Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonica 24 Kaj se zapiščine tiče, so me klicali na sodišče, da je dedič hči. Ampak je ona, mama od mojega partnerja izjavila, da ima s sinom ustni dogovor. In povedala mi je, da je ta ustni dogovor ta, da vse kar je od očeta moje hčere, dobi moja hči po njeni smrti . Do takrat pa bo ona imela vse, kar je od njenega sina. Kaj je to spoh možno? Jaz več nič ne razumem. Petra Kar je on imel v trenutku svoje smrti premoženja, je vse od tebe in od deklice. Če sta živela v izvenzakonski zvezi je to enako, kot če bi bila poročena. Ne lgede na to, kaj tvoja tašča izjavi, ni nič od tega pravnomočno, če se ti pojaviš na sodišču in rečeš, da laže in da ne odstopaš od tega, da dedujeta s hčerko po njem. Ti se moraš (in hči seveda) izrecno odpovedati tam, na sodišču svojemu deležu, če želi ona uveljavljati, kar si napisala. če je ona to uveljavljala, si ti na to pristala, ni druge opcije. Vem, ker je moja stara mama želela, da se otroka odpovesta svojemu delžu za očetom, da bo začasno do njene smrti vse njeno, pa so na sodišču vprašali mojega strica in mami, če se strinjata. In ker se nista, so delili na tri dele. V tvojem primeru samo med vaju s hčerjo. Druga reč je ta, da ko bo tašča umrla, bo po njej dedoval njen sin v delu, kot bi mu pripadal, če bi bil živ. Ker ni živ, bo namesto njega dedovala po tašči cel njegov dedni del njegova hči. S tem delom, ki je ta hip od tašče, bo seveda še naprej razpolagala do svoje smrti ona. KOliko je prav, da se druži z otrokom, bi jaz rekla, da bi ne glede na vse otroku omogočila stike z babico brez vsakega csd-ja, saj je čisto možno, da bo ona z otrokom čist lepo ravnala. če pa bi opazila, da ni vse ok, bi imela kvečjemu dokaze, da ni ok, da lahko grem z njimi naprej na ustrezne instuitucije.
|