|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   delo z otroki
2.3.2008 17:02:52   
pikica1979
Zivijo!

Zanima me, ali katera dela z otroki in je zaradi tega že od samega začetka na bolniški. V nekaterih državah je to čisto normalno - to pomeni, da so že od samega začetka na bolniški, češ da se ne bi od otrok česa nalezle?

Kako je pa pri nas?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: delo z otroki
2.3.2008 17:12:58   
Anitka
Oj!

Jaz delam v vrtcu in še nisem na bolniški, ker ni bilo potrebe za to. PDP pa imam konec maja. Seveda bi si bolniško uredila, če bi se pojavile kake posebne nalezljive bolezni v vrtcu, a v mojem primeru tega ni bilo potrebno. Me je sicer zadnji moja osebna zdavnica začudeno vprašala "ja kako dolgo pa vi še mislite delati" in sem rekla, da dokler bo vse v redu.

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu pikica1979)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2008 17:15:30   
silmarillion
jaz nisem dobila bolniske kljub temu da delam v prvi jaslicni skupini in poleg bolezni se dvigujem otroke...

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2008 17:28:46   
Gina
Pri nas ni nobena dobila bolniške na tej podlagi za dalj časa, je pa ena ostala doma se mi zdi da 14 dni, ko je razsajala škrlatinka. Ob pojavu noric in mikrosporije so bile ženske v službi. Jah, tako je to dandanašnji. So ap tako strašno zaostrili kriterije na komisiji, da ne morem verjet. Ena kolegica ima cerklažo, in to pod nujno, ker bi šlo sicer vse naprej, pa mora ves čas ležat, pa jo je komisija poslala v službo - med otroke.user posted image user posted image  Grozljivo.

(odgovor članu silmarillion)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2008 18:48:46   
Naja30
Jaz nisem bila na bolniški, čeprav bi me G dala. Sem se pač počutila ok in sem hotla čim več delat, da sem bila aktivna. Je pa res, da veliko sodelavk je pa že kar od začetka ostalo doma.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2008 21:32:05   
jaša2
prvič slišim za to, da bi ženska bla od samega začetka na bolniški, da se ne bi česa nalezla. pa se mi zdi butasto, ker tej pa v nakupovalne centre tud ne smeš - tam še več virusov in bacilov lahk kroži. user posted image delam na šoli, pa sem delala skoraj do konca. preden sem šla na porodniški dopust, sem še 2 tedna  koristila letni dopust, med nosečnostjo sem bla 1 teden v bolniški - pa ne zaradi nevarnosti, da bi se od učencev kaj nalezla, ampak zaradi trebušne gripe.
če drugje res obstaja kaj takega, verjemi, da tega pri nas še dolgo dolgo ne bo.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2008 22:35:28   
kekec in mojca
preden sem šla na porodniški dopust, sem še 2 tedna koristila letni dopust,

Ok, Jaša, tole je off topic, ampak kako so ti odobrili ta dva tedna dopusta? Ker tudi sama delam v šoli, pa ga ne smem koristiti - baje ministrstvo ne dovoli imeti dopusta razen v času počitnic! Obrnila sem se tudi na sindikat, pa so mi povedali enako kot ravnatelj...

Drugače pa je tudi mene hotela dati moja G v bolniško, pa nisem želela... eden izmed razlogov je bil ravno ta, da se lahko med otroki česa nalezeš... Ampak sama imam doma 3,5 letnika, ki mi tudi prinese domov veliko bolezni, tako da sem raje ostala v službi.

Je pa otrokova pediatrinja debelo pogledala, ko sem rekla, da nisem v bolniški... malo me je zastrašila zaradi 5. otroške bolezni in drugih nalezljivih bolezni... 

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2008 9:29:27   
jaša2

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

preden sem šla na porodniški dopust, sem še 2 tedna koristila letni dopust,

Ok, Jaša, tole je off topic, ampak kako so ti odobrili ta dva tedna dopusta? Ker tudi sama delam v šoli, pa ga ne smem koristiti - baje ministrstvo ne dovoli imeti dopusta razen v času počitnic! Obrnila sem se tudi na sindikat, pa so mi povedali enako kot ravnatelj...

kako so mi ga odobrili? ni blo kaj za odobrit, ker mi je pripadal. je pa odvisno, kdaj greš v porodniško oz.kdaj imaš rok. vem, da smo takrat ful debatirali o tem in mislim, fa je finta v tem, če greš v porodniško v prvi polovici leta, pol lahk koristiš letni dopust, ki bi ga sicer čez poletje. kolegica je šla v porodniško decembra in vem, da ga ni mogla koristit - ji je propadel. mislim, da je samo v tem finta, drugač pa ne bi smelo bit problemov.
drugač tud mi čez leto ne mormo koristit dopusta - mogoč kak dan, dva - pač, odvisno od vodstva. če greš pa ti v porodniško, je pa to druga pesem. letni dopust (ne vem, koliko ga imaš - 26 dni al kolko) pa ti po zakonu pripada!!!!!!

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2008 20:36:13   
kekec in mojca
V porodniško grem čez dobrih 14 dni, pa nisem smela koristit dopusta, tako da... user posted image Razlago sem ti že napisala. Finta je v tem, da sem se obrnila tudi na sindikat SVIZ na pravno pisarno, pa mi je nek gospod povedal enako, kot ravnatelj - da dopusta ne smem koristiti razen v času, ko so počitnice. Ker so do sredine marca le zimske počitnice, lahko od teh 14 dni koristim le 5... user posted image ostalo propade. Očitno je res vse odvisno od vodstva šole. 

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2008 20:49:55   
jaša2
samo mi je ful čudno!user posted image  kr ko sem jaz našim omenla,da grem aprila v porodniško, so takoj rekli "aja, tej ti pa tak pripada letni dopust in ga lahk pred porodniško koristiš, pol ti tak propade". mislim...ne vem, po kaki logiki ga ne smeš koristit, če pa ti dopust po zakonu PRIPADA!!!! tak kot vsakemu delavcu. samo mi v šolstvu smo pač "prisiljeni" ga koristit med poletnimi počitnicami - če greš pa v porodniško, pa med poletjem ne boš koristla dopusta, ampak porodniški dopust, ki v vsakem primeru traja najmanj 1 leto. ja kam bo pa pol šel tvoj dopust???? ni mi jasno...jaz bi se na tvojem mestu še malo pozanimala.
res da že čez 14 dni nastopiš porodniško in se ti najbrž več ne da, samo...jaz se bi. kr meni je nakoncu že vsak dan bil tak grozno naporen...sploh nisem imela več potrpljenja do učencev in so se mi prav smilili...user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.3.2008 20:51:32   
pikica1979
Vidim , da so mnenja različna. Sama se odlično počutim in tudi menim, da ni potrebno na bolniško. Pač odvisno od situacije :-)

Glede dopusta. Lani je ena pri nas (v šoli)  rodila maja, vendar je pred tem izkoristila dopust, nato porodniško. Mislim, da imaš pravico in da ravnatelji nimajo prav.

enkrat je en profesor zanimivo povedal:

"""Vsi normalni ljudje gredo poleti na zaslužen dopust, učitelji pa na počitnice """"
Mislim, da ni treba komentirat.

Vsak ima pravico do dopusta in nikjer ne piše, da se ga mora koristit poleti.

sam pogumno!

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2008 8:36:28   
Naša črtica koraka
Ja, prav piše v zakonu o delovnih razmerjih. Pedagoški delavci smo posebej omenjeni.
Tudi jaz sem želela koristiti dopust ... malo morgen, so mi pokazali črno na belem.
Boleče.

Skratka, ko ni počitnic imamo lahko dopust le 1dan pred in 1 dan po vikendu ...

Neposredna povezava do sporočila: 12
20.3.2008 8:08:44   
Anonimen
Jaz bom koristila 10 dni pred porodniško, so mo sami rekli, da ga moram, tko da jst mislm, da je čist odvisno od vodstva.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.3.2008 12:41:29   
jonna
Ja, res je vse odvisno od vodstva, kdaj ga lahko koristiš, ampak punce, PROPADE TI PA NIČ, niti en dan!!! Meni je tudi ravnateljica rekla, da mi 10 dni propade, ker ne bom polnih 6 mesecev v službi, pa sem se pozanimala na SVIZ-u in podrobno pregledala Zakon o delovnih razmerjih in to sploh ni res! Potem sem šla k njej s snopom papirjev, misleč, kako ji bom dokazovala, pa se ni bilo treba nič pogajati, ker tistih desetih dni niti omenila ni več. Je takoj vidla, da imam vse naštudirano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?