Astorija
|
IZVIRNO SPOROČILO: cassy tudi jaz sem v podobnem položaju. končala sem faks, novembra diplomirala (2.4. podelitev diplome), in imam že celi mesec dni delovne dobe. zaposlena moram biti vsaj 6mesecev (kar so mi obljubili do konca julija) da se lahko prijavim na strokovni izpit. slišala sem da ima naša ravnateljica še samo 2 leti do penzije....sedaj pa sem malo skeptična.......če sedaj zanosim oz. nekje junija, bom konec s porodniško takrat ko nje ne bo več na delovnem mestu. kaj pa če me potem nova ravnateljica ne vzame nazaj? saj ne, da imam že sedaj neke ogromne možnosti za zaposlitev, vseeno pa več kot pa čiste začetnice. če pa se vodilni kader menja, imam pa še manj možnosti. stalne zaposlitve še ne bom ziher 5 let dobla.....pol pa če bi še čakala......bom zanosla glih pri 30. kaj naredit?????? kaj svetujete punce...... Oj, težko ti dam kak pameten nasvet, ker sem sama še vedno malo v dvomih. Sicer sva se odločila da bova (oz. sva že) začela delati na bebici, pa kar bo pa bo. Potem sem imela pa teden razgovor za službo, pa mi je bilo malo žal (kaj če se je prijelo jaz pa na dobri poti za zaposlitev), no pa mi po razgovoru ni bilo več žal, kajti v razpisu so ponujali službo za nedoločen čas (3 mesece poskusne dobe), tam so mi pa povedali, da je po poskusni dobi najprej eno leto za določen čas.... Na pa sem potem lahko spet na istem kot sedaj. Tako, da zaenkrat kar delamo na tem, če pa vmes dobim službo, bova pa v primeru da se še ni prijelo, pač počakala par mesecev, če pa se je... bomo pa tudi nekako. Ker dejansko je res, ko čakaš na pravi trenutek tega ni in ni od nikoder, leta pa tečejo. Moraš pa to najprej sama pri sebi razčistiti in ugotoviti kaj si bolj želiš. Midva sva se odločila za bebico, ravno iz razloga, ker me je strah, da ko pa dobim enkrat službo in začneva delati na bebici, pa ugotovima, da imava kakšne težave z zanositvijo. Takrat mi bi bilo vseeno za vse službe tega sveta in za čas ki sva ga metala stran z odlašanjem. Po drugi strani pa tudi služba za nedoločen čas ni nikoli neka 100% garancija. Jaz imam drug teden zopet en razgovor (v razpisu so ponujali 3 mesece poskusne dobe nato nedoločen čas), bomo videli kaj bojo tam povedali. Vendar kot sem že rekla, tudi (v primeru da se je kaj prijelo, meni pa ponudijo službo kot jo iščem, in je zaradi tega ne dobim (po treh mesecih poskusne dobe bi jim že moggla povedati, pa še tu imam en mesec odpovednega roka = 4 mesece), bi mi bilo mogoče malo žal kaj nisva počakala par mesecev. Ampak dolgoročno gledano bi mi bilo pa v primeru kakršnih koli problemov pri zanositvi bolj žal izgubljenega časa, kot še tako idealne službe. Ne vem to, takšna je pač moja odločitev, če je bila pravilna bo pokazal čas, ampak tudi službo lahko konec koncev dobim drug teden ali pa še par let ne. Tako da čakala ne bom več, bomo videli kaj bo prinesla prihodnost in kako se bo vse skupaj na koncu odvilo.
|