|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška v času prejemanja nadometila zaradi ...
6.3.2008 13:14:42   
cuddy
O+Pozdrav.
Imam vprašanje oz ga ima moja prijateljica.
Stvar je pa takšna. V novembru 2006 je rodila prezgodaj in se ji je s koncem februarja letos zaključila podaljšana porodniška, zaradi prezgodnjega poroda. V pon. 3.3. se je prijavila na zavod in je opravičena do 3 mesečne podpore. V mesecu juliju pričakuje drugega otročička. Vendar se ji podpora zaključi s 5.6., porodniško začenja z 25.6. Se pravi za 3 tedne ji sfali zavarovanje. Sedaj pa bo poskušala pri ginekologinji, da jo da na bolniško, da bo tako do porodniške zavarovana.
No sedaj pa sprašuje, ali je težko prepričati ginekologa da ji da bolniško oz. ali naj ji pove po pravici, zakaj rabi bolniško, ker namreč ji nič ne fali.

Če kaj pomaga je ginekologinja iz Domžal, znana na tem forumu.

Prijateljica bo zeloooo hvaležna.

Lp

I'm not always RIGHT, but I'm never WRONG!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška v času prejemanja nadometila zar...
6.3.2008 13:24:59   
novopecena
mislim da lahko pove ginekologu, saj jo bo ce je kolckej vredu takoj dal na bolnisko. jest sm mela dost podoben primer pa mi je rekel da ce bo potrebno bova pa oba lagala (ce bi prislo do problemov).

mam pa tud sama kocljivo situacijo:
ko sem zanosila mi delodajalec ni podaljsal pogodbeuser posted image  barabe! hvala bogu sem najdla kolega, ki me je za 2 meseca uradno zaposlil, ceprav ne delam, tako da bom dobila vsaj solidno porodnisko. se pa zdaj pojavi vprasanje: kako je z zavarovanjem malckauser posted image  partner namrec dela bolj ko ne na crno in ne vem kaj naj naredim. ce ima kdorkoli kaksen nasvet pliiiiis tell me

(odgovor članu cuddy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.3.2008 13:26:21   
*pepelka*
Na zavodu moraš najprej izkoristiti nek del prijave, nato pa lahko nastopiš boljniško in tita čas zavod miruje, ti pa dobivaš bolniko preko zdravstva. Najbolje je, da kar na zavod pokliče, se tam prijavi, kasneje pa stvari ureja naprej, da ne bi slučajno zamudila kakšnega roka za prijavo, ker potem ne bo dobila nadomestila.

(odgovor članu cuddy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.3.2008 13:31:14   
cuddy
ja sej to vem, je že prijavljena, samo mora vsaj 1 mesec preden bo prenehala podpora zrihtat bolniško.

Se pravi da je možnost pregovoriti ginekologa, so usmiljene duše, al kako?user posted image

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2008 13:53:30   
trnuljčica
Lahko gre tudi k družinskemu zdravniku (splošni). Saj tako ali tako bo morala k njemu. Tudi če ji gin da predlog za bolniško. Odpre ti pa tvoj dr. za največ 30 delovnih dni. Tako da ji bolniško lahko da njen zdravnik ali pa jo njenemu dr predlaga gin.

(odgovor članu cuddy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2008 13:54:51   
A-N-J-A
Jaz sem povedala po pravici in dobila bolniškouser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.3.2008 14:18:16   
Anonimen
Prvih 30 dni bolniške na zavodu se črpa iz nadomestila,se pravi, mora odštet 30 dni bolniške od 3 mesece nadomestila. Je pa to 30 delovnihdni bolniške, se pravi, izčrpa praktično en mesec in pol nadomestila.
V konkretnem primeru svetujem , da gre kar do osebne zdravnice in ji odpre bolniško, kasneje odločbe za podaljšanje bolniške s strani ZZZS ne potrebuje, če je seveda na koncu glede na datum porodniške.
Srečno!

< Sporočilo je popravil Didlinaa -- 6.3.2008 14:31:31 >

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.3.2008 14:33:56   
cuddy
Punce hvala vsem, kolegica se full zahvaljuje,
ja glede na to daji zmanja 3 tedne bo veretno probala pri osebnem zdravniku.
Hvala, upam da smo pomagali še kateri dečviuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.3.2008 14:47:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cuddy

O+Pozdrav.
Imam vprašanje oz ga ima moja prijateljica.
Stvar je pa takšna. V novembru 2006 je rodila prezgodaj in se ji je s koncem februarja letos zaključila podaljšana porodniška, zaradi prezgodnjega poroda. V pon. 3.3. se je prijavila na zavod in je opravičena do 3 mesečne podpore.
Nadomestilo ima do 5. junija 2008. Če se le da, naj gre že ta teden do osebne zdravnice in odpre bolniško.Teh 30 dni je bolniška iz nadomestila.Kar sama naj izračuna kolikodni je to. Šteje naj 30 delovnih dni.
V mesecu juliju pričakuje drugega otročička. Vendar se ji podpora zaključi s 5.6., porodniško začenja z 25.6.
Pred pretekom 30 dnevne bolniške naj ji osebni ginekolog izda potrdilo za podaljšanje bolniške, katerega nese do osebne zdravnice, ki ga bo poslala na komisijo.Če ima bolniško odobreno še naprej, dobi bolniško od ZZZS toliko časa, dokler ji podaljšajo.
Se pravi za 3 tedne ji sfali zavarovanje. Sedaj pa bo poskušala pri ginekologinji, da jo da na bolniško, da bo tako do porodniške zavarovana.
Če dobi podaljšano do vstopa na porodniško, je zavarovana cel čas.user posted image
No sedaj pa sprašuje, ali je težko prepričati ginekologa da ji da bolniško oz. ali naj ji pove po pravici, zakaj rabi bolniško, ker namreč ji nič ne fali.
Lahko pove po pravici, lahko naklada karkoli.user posted image Naj presodi sama. Če je ginekolog OK,potem naj kar po pravici pove, magari, če pove,da rabi zaradi tega, da je zavod ne pošlje delat visoko nosečo delat.

Če kaj pomaga je ginekologinja iz Domžal, znana na tem forumu.

Prijateljica bo zeloooo hvaležna.

Lp

Moj nasvet!Če rabiš še kakšen odgovor, pridi na ZS.

(odgovor članu cuddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
6.3.2008 17:34:46   
cuddy
didlinaa, najlepša hvala.
Očitno imaš izkušnje s tem oz dobro poznaš te stvari.
Full hvala vsem puncam.

No čez eno leto pa tudi meni poteče pogodba in če se mi z nosečnostjo ne bo izšlo, bom pa še jaz potrebovala kak nasvet kako in kaj se znajti da bom dobila dokaj solidno porodniško.
Če pa ne bo, pa tud ne bo konec sveta.
Samo verjetno je mal slabši občutek če plačuješ 2 leti prispevek zato, potem pa izvisiš.

Eh bo že, važn da bodo otroc zdravi.user posted image

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime za punčko
pathra

Za najino starejšo hčerko nisva imela problemov in sva dala ime Sofija, sedaj pa iščemo ime za najino drugo punčko in bi rada da pašeta skupaj.

Klara (35%)

Olivia (40%)

Serena (7%)

Sabrina (19%)

Število vseh glasov: 168

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!