Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 10:29:28
|
|
|
|
lukec
|
Pravkar sem dobila odločbo za izračun višine otroškega dodatka in spet piham od jeze. Sicer sem svojo situacijo že razložila na eni drugi temi, ampak na kratko: - Rodila januarja 2005, zadnja porodniška - januar 2006 - Delala sem od septembra 2006 do januarja 2007 - Od takrat sem doma, brez službe In v odločbi so mi upoštevali vse dohodke, kljub temu, da bi morali upoštevati dejansko stanje, torej, da sem že eno leto brez dohodkov. Ker sem hotela bit prepričana, sem se pozanimala še na CSD Ljubljana- Šiška, kjer so mi povedali, da imam prav in da se MORA upoštevati dejansko stanje, tako kot v primeru, ko sem bom zaposlila. Kaj zdaj? Pritožba na naš CSD al kar direktno na ministrstvo? Koliko časa traja, da se zadeva razreši? Izkušnje prosim!
< Sporočilo je popravil lukec -- 5.3.2008 10:36:19 >
|
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 10:40:32
|
|
|
|
piamaria
|
Uf ja so grozni, se strinjam...joj težko rečem, meni npr., ko sem zanosila sem delala preko štud. servisa in naj se ne bi nikjer poznalo, ko pa sem oddala vlogo za Od, me je ta stala celo premoženje. Zakaj? Vse prihodke sem morala poknjižit za leto poprej, ko še nisem bila noseča in na podlagi tega so mi dodelili OD takrat 9000 sit namesto 19000 sit- katastrofa je. Vlekla sem se vsepovsod in končno na ministrstvu zahtevala, da se napiše ukrep in... čez sedem mesecev sem dobila novo- PRAVO odločbo, češ, da je prišlo do pomote...blabla bla..... saj veš in nato so mi dodelili pravilni znesek, za nazaj...POZABI! Slovenija ja Katastrofa, ukrepaj takoj, ker ne vem kako dolgo boš sedaj čakala, držim pesti. Aja na socialni kao niso nič vedle, kako je sploh to mogoče??? Ja itak.
|
|
|
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 11:00:16
|
|
|
|
lukec
|
Sem še na socialno klicala pa pravijo, da je tako prav. Da se dejansko stanje ne upošteva pač pa vsi dohodki iz leta 2006 . Praviš, da nisi dobila vrnjeno za nazaj, čeprav je bila njihova napaka. Ja, to je pa res samo v naši socialno-pravni državi mogoče. Tko da zdej ravno upanja za uspeh nimam, a ne!
|
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 11:15:33
|
|
|
|
TONČI.
|
Sem še na socialno klicala pa pravijo, da je tako prav. Da se dejansko stanje ne upošteva pač pa vsi dohodki iz leta 2006 . Do konca marca 2008 se upoštevajo vsi dohodki iz leta 2006. Od aprila do marca 09 pa vsi prihodki od leta 2007. Se pravi, v pritožbi ne boš uspela. Raje aprila na eno vižo še enkrat oddaj prošnjo za otr. dodatek.
|
|
|
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 11:25:37
|
|
|
|
lukec
|
Pa misliš,da bi to šlo skozi?
|
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 11:32:53
|
|
|
|
Luni
|
Ja, lukec, seveda bi šlo. Pač imajo tak zakon. Vam se je pa dejansko stanje v resnici spremenilo, zato vlogo kompletno še enkrat oddaj aprila z opombo, da se je dekjansko stanje spremenilo in sicer, da nisi več v službi. Saj si po zakonu zavezana, da javiš vsako spremembo na CSD (to je isto, kot bi rodila še enega otroka in bi oddala novo vlogo!) Veliko sreče!
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 11:53:24
|
|
|
|
lukec
|
Hvala! Pa še odgovor iz CSD Ljubljana-Šiška: Upošteva se dejansko stanje, ne glede na dohodke v preteklem ali predpreteklem letu. Vlogi za OD morate dodati potrdilo, da trenutno ne prejemate nobenega nadomestila ali socialne pomoči. Pol pa naj človek ve, pri čem je!
|
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 5.3.2008 13:08:28
|
|
|
|
piamaria
|
Pa saj ne vedo kaj klobasajo no, vsi so pametni za umret...poiskusi še enkrat ja se strinjam, meni ni nič pomagalo- žal
|
|
|
|
RE: Končno prišla odločba - jezna sem 6.3.2008 16:29:53
|
|
|
|
tina a
|
Lukec po 102. členu Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (UPB Uradni list 110/2006) lahko ponovno vložiš vlogo za otroški dodatek. Citiram zakon: 102. člen (obveznost sporočanja sprememb) Pogoji za pridobitev pravic po tem zakonu morajo biti izpolnjeni ves čas prejemanja pravic. Vsakdo mora sporočiti centru dejstva in okoliščine oziroma vse spremembe, ki vplivajo na priznane pravice, njihovo višino in obdobje prejemanja, v 8 dneh od dne, ko je taka sprememba nastala oziroma je zanjo zvedel. Spremembe, ki jih je treba sporočiti centru so: sprememba števila družinskih članov, zaposlitev ali izguba zaposlitve enega od vzdrževalcev družine, začetek opravljanja samostojne dejavnosti ali zaposlitev otroka po 15. letu starosti, namestitev otroka v rejniško družino ali drugo obliko institucionalnega varstva. Če se ugotovi, da so nastopile okoliščine, zaradi katerih bi bilo treba izdati drugačno odločbo o pravici oziroma odločbo o spremembi priznanja pravice iz tega zakona, center začne postopek po uradni dolžnosti. Tako ... Upam, da ti uspe.
|
| Stran: [1] |
Še enkrat IME ZA FANTKA ... Lubici... k priimku SKOL, finalni izbor :) Hvala za vsak glas!ADAM (
37%)
ARON (
18%)
LUKAS (
35%)
RUBEN (
11%)
Število vseh glasov: 417Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!