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Jaz sem prav to vprašala zdravnico, ko smo bili v torek na kontroli zaradi bronhitisa... naštela je vse kar že počnete in rekla, da če je bakterija ali virus dovolj močna nimamo kaj narest... žal, mene je pa sploh strah, ker sem astmatik in ima pikica še toliko večjo verjetnost, da se ji to razvije v astmo...
|
|
[Brisano sporočilo] 9.3.2008 15:26:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 9.3.2008 22:02:36
|
|
|
|
Nisaa
|
oj! Ja sm tud jst brala da nej se ventolin sploh nebi dajal za bronhiolitis ,sam pol nevem zakaj ga v bolnici skoz dajejo ,sej pol neveš kaj bi si mislil ,en zdravnik pravi da je to samo za astmo ,drugi vsi dajejo ventolin.No ja upam da se bomo pozdravli zaenkrat se ni nič poslabšal ,vdihov v spanju ma pa 22-23 kar je super,tko da bomo še naprej ihnaliral mogoče bo pa pomagalo ,je pa ped. rekla da nej inhaliram s fiziološko ,da mu bo pomagalo da se izkašlja,sem mu pa danes dala čaj iz pljučnika pa ga je neverjetno pil itak sam po žlici k flaše noče ,samo drugih čajev ali sokov tud po žlici ni hotel ,čez dan se pa noče več dojit ,samo še zjutrej pa zvečer
|
|
RE: Bronhitis ,se sploh lahko prepreči??? 10.3.2008 8:43:04
|
|
|
|
Metuljček Cekinček
|
Najprej nasvet, ki smo ga dobili na pediatrični: ne uporabljat sirupov proti kašlju, ker problem preselijo samo na nižje predele dihalnih poti. Kašelj je naravni mehanizem za čiščenje dihalnih poti in je koristen. Če se bronhiolitisi ponavljajo, dobite v pediatrični ali pri pediatru recept za ventolin in "pumpico" in točna navodila, v katerih primerih uporabljate ventolin. Navodila se nanašajo predvsem na število vdihov v minuti pri globokem spancu (najmanj pol ure po tem, ko zaspi) - mi pričnemo s terapijo z ventolinom, ko se število vdihov na minuto poveča na 28, nato pokličemo pediatrinjo in gremo na pregled, pediatrinja pa določi nadaljnjo terapijo. Recept za singulair smo dobili, ko se je jeseni prvič pojavil bronhiolitis. Lansko zimsko sezono pa ga je moj metuljček prebolel štirikrat (od tega dvakrat v bolnici).
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Piškoti/kruhdejziKdaj ste svojemu malčku ponudile piškot oz. skorjico kruha za grizljat?prej (
37%)
7m (
28%)
8m (
16%)
9m (
7%)
10m (
5%)
kasneje (
6%)
Število vseh glasov: 391Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!