|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje glede preživnine
1.3.2008 16:18:48   
Anonimen
S partnerjem živiva na skupnem naslovu in imava otroka. Sedaj sva v razhajanju in on bi spremenil naslov. Zanima me, kaj gledaj na socialni, ko določajo koliko mora bivši plačevati preživnino za otroka.

Plačo ima okrog 1400€, vendar ima na plačilni listi prikazano okrog 650€ (z odbitkom kredita).

Zanima me tudi, ali je res, da bi potem imela vrtec zastonj?

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje glede preživnine
1.3.2008 17:06:32   
Gina
Na socialni se tega že leta ne da več zmenit - po zakonu gre to drugače. Tožiti moraš bivšega partnerja za preživnino in stike. Na drug način se tega ne da urediti. Vse določi sodišče. Stalni naslov nima nobene veze s tem. Čim je priznal očetovstvo, ste bvi družina, pa vseeno, kje on živi. Socialna samo vodi evidenco potem in usklajuje znesek preživnine, določene od sodišča, glede na višino inflacije, ter ureja morebitne zaplete, ki bi se jih dalo na miren način rešit z njihovim posredovanjem. Drugega socialna služba ne ureja. Moraš tožiti bivšega partnerja. To je varnostni ukrep, zaradi številnih gljufinj in goljufov, ki so pred leti še bolj množično kot danes potvarjali resnico o skupnem življenju.

Kredit se ne odšteje avtomatično od plače. v dohodke šteje vse, kar se vodi pod dohodek in od tega ter od števila otrok se določa znesek preživnine. Če se vidva uradno razideta, se pravi ko ga boš tožila, se bo v tvoj dohodek štela tudi preživnina (poleg tvoje plače). Vsi tvoji skupni dohodki se bodo delili z dva, ker boš preživljala sebe + otroka najbrž, a ne in ta % šteje kot merodajen za otroške dodatke in plačilo vrtca. To si pa lahko izračunaš sama, poglej na strani ministrstva za družino,.... tam so vse razpredelnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.3.2008 17:42:44   
Anonimen
Gina, če se sporazumno dogovoriš, potem ne rabiš na sodišču to urejati.Greš na CSD in podaš izjavo,seveda oba prisotna.user posted image  Sem urejala 2 meseca nazaj za oba otroka.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2008 17:58:00   
Gina
Na csd-ju lahko urediš za kratek čas. To je za zaščito mamic, da dobijo vsaj nekaj denarja od očeta otrok, preden pride do uradnega postopka na sodišču.  Po enem letu terjajo sodno odločbo. Če do takrat še ni ločitve, terjajo od tebe dokazilo, da si vložil tožbo na socišče. Sem se sama tudi ločevala, pa poznam reči. Nikdar ni dovolj samo odločba iz csd-ja. Dolgoročno mislim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.3.2008 18:56:58   
jaša2
ja, midva sva htela še uporabit "tisto staro finto", ko so se mamce prijavle kot samohranilke, ko partner še ni bil prijavljen na istem naslovu kot ti in so imele potem pač olajšave.... in ko sem se šla pozanimat, kak je pol s preživnino (kr jo pač kot "samohranilka" morš prikazat v dohodnini...), mi je kr minlo, sem kr odnesla pete.
mi je rekla, da se te stvari ne urejajo več kr tak na easy, ampak vse prek sodišča. lahko se vidva sama sporazumno pogovorita on podata predlog o višini preživnine, drugač pa sodišče določi. na podlagi česa, pa ne vem.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.3.2008 19:00:27   
Anonimen
Zanima me tudi, ali je res, da bi potem imela vrtec zastonj?

Tezko verjetno.
Razen za drugega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.3.2008 19:39:36   
janca
Iz mojih izkušenj ti povem tole. Če se oba strinjata z višino preživnine, napišeta sporazum o višini preživnine in ga oddata na sodišču. Pol vaju bodo pa poklicali pa boste imeli razpravo in tam dokončno določili. Če pa se ne morta zment pol pa odvetnik in ti napiše vlogo za preživnino in jo isto odda na sodišču. To pa traja mal dal. Center za socialno delo ti ne bo nič pomagal, to vse ureja sodišče. Je pač tako. Ko boš vložila na sodišču in imela potrdilo, potem lahko še urejaš za znižanje vrtca in pa za zvišanje dokladov. Brez tega potrdila ni nič.

Upam, da se bosta dobro zmenila, saj bosta prišparala nepotrebne stroške za odvetnika. Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.