|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tudi mi bomo začeli delati na tem
7.3.2008 13:19:34   
bastian111
Tudi jaz ne bi na tvojem mestu več odlašala.Odločitev je Vajina ampak ne pre dolgo razmišljati!user posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.3.2008 17:53:00   
Leli§
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da čim prej dočakata svojega user posted image .
Jaz sem mojga user posted image dobila konec prvega letnika in nisem imela nič (ne dohodkov, službe, ne stanovanja) in življenje lih tako teče naprej.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 27
8.3.2008 14:01:58   
Oaza
IZVIRNO SPOROČILO: urskaj

Hiter slončkatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
8.3.2008 18:41:10   
Astorija
Moram reči, da sem navdušena nad podporo... sem pričakovala bolj skeptična mnenja! Hmmm... sama priznam, da me je še malo strah (predvsem gledano s finančnega vidika).... eh ampak konec koncev živimo samo enkrat.....

Hvala vam vsem!user posted image

P.s.user posted image A pod temo M ne pričakujemo marca se še da vpisati, hehe po izračunih na tej strani imam ovulacijo ravno med 8 in 13 marcem, saj ne da dam kej velik na te izračune.... ampak vseeno user posted image

(odgovor članu Oaza)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.3.2008 12:39:01   
aqua77
Astorija,

kar veselo v napad user posted image user posted image user posted image in danes ko je tako lepa nedelja se malček sisnita. Saj moraš pohiteti, ker marec ni več tako dolg!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pogumno pa bo!!!! Veliko sreče ti želim!!! user posted image user posted image user posted image

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
12.3.2008 19:55:15   
tejci01
Pozdravljena astorija,
na tvojem mestu sploh ne bi čakala, ker pravega trenutka ni nikoli.
Vedno nam nekaj manjka.
Midva tudi delava na user posted image  in upam da nas bo sreča kmalu doletela.

Srečno  in veselo na delo.user posted image

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 31
12.3.2008 20:26:49   
Anonimen
Na pravi trenutek se ne splača čakati, ker bo vedo nekaj kar še manjka. Ljudje smo pač tako naravnan, zato je bolje kar delati na temu.user posted image

< Sporočilo je popravil nia* -- 12.3.2008 20:28:27 >

(odgovor članu *kinnie*)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
13.3.2008 11:56:31   
TODY78
jaz bi ti tudi svetovala kar v akcijo: na pravi čas, ko bo vse popolno (služba, stanovanje, avto,....) vsi čakamo, potem pa si mislimo, da bo takoj ratalo....Jaz sem tudi študirala, končala študij pri 24 letih..potem pripravništvo, podaljšavali so mi še dve leti...iskala novo službo-sem nekaj za silo dobila, so pa bili odnosi katastrofa,..spet sem menjala-po enem letu sem dobila za nedoločen čas...takoj sva začela delat nauser posted image -zanosila sem takoj prvi mesec a kaj ko se je končalo s ssuser posted image ... Imam službo za nedoločen čas, plača je slaba,... vedno sem hrepenela po svojem stanovanju, službi za nedloločen čas, "dobri" plači....in kaj imam zdaj-stara bom 30 let, služba je taka kot je, user posted image pa ni!

Ti hočem rečt vse se uredi-sem videla pri prijateljicah-niso imela končanega faksA, službe,.....zdaj imajo vse-otroka, službo, stanovanje.....

NE ČAKAJ NA POPOLNE DNEVE!! 

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
13.3.2008 12:16:32   
fragola
vidva, kar veselo na delo in naj se vam čimprej pokaže plusek!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TODY78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
13.3.2008 12:30:51   
aqua77
Se strinjam z povedanim, punce hitro v akcijo im novim user posted image  na proti!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.3.2008 19:47:58   
cassy
tudi jaz sem v podobnem položaju. končala sem faks, novembra diplomirala (2.4. podelitev diplome), in imam že celi mesec dni delovne dobe. zaposlena moram biti vsaj 6mesecev (kar so mi obljubili do konca julija) da se lahko prijavim na strokovni izpit.
slišala sem da ima naša ravnateljica še samo 2 leti do penzije....sedaj pa sem malo skeptična.......če sedaj zanosim oz. nekje junija, bom konec s porodniško takrat ko nje ne bo več na delovnem mestu. kaj pa če me potem nova ravnateljica ne vzame nazaj? saj ne, da imam že sedaj neke ogromne možnosti za zaposlitev, vseeno pa več kot pa čiste začetnice. če pa se vodilni kader menja, imam pa še manj možnosti. stalne zaposlitve še ne bom ziher 5 let dobla.....pol pa če bi še čakala......bom zanosla glih pri 30.

kaj naredit??????

kaj svetujete punce......

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.3.2008 15:15:20   
Astorija
IZVIRNO SPOROČILO: cassy

tudi jaz sem v podobnem položaju. končala sem faks, novembra diplomirala (2.4. podelitev diplome), in imam že celi mesec dni delovne dobe. zaposlena moram biti vsaj 6mesecev (kar so mi obljubili do konca julija) da se lahko prijavim na strokovni izpit.
slišala sem da ima naša ravnateljica še samo 2 leti do penzije....sedaj pa sem malo skeptična.......če sedaj zanosim oz. nekje junija, bom konec s porodniško takrat ko nje ne bo več na delovnem mestu. kaj pa če me potem nova ravnateljica ne vzame nazaj? saj ne, da imam že sedaj neke ogromne možnosti za zaposlitev, vseeno pa več kot pa čiste začetnice. če pa se vodilni kader menja, imam pa še manj možnosti. stalne zaposlitve še ne bom ziher 5 let dobla.....pol pa če bi še čakala......bom zanosla glih pri 30.

kaj naredit??????

kaj svetujete punce......

Oj, težko ti dam kak pameten nasvet, ker sem sama še vedno malo v dvomih.
Sicer sva se odločila da bova (oz. sva že) začela delati na bebici, pa kar bo pa bo. Potem sem imela pa teden razgovor za službo, pa mi je bilo malo žal (kaj če se je prijelo jaz pa na dobri poti za zaposlitev), no pa mi po razgovoru ni bilo več žal, kajti v razpisu so ponujali službo za nedoločen čas (3 mesece poskusne dobe), tam so mi pa povedali, da je po poskusni dobi najprej eno leto za določen čas.... Na pa sem potem lahko spet na istem kot sedaj.
Tako, da zaenkrat kar delamo na tem, če pa vmes dobim službo, bova pa v primeru da se še ni prijelo, pač počakala par mesecev, če pa se je... bomo pa tudi nekako.
Ker dejansko je res, ko čakaš na pravi trenutek tega ni in ni od nikoder, leta pa tečejo.

Moraš pa to najprej sama pri sebi razčistiti in ugotoviti kaj si bolj želiš. Midva sva se odločila za bebico, ravno iz razloga, ker me je strah, da ko pa dobim enkrat službo in začneva delati na bebici, pa ugotovima,  da imava kakšne težave z zanositvijo. Takrat mi bi bilo vseeno za vse službe tega sveta in za čas ki sva ga metala stran z odlašanjem. Po drugi strani pa tudi služba za nedoločen čas ni nikoli neka 100% garancija.

Jaz imam drug teden zopet en razgovor (v razpisu so ponujali 3 mesece poskusne dobe nato nedoločen čas), bomo videli kaj bojo tam povedali. Vendar kot sem že rekla, tudi (v primeru da se je kaj prijelo, meni pa ponudijo službo kot jo iščem, in je zaradi tega ne dobim (po treh mesecih poskusne dobe bi jim že moggla povedati, pa še tu imam en mesec odpovednega roka = 4 mesece), bi mi bilo mogoče malo žal kaj nisva počakala par mesecev. Ampak dolgoročno gledano bi mi bilo pa v primeru kakršnih koli problemov pri zanositvi bolj žal izgubljenega časa, kot še tako idealne službe.

Ne vem to, takšna je pač moja odločitev, če je bila pravilna bo pokazal čas, ampak tudi službo lahko konec koncev dobim drug teden ali pa še par let ne. Tako da čakala ne bom več, bomo videli kaj bo prinesla prihodnost in kako se bo vse skupaj na koncu odvilo.

(odgovor članu cassy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
15.3.2008 15:31:04   
Dadi
Pravi trenutek....nikoli ne veš kdaj je tisti pravi...Jaz sem zanosila ko sem bila absolventka, brez zaposlitve, mož zaposlen..Stanovanjski problem na nek način rešen. (najemnine nama ni treba plačevati).
Pa smo kmalu za prvo pupo naročili še drugega..Danes sem stara 27 let, imam dva otročka (3 leta in 3/4 ter 2,5 let), v roku enega meseca bom diplomirala, vmes sem bila eno leto zaposlena, trenutno sem že pol leta na zavodu. Pa smo si tudi pri nas zaželeli še enega otročička pa nam zaenkrat še ni bil dan.. Konec aprila me čaka služba za določen čas, spomladi začneva zidati hišo...in nam je dano da lepo živimo...user posted image  Skrbi sicer so, ampak se mi zdi da tam gor Nekdo lepo skrbi za nas.
Na začetku se mi prva nosečnost ni zdela ob pravem času...ampak se je do sedaj izkazalo da je očitno bila..user posted image

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 38
15.3.2008 15:36:24   
Muca Copatarica
Če sta se odločila tako, je že prav. Držim pesti, da se vama vse poštima, kot si želiš. Verjemi, da bo še vse dobro in ob pravem času.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.3.2008 19:56:25   
Anonimen
Zdravo,
Jaz imam eno vprašanje. Zdaj sem prijavljena na zavodu in dobivam nadomestilo še 2 meseca. Drugače sem pa pred brezposelnostjo bila zaposlena 3 leta. Kaj če zanosim recimo komaj čez 2 ali tri mesece a pol dobim  sploh tisto porodniško, ki mi glede na dobo zaposlenosti pripada al ne? Že 5 mesecev preden sem postala brezposelna sem želela zanositi vendar do sedaj še nisem. Upam, da mi kmalu uspe.

(odgovor članu *kinnie*)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
17.3.2008 19:50:47   
Astorija
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zdravo,
Jaz imam eno vprašanje. Zdaj sem prijavljena na zavodu in dobivam nadomestilo še 2 meseca. Drugače sem pa pred brezposelnostjo bila zaposlena 3 leta. Kaj če zanosim recimo komaj čez 2 ali tri mesece a pol dobim  sploh tisto porodniško, ki mi glede na dobo zaposlenosti pripada al ne? Že 5 mesecev preden sem postala brezposelna sem želela zanositi vendar do sedaj še nisem. Upam, da mi kmalu uspe.

A nobena ne ve točno tudi mene zanima nekaj podobnega, oz. vsaj približno kaj lahko pričakujem od države v primeru nosečnosti in brezposelnosti?? (Delovne dobe bom imela 16 mesecev' vendar mi pogodbe ne bodo podaljšali, imam pa lastno stanovanje (ki ni pisano na mene- torej uradno ga nimam), avto(2), prijavljena bi bila pa po vsej verjetnosti kot samohranilka.... tako samo okvirno me zanima, kaj lahko pričakujem v primeru, da bi karkoli bilo, če katera ve.... ker se mi ne sanja ali je to 20€ ali 1000 € na mesec user posted image  (no ja za drugo varijanto vem da ni možna...)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
18.3.2008 12:15:56   
ZmajTolovaj
Živijo, draga Astorija, jaz ti svetujem AKCIJO user posted image . Saj so že pred mano vse napisale, eksistenca je zagotovljena, dohodke tudi imata, otrok pa je nekaj najlepšega, kar se ti lahko v življenju zgodi.
Jaz sem tik pred diplomo, mož je zaposlen, stanovanje imava, otrok pa je samo pika na i. Čeprav jaz nimam službe, nam nič ne manjka - pred zanositvijo sem tudi delala par let, ampak kot honorarka, in mi ni nič koristil ves tisti zaslužek, ker se niso prispevki odvajali za starševko nadomestilo.
Mesec pred porodom me je prijateljica zaposlila v svoji firmi, tako da sem s porodniško začela iz nule, se pravi za zadnjih 12 mesecev se je v izračun upoštevalo 55 % minimalne zagotovljene plače v RS - po domače, jaz dobivam 230 eur na mesec od države. Če bi bila nezaposlena, bi dobivala malenkost manj, tj. 175, se mi zdi. Malo razlike vseeno je, pa tudi delovna doba teče.
Ne vem pa, kako je, če si neporočena ali samohranilka, po mojem bi ti od CSD moralo še kaj past ...

To zdaj ni bilo mišljeno kot eno jamranje user posted image  hočem samo povedat, da nam gre z eno solidno plačo čisto dobro in da bi se odločila še enkrat enako.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.3.2008 11:36:17   
crvicek
Tudi jaz  ti svetujem da poskušaš zanositi čimprej. Kot vidim je za nas ženske v teh letih res umetnost dobiti službo, še posebno če smo brez otrok. S stališča delodajalca boš imela več možnosti za zaposlitev z malim otrokom, kot če si še brez otrok, vsaj take izkušnje sem jaz pridobila na razgovorih, ko sem iskala službo.

Jaz sem bila tudi v podobni situaciji, najprej fax, služba, stanovanje. Potem pa sem imela željo še za magisterij in sva rekla, da še malo počakava. Tako sva januarja 07 začela delati na user posted image , avgusta sem imela ss, letos marca pa operacijo pregrade. No in letos bom stara 31 in upam da bom še letos user posted image . Čas gre full hitro, še sploh če so vmes kake zdravstvene težave, tako da če bi vedela, bi se verjetno tudi jaz prej odločila za user posted image . Žal nam ne gre vedno vse po planih.

Za porodniško, pa si po preteku pogodbe (če boš takrat noseča) skušaj dogovoriti s kakimi znanci, da te ''zaposlijo'', ti jim plačuj prispevke v višini tvoje trenutne plače dokler ne dosežeš 12 mesecev zaposlitve, saj povprečje teh 12 mesecev se ti šteje za porodniško. Tako je naredila moja kolegica in se ji je full dobro izteklo. Imela je stroškov tistih par mesecev, vse ostalo pa je potem dobila poplačano z solidno porodniško.

Srečno!

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 43
27.3.2008 18:47:20   
dreamhorse
sem nova na forumu in sem se sem prijavila ravno iz tega ker imam isti problem, kot moje predhodnice. brez da sem postavila vprašanje sem že dobila odgovor. hvala vsem, čeprav sploh ne veste, da ste mi pomagale.
Tudi jaz bom začela delat na tem, da postanemo trije ne glede na pogodbo, ki mi jo že tako dolgo obljubljajo. Klinc gleda službo, glavno da dobim nekaj, kar si tako močno želim user posted image  s službo itak nisem zadovoljna.. če bo bo, če ne pa tudi ne. glavno da mi čimprej uspe povečat družino.

Lp

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zgodbe malih junakov: Moj IVF čudež
photo
V UKC Maribor so mi naredili vse mogoče kontrole, dali injekcije, tablete, naredili histeroskopijo in laparoskopijo, pos...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.