|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč pri hranjenju kužka
4.3.2008 14:29:04   
Natty5284
Pozdravljene...

Dajte mi malo pomagat, če je imela katera podobno situacijo.Doma imamo belega višavskega terierja, ki pa je zelo občutljiv in hkrati izbirčen...Do zdaj sem ga hranila samo z briketi Royal Canin in je blo ok...ampak ni nekaj dosti jedel...tu pa tam.Zdaj sem mu pa kupila neke druge brikete pa se jih niti takne ne.Tako vzrediteljica kot frizerka sta rekli da je malo presuh...aja, pa ful je občutljiv na vsako hrano...sprobali smo že ne vem koliko konzerv od najcenejše do najdražje pa je vse zbruhal.Sedaj sem se odločila, da mu bom probala hrano kuhat doma, pa me zanima, a ima mogoče katera kakšno idejo KAJ skuhat???Da ne bo bruhal, ker ima očitno res zelo, zelo občutljiv želodček...

Lp Natty
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč pri hranjenju kužka
4.3.2008 14:33:33   
baguSka
Jaz mu kuham ze od vedno, ker je tud bl obcutljive sorte - da ne bo pomote, ni zbircen, ampak ima probleme s kozo.

Pa se full ceneje je.. user posted image

No, jaz mu kuham: testenine, riz, polento, kosmice, jespren; pa cez mu dam omakce, katere ze prej nardim vec, pa jo potem po porcijah zmrznem (za ene par dni - recimo 3); omakce pa so cist razlicne spet: vratovina, pljucka, fasirano, piscancek... kot bi delala zase, samo da dam veliko manj zacimb in soli..

(odgovor članu Natty5284)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2008 14:49:53   
Anonimen
Kaj pa Hills dietni briketi sensitive? 

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2008 15:11:13   
Lunc_a
nekoč so bile tudi pasje testenine,ki si jih skuhal in ponudil psu.Sedaj pa ne vem če so šeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2008 15:13:19   
želva
Sem brala eno knjigo v kateri lepo piše kaj vse pes potrebuje v hrani(žal se ne spomnem več naslova) in sicer naj bi bilo tako, da jed vsebuje 1/3 zelenjave(korenje, cvetača brokoli, paradižnik-ne sme čebule, fižola),1/3 mesa in 1/3 riža, makaronov, polente, ješprejna, kosmičev,...
Pa notr žlico olja, alikakšno kislo smetano, pa jajčk.Brez začimb.
naša je oboževala, sam se mi ni dal vedno kuhat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2008 17:10:29   
Blueberry
Jaz mu dajem hrano Almo Nature pa nima nobenih težav. Je pa ta hrana iz naravnih konzervansov.user posted image http://www.mrpet.si/index.php?id=49 Več si pa lahko tukaj prebereš.

¤ Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. ¤

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2008 18:45:37   
soncece24
Kupijo se prav briketi za obcutljiv zelodcek, jih ima vsaka firma. Jaz mojemu včasih dam tuno čez brikete, ali pa kak jogurt recimo, da mu bolj teknejo. Včasih dobi tudi kuhano zelenjavo zraven. Pa enkrat tedensko rumenjak za dlako. Kuhat jaz ne bi upala, ker bi imela skoz filing, da mu kaj manjka. V briketih je le vse od mineralov, vitaminov, beljakovin itd. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Blueberry)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2008 21:21:42   
Natty5284
probali smo že vse mogoče brikete...od hilssa do ne vem česa vse...tudi tiste za občutljive pse...pa saj je, se mi zdi da najbolj še ta royal canin, ampak se mi vseeno zdi premalo...zdi se mi da je še kr naprej lačen...ne vem na kak način bi ga malo poredila???mogoče bi res morala probati te brikete prelit s kakšno omako...

Lp Natty

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2008 22:43:56   
Anonimen
Je že bila debata o tem, kako porediti psa, je še na tej strani, tako da malo poglej vsaj prvo stran, preden vprasas.

Čez brikete mu lahko daješ kislo smetano, sirni namaz, olje itd.

Mogoče kak obisk pri veterinarju ne bi škodil.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2008 23:39:45   
* Mateja *
Te čisto razumem v kakšni zagati si. Jaz imam tudi višavca, zelo zbirčnega in muhastega, in je tak pri meni ratal. Prej je menda vse jedel.
Noče jesti nobenih briketov, razen neke >Frolic iz Merkatorja, ki so bolj mehki, te še nekako poje. Sicer pa mu huham pašto, pasjo in čez mu dajem pedigre vrečke, vsakiš po mal, al pa mu dam čez malo sira, ki ga ima radm pa mal masla, tok da drugače podiši. Sicer pa poje tudi polento, pašto ki jo jemo mi, meso iz juhe, kakšne kosti, ki mu jih zrežem na koščke, da se mu nebi kje zataknila. Pa jaček na oko ima rad.

Sem se pač vdala v to, da nebbo imel bleščeče dlake, ampak lačnega ga kar ne morem pustit, zato mu damo kar ima rad! Praska se pa tako ali tako že od vedno!! Pa pri veterinarju smo tudi že bili, sam nam ni imel kaj pametnega za povedat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2008 14:47:47   
Anonimen
Mateja, ce mu ze dajes jajce, mu dajaj kuhanega in ne pecenega! Psi niso ljudje in nasa hrana jim skodi. In ne, me ne zanima s cim jih futrajo vse na kmetih. Pa tudi zacimbe in sol ni dobra za pse. Frolic brikete jé pa zato ker so krepko bolj slani od kvalitetnih briketov - sol pa skodi.

Sicer vsak po svoje, ampak dajte malo razmislit, kaj dajete psu za jest.

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2008 23:08:20   
* Mateja *
Ribica, fora je v tem, ker je naš kuža zelo neješč, pa zgleda da nimam samo jaz takega. In ko proskušaš ga vseeno navadit na brikete, ga fustiš pri polni skledi lačnega. To sem naredila en dan, dva, pol sem mu pa dala nekja da je pojedel, ker ob briketih bi mi shiral. Vem, da to ni prav, ampak kaj naj ga pustim da umrčka od lakote. Se mi je ful smilil in zato sem mu dala oz. mu dajem tako kar ima rad, vendar brez začimb. In gledam da je pasjo pašto, pasje konzerve,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.3.2008 8:09:57   
Anonimen
Ce pes dva dni ne je, ne bo umrl od lakote! Men tudi pes ni jedel, ko je bila mladic, pa smo ji po zlici brikete dajali, pa brikete iz roke itd. In ko ni hotla jest briketov (kvalitetnih), smo ji dali gor sirni namaz, kislo smetano, jogurt, zelenjavo skuhano SAMO za Luno (se pravi samo v vodi, brez kancka soli in zacimb) itd. Konzerve nismo kaj dosti uporabljal.

Pedigree in ostalo nekvalitetno hrano pa ni dobivala. Enkrat na 3 meseece dobi Pedigree vrecko, to je pa tudi to.

Ne recem, da ne dobi kdaj ENEGA KOSCKA kake "prepovedane" in za pse nezdrave hrane. Ampak ce nam npr. ostane zrezek v omaki, ne dobi pes in zrezka in omake, ampak ga speremo pod vroco vodo, da gre cimvec zacimb stran.

Skratka, pes je zdaj tiste svoje brikete, kot da ze 14 dni ni jedel. Brez kancka dodatkov. Tudi ce je pes nejesc, ne rabi dobivat nepravilne hrane!

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.3.2008 13:24:05   
Natty5284
Saj našemu Rubiju tud ne damo človeške hrane, ki nam ostane od kosila...ful pazimo nato...ok tu pa tam se mogoče malo pregrešimo...ampak ne vem zakaj je taki suhec...ful malo je pa sem mu zdaj že menjale ne vem kolkrat brikete...amoak od vseh se mi zdi da je najbolj royal canin...pa robala bom s temi namazi pa skuto,...

Lp Natty

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.3.2008 19:16:10   
Anonimen
Kaj pa veterinar pravi? A hujsa al ima skoz tako tezo?

Neposredna povezava do sporočila: 15
7.3.2008 16:22:45   
Natty5284
ne, ne hujša...veterinar sice pravi, da ni suh, da je boljše da je tak, kot pa da bi bil debel...ampak meni se zdi suh, pa tud tista, ki nam ga striže je ro rekla pa tud vzrediteljica te pasme...pa ko grem ven in opazujem kužke te pasme so vsi malo bolj buckasti kot on...

Lp Natty

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.3.2008 16:32:28   
Anonimen
Ma saj so vsi višavci neješči. Moja je tudi. Pa se sploh ne sekiram. Ko bo lačna, bo že jedla. Pa karkoli že. Pri nas so briketi (to pa res, da so kvalitetni) več ali manj skozi v skledi, preden pogine od lakote, jih pač malo poje.user posted image
Sicer pa čaka, če kaj drugega pade čez dan, potem je pač tisto, če pa ne, pa na vsake dva dni, se mi zdi, malo briketov. Kakor ji paše, mene ne gane.

Neposredna povezava do sporočila: 17
8.3.2008 14:52:39   
Anonimen
Koliko kg pa ima? Ce veterinar pravi da ni presuh, potem najbrz res ni user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
9.3.2008 8:35:26   
Nea_teja_
Naša Lola tud ne povoha briketov pa ni važno a majo kako polivko ,smetano, skuto  kar koli. Sam da je briket v posodi se ona umakne stran.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.3.2008 23:01:27   
* Mateja *
No, ja z sem mu na brikete provala dat kislo smetano, pa je stran stekel, tako da ni palilo!!

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?