|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček in letenje
25.2.2008 9:15:21   
Spark
Čez mesec dni bomo odpotovali z našo takrat malo manj kot 5 mesečnico z letalom. Ker še nikoli nisem letela z otročki, mi ni čisto jasno kako in kaj. Let bo trajal 2 uri. Ok, za triletnico je tako, nekaj časa ji bo zanimivo gledanje skozi okno, potem pa nastopijo kake revije ali knige, pa bo.
Kako pa z dojenčico? Kaj imam lahko za njo na letalu- kaj vse potrebujem? Razumem rezervna oblačila in pleničke, kaj pa je še kaj takega kar bom potrebovala. Ker nima svojega sedeža, jo bom morala držati. Kako je z lupinico in z vozičkom, kdaj moram to oddati na letalo? Težko bo če bom morala še v času čakanja za na letalo držati tamalo. Kako taki mali prenašajo let? Ali imajo na letalu kakšen prostor, da jo previjem, v primeru da se pokaka, ali jo lahko kar na sedežu?
Povejte mi kako je potekalo vaše letenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček in letenje
25.2.2008 9:25:03   
tintin
Previjaš na letalu v WC-ju, imajo stensko mizico.
Med vzletom je priporočljivo pitje/dojenje, zaradi izravnave pritiska.
Vozička ne oddaš med prtljago, ampak greš z njim do letala in ga oddaš pred vhodom na letalo (med "ročno prtljago" večjih dimenzij). Lupinico daš najbrž med prtljago. Otroček je med letom pri tebi v naročju, ker nima svojega sedeža. Če jemlješ zanjo s seboj hrano/pijačo, vzemi na letalo samo toliko kot boš rabila, vse tekočine boš morala najbrž pred carinikom sama poizkusiti, ker sicer vnos tekočin ni dovoljen (ok, kupiš lahko v Duty Free-ju na letališču - ko greš že preko varnostnega pregleda- in neseš na letalo). Tudi sicer mislim, da kremice itn kar misliš nesti na letalo ne smejo biti večje od 10 (ali 20??) ml - poglej na strani od letališča pod varnostna določila...
Toliko na hitro.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2008 9:26:22   
tintin
Aja, mi še nismo leteli (mali je star 3.5 meseca), ampak bomo pomoje kmalu. Kar sem napisala vem od prej in iz opazovanj, ko še nisem imela otroka in sem letelauser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2008 9:34:12   
Spark
Aja, kako je pa z zdravili?
Starejša punčka je občasno na Ventolinu, tako da ga bom odnesla s seboj za vsak slučaj, ampak sej ga bom dala kar med prtljago. Kako je z raznimi sirupi ali svečkami proti vročini. Drugih zdravil ne bom nosila s seboj.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2008 9:43:13   
Antigona
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Aja, kako je pa z zdravili?
Starejša punčka je občasno na Ventolinu, tako da ga bom odnesla s seboj za vsak slučaj, ampak sej ga bom dala kar med prtljago. Kako je z raznimi sirupi ali svečkami proti vročini. Drugih zdravil ne bom nosila s seboj.

Vsa zdravila daj v prtljago in jih imaš brez problema. S sabo na avion pa neseč pač tistokar bo rabila. Če se doji, u bistvu v teh dveh urah niti ne boš kaj dosti rabila edino če ti pije čaj ali sok ali vodo. Kar se tiče tekočin naj bi pri pregledu ti pila, da se prepiričajo da je vse ok.
Čeprav ko smo mi lansko leto leteli v Tuniziji in nazaj nas ni nihče pregledal, pa sem mela vse za previt, kremo za ritko in celo eno tako alkoholno razkužilo, ker sem ga pozabila v torbi, da če si nimaš kje rok umit, da si jih lahko razkužiš. Nihče ni kompliciral čisto nič... Pravzaprav se mi zdi, da nas niso niti kaj konkretno pogledali...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2008 10:34:45   
Spark
A kremice in te take žavbe dam lahko med prtljago? Sej gor na avionu tudi če je ne namažem s hladilnim mazilom. Sej ne bo nič narobe.  Imela bom pa samo vlažilne robčke in pleničke, sej bo zadosti. 

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.2.2008 9:09:35   
Antigona
Seveda vse daš lahko med prtljago, tistega ne kontrolirajo. Od zdravil, parfumov, škarjic, vse pač kar ne smeš meti v osebni prtljagi imaš lahko s sabo, samo mora biti med prtljago.

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2008 23:09:21   
rogljicek
Dojenčki so priveligirani in imaš lahko vsega boga za njih (hrano, zdravila, vodo v manjših količinah oz v otroški flaški,...) Voziček z lupinico lahko pelješ do letala (jaz sem dala lupinico v voziček-no problem)
Lahko zaprosiš tudi za košaro, kamor otročka položiš-sicer odvisno s kom letiš. Poskušaj to rezervirat ob nakupu tvoje vozovnice.
Ko boste vzleteliooziroma pristajali ji/mu daj pit- tako uravnava pritisk. Drugače je lahko zelo boleče, ker še ne znajo uravnavati.
Za 2 uri leta pa ne rabiš kaj dost- saj veš, ko greš na sprehod ali v mesto za 2 uri.
Vzemite kako igračo, da zamotite oziroma se zamoti sama.
Priporočam čim manj komplicirat. Midve sva leteli v Ameriko (9h) pri njenih 4 mesecih, pa je blo vse cool.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2008 23:12:04   
Anonimen
Vozicek oddas tik pred odhodom na letalo (pred vstopnimi stopnicami).
Lupinico neses v letalo. Ce je dovolj prostora, jo das na sedez, drugace med rocno prtljago.
S seboj lahko neses hrano, pijaco in zdravila v razumnih kolicinah, potrebnih za dve uri leta.
Previjala je nisem nikoli, vedno na letaliscu, pred poletom.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2008 23:13:08   
Anonimen
A kremice in te take žavbe dam lahko med prtljago?

Lahko, zapakirane v posebni polivinil vrecki. Kupis jo lahko pred poletom v trafiki, mogoce celo dobis na salterju, ne vem vec.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2008 23:17:24   
Anonimen
Imela bom pa samo vlažilne robčke in pleničke, sej bo zadosti. 

Vlazilni robcki, ki vsebujejo veliko vode, "piskajo", da se ne bos ustrasila user posted image .

Imej jih pri roki, ce jih bodo hoteli videti, da ne bos cele torbe okrog obracala.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.