|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bakterije na vodi
28.2.2008 21:35:17   
hugolina***
Pred 14dnevi sva z sinom (7mesecev) dala kri pa vodo. Zdaj so me pa včeraj klicali iz posvetovalnice, da naj prideva po napotnico za bolnico. Sva šla včeraj tja dala še enkrat kri pa vodo. Danes sem dobila izvide, da ma bakterije zdaj so pa dali naprej še na bakteriološke teste, da vidijo kakšne so pa koliko jih je. Povedali so mi, da bo po vsej vrjetnosti šel na zdravljenje z enekcijami.
In zdaj sploh nevem več čakam na izvide, ki pa bojo šele na začetku drugega tedna. Me pa skrbi oz sem od časa do časa že kr vredu živčna.
Ali mi katera ve kaj več povedat o tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bakterije na vodi
28.2.2008 22:01:34   
vesel
OJ! Čudno,moja hči je pri teh mesecih isto imela neke bakterije v urinu pa tud smo dali na bakteriolosko preiskavo.Pa nismo šli v bolnco,ji je dala antibiotik Primotren sirup.user posted image  Upam,da bo vse ok pri vama!!

Svetujem vama,da pijeta veliko tekočine,da se mehur in ostalo fajn sčisti.

< Sporočilo je popravil vesel -- 28.2.2008 22:05:54 >

druzina je zame vse!!

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2008 22:09:48   
ŠpelaP
Midve s tamalo pikico sva bili v bolnici pred enim mesecem (ko je bila stara 7,5 m) - imela je sum na uroinfekt (v urinu je imela razširjeni dve bakteriji - E. coli in streptokok). Njena zdravnica je naju dala v bolnico, ker se pri tako malih (vsaj) prvi uroinfekt zdravi v bolnici. Dobijo pa antibiotike z infuzijo (sestra v bolnici mi je rekla, da 1x dnevno 5 dni) ali pa sirup. No, pri naši potem antibiotiki sploh niso bili potrebni, ker je dovolj pila (se še dojiva) in je z lulanjem "sprala" bakterije in se je število bakterij znižalo samo od sebe. Naši je potem zdravnica v bolnici še opravila UZ ledvičk in ostalih notranjih organov in je bilo vse OK!
Potem sva pa še prejšnji teden enkrat šli v bolnico, kjer je dala ponovno urin na urokulturo. Izvidov še nisva dobili. Samo, so verjetno OK, ker če ne bi me tako že obvestili.
Drugače sva pa midve takrat imeli še to smolo, da je tamala poleg uroinfekta imela še sočasno rota in adeno virus in sva zaradi tega morale biti v izolirnici. 

Na izvide je pa treba zato tako dolgo čakati, ker najprej dajo urin na gojišče, da vidijo, če se razrastejo kake bakterije (traja en dan). Potem pa le-te dajo še na gojišče z antibiotiki (traja 2-3 dni), da vidijo, kateri antibiotiki pomagajo.

Upam, da se boste uroinfekta rešili brez bolnice! 

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 28.2.2008 22:11:27 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2008 22:55:46   
petra a
no,še najina čudna zgodba...sva dale urin in kri pri 7 mesecih,v ZD so sporočili da je voda in kri vredu,super...potem imava naslednji pregled pri 9 mesecih,damo ponovno na pregled urina,reče zdravnica,češ,da ne ve če je videla prejšnji izvid in ko ga vidi,da ni vredu...mislim halo,najprej rečejo da je vredu,pol da ni..o.k.,vzame urin-ni vredu-bakterije...čez 2 dni ponovimo odvzem urina in ga sama (ja,prov ste prebrale) odnesem v mokrobiološki laboratorij,češ da bo tako hitreje prišel in je bolje s stališča razmnoževanja...čakam na izvide čez vikend,vsa živčna,panična,vsa preč (stiskalo me je v želodcu,v prsih,bolela me je glava,vrtelo se mi je,jokala sem)...medtem so bile šolske počitnice,zdravnice ni,nadomestna zdravnica kliče za izvide (ker jih še ni bilo),našli 2 bakteriji...se odloči da bo za eno bakterijo dala antibiotik,za drugo pa me pošlje v bolnico,češ naj oni zdravijo...medtem ko sem prišla do ZD se zdravnica premisli,naj kar v bolnici oboje zdravijo (še dobro!)...greva v bolnico,vzamejo kri in urin,UZ sva imele v decembru in je bil o.k.,niti niso ponavljali...in ne morte verjet-KRI IN VODA BREZHIBNI!-primarij je rekel da sestre v ZD niso pravilno vzele vode in da so same povzročile bakterije...mislim halo...nadalje pove,da ne more biti včeraj slaba voda,danes pa odlična...glede antibiotika ki ga je hotela predpisati pa je samo zmajal z glavo (da ne govorim,da je bil že tako jezen da pošiljajo za vsako stvar v bolnico)...predlagal naj preverjajo vodo na 2-3 mesece,zdravnica pa bo na 1 mesec,me je kar groza kaj bo...

malo dolgo,ni šlo na krajše

sem vesela,da nas je poslala naprej in da je vse kot mora biti,ker sama misel,da bi morala ostati v bolnici in da bi prejemala antibiotike,me zvija

in veste kaj mi na to poreče sestra v ZD...naj bom vesela da se je tako končalo,da naj bom vesela,ker da se sploh ne zavedam kaj vse bi se ji lahko zgodilo (da bi lahko urin začel uhajati v ledvički,...) in da me čisto razume...ne,sigurno me ne razume,strah in paniko,slabo počutje,živčnost,jok in vse ostalo kar me je stalo zaradi njihove malomarnosti...še dobro da se je vse tako končalo,res

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2008 23:13:43   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: petra a

čez 2 dni ponovimo odvzem urina in ga sama (ja,prov ste prebrale) odnesem v mokrobiološki laboratorij, češ da bo tako hitreje prišel in je bolje s stališča razmnoževanja...

Tudi jaz sem dvakrat (takrat, preden sva šli v bolnico) nesla sama svež urin v mikrobiološki laboratorij v SG bolnico. Ker drugače bi v ZD urin poslali v ledu v MB in bi trajalo kar cel teden. Tako pa je najina zdravnica sama med vikendom klicala v laboratorij in potem še mene domov. Imamo resnično skrbno in predano zdravnico.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2008 23:20:25   
vesel
Ja ti dam čist prov noben ne razume matere,kako jo skrbi,če izve,da z njenim malčkom ni kj vredu..
Jaz sem menjala pediatrinjo,ker mi je hčero pri skoraj 2 letih zastrupils z antibiotikom HALOOOO!! Vam razložim....
Imela je vročino 39,2st.C,vneto grlo,....itd Diagnoza kao Angina,poleg tega je moja uboga hči morala dat se kri in vodo in v vodi se dodatn blagi uroinfekt.
Dala ji je ZA ANGINO sirup Ospen 750 in za uroinfekt sirup Hiconcil.
Jaz hčeri dajam ta dva sirupa po navodilih P in po 2 dneh se je stanje mal izboljsalo,vročina padla na 38,3,...itd
3 DAN--NOOČNAAA MORAAa punčka začne bruhati,vročina 41,3,... Jo poberem in peljem ob 3h zjutraj na Metelkovo in so ji ugotovili,da je punčka zastrupljena z antibiotikom,dobili sva naapotnico pod nujno na urgenco,kjer so ji naredili gastroskopijo da se je full zbruhala ter sva ostali se en dan na opazovanju. In zdravnik mi je reku da smo mojo malo Jedva resli,ker če bi bli še par urc doma bi moja mala padla v komo in umrla. Js ko sm to čula sem tako popenla,da sm naslednji dan sla k njeni P in jo poslala nekam zahtevala kartoteko in jo prijavla k zdr.zbornci HALOOO

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2008 23:23:58   
hugolina***
Špela P a mi lahko poveš za kero zdravnico se gre. Tudi midva hodiva v SG bolnišnico

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2008 23:25:50   
petra a
sej ne morš verjet!?user posted image

tudi mene so na polikliniki kot otroka zastrupljali z ospenom in to zaradi alergije...čutla sem da imam že cel želodec poln tablet,pa je dohtarca kar mislila da jih bom še jemala in hodila na preglede...jok brate,sem nehala in tud ni me več blo,dobr da je mama pristala na mojo odločitev,čeprav sem bila še otrok...sej poklical me pa tud niso več,pa čeprav so vedeli kako hudo alergijo imam,dobr da je potem v letu in pol izginila sama od sebe

< Sporočilo je popravil petra a -- 28.2.2008 23:27:29 >

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2008 23:31:06   
vesel
Vsa sreča tebi. Zame je bla ti rečem taka muka,ko se je moji mali to zgodilo,ej... Pa to malo bitje,ko se še ne more branit,pa ti ga gre zastrupit. Zakaj ji ni dala antibiot. širokega spektra? Pa bi blo.

druzina je zame vse!!

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2008 23:33:39   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

Špela P a mi lahko poveš za kero zdravnico se gre. Tudi midva hodiva v SG bolnišnico

Zgoraj omenjena zdravnica je Sarina osebna zdravnica pri nas v ZD - Dr. Jožica Megušar Sedelšak. Meni je super!
Tudi pri dajanju antibiotikov se ne prenagli, za razliko od nekaterih, ki antibiotike štepajo kot bi bili bombončki. Nikoli jih ne da kar tako na "horuk". Vedno se prej, če je potrebno, prepriča z odvzemom brisa.

V bolnici jo je pa zdravila Dr. Ljuba Gangl Žvikart.

Do zdaj sem  bila v SG bolnici na pediatriji s Timom1x in s Saro 2x in moram reči, da so bili vedno vsi - zdravnice, zdravniki in sestre korektni, prijazni, strokovni. Z moje strani jim gre resnično pohvala!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 28.2.2008 23:39:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2008 23:51:50   
hugolina***
Tudi mojmu sineku je delala pregled pa zdaj vodi vse skupaj Dr. Ljuba Gangl Žvikart.
Se mi zdi zelo vredu ženska samo saj pravim, ko vse skupaj tako dolgo traja, da že res postaneš paničen.
Še najbolj me pa skrbi, ker ma skoz povišano temperaturo nima teka pa zelo veliko se joka. So mi rekli, da to je vrjetno od bakterije, da mu to povzroča.
Pa še cel vikend je pred namauser posted image user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.2.2008 0:01:50   
ŠpelaP
Naši se je vročina vlekla ene 10 -14 dni preden sva šli v bolnico. Je imela 1-2 dni vročino, potem kak dan ne, potem spet... No, seveda je pa naša bila še malo bolj boga zaradi driske (zaradi rota in adeno v.). Potem bi pa že lahko šli domov, je pa zopet dobila vročino (ker adeno v. se pojavlja v valih - je že kak dan bolje, pa potem spet slabše...) in sva morali počakati, da ji je vročina padla in da je bila en dan brez vročine.
Je pa bila naša tudi takrat izrazito neješča. GH sploh ni hotela, samo dojili sva se. ko sva bili v bolnici, sva se dojili non stop, potem pa vmes še malo čaja, in po par žličk Gh.
Glavno je, da pije!
Morda se bo bralo čudno, samo jaz sem bila kar pomirjena, ko sva šli v bolnico. Sem si rekla, da je bolje, da je tam in da ugotovijo, kaj je narobe in da zdravijo, če je kaj narobe. Doma bi se pa samo žrla, jokala in obupovala.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 29.2.2008 0:10:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?