Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Piskanje, hropenje in kašelj 24.2.2008 18:33:43
|
|
|
|
LIDJOČKA
|
Če je dihanje bolj pospešeno kot drugače, bi bilo dobro da bi deklici zmerili saturacijo. Mi imamo kar nekaj izkušenj s piskanjem in kašljem, tako da če se ti zdi, da boste težko prestali noč, raje zdaj pojdi v dežurno ambulanto.
|
|
|
|
RE: Piskanje, hropenje in kašelj 24.2.2008 21:29:21
|
|
|
|
Pinga
|
Oj ! Če hrope in piska ti tudi jaz svetujem, da greš nazaj k zdravniku. Naš mali je pred tremi tedni tudi začel najprej kašljat in nato piskat, hropel pa ni. Sem šla k dežurnemu, mu je zmeril seturacijo in je imel kisika le 92, zdravnica pa je rekla, da ima že ful dihalno stisko. So mu kar tam naredili inhalacije in kisik, potem pa z nopotnico kar direkt na pediatrično, kjer sva ostala 4 dni, z inhalacijami in kisikom na 4 ure. Tak da kaj se tega tiče me je izučilo, da pri nekarih stvareh ni dobro predolgo čakat. Lp
|
|
|
|
RE: Piskanje, hropenje in kašelj 24.2.2008 21:54:26
|
|
|
|
šnucika
|
Če ima povišane levkocite in je dobila AB, pa ji ni nič boljše, bi se jaz tudi odpravila direkt na pediatrično,sploh,če imajo tudi dežurstvo! Kolikor vem je treba tudi ugotoviti razlog povišanih levkocitov. Pa čudi me,da je P predpisal samo ventolin,saj je boljše uvesti še terapijo s Flixotide-om.
|
|
[Brisano sporočilo] 24.2.2008 23:45:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Piskanje, hropenje in kašelj 25.2.2008 6:58:09
|
|
|
|
mika
|
Jonas je imel povišane levkocite že pred cca 10 dnevi, dr. na infekcijski so rekli da je to sum na astmo. Danes se borimo za življenje. Nalin, a tako hudo je Če piska in hrope je nekaj na pljučih in zdi se mi neodgovorno, da dr kar predpiše AB, če ni prepričana da gre za bakterijo. Kakšne preiskave pa je dala mala čez? so ji kaj dokazali, kako je slišati na pljučih? pa še zitrozin ti je napisala, ki je zelo močen AB. mi smo ga dobili, ko hikoncil ni pomagal in je imela grozno drisko. je pa zitrozin zelo nagravžen in smo se tud mi morali pošteno borit, da ga je popila. naša pupa je piskala in hropela, ko je bila stara 9 tednov. pred tem je dobila AB, pa se je vseeno razvilo v bronhitis, tako da sva pristali na pediatrični na inhalacijah, 1x je dobila tudi kisik. kar nazaj k zdravniku in kot je pinga napisala, naj izmerijo seturacijo
|
|
|
|
RE: Piskanje, hropenje in kašelj 25.2.2008 20:46:42
|
|
|
|
soncek64
|
Pozdravljene! Moram priznati da so me vaši odgovori precej prestrašili. Danes popoldan sva s tamamlo imele kontrolo in so ji zmerili seturacijo, ki je bila 92. Dali so ji inhalacije in še po petnajskih minutah ponovno zmerili seturacijo, ki je bila 98.Dr. je rekel, da ni tako hudo, da ji sicer piska samo, da on ne vidi potrebe, da gremo na pediatrično.Jutri bova hodile v zdravstveni dom na inhalacije in bomo videli če ji bo kaj bolje. Mogoče da doma dobi premalo doze Ventolina oz.ne pravilno. Glede antibiotika pa je rekel, da ga je dal zgolj preventivno in je bil skoraj prepričan, da ne bo pomaga. DA pa ta zadeva lahko traje tudi do tri tedne. Nevarno bi bilo če bi se ji na vratu jamica udirala ko bi dihala in pa če diha s trebuškom. Dihanje ko zaspi ji zmerim št. udihov na minuto in do sedaj še niso presegli 25 vdihov. Je pa res da zelo piska in hrope pa vsa je prepotena v glavo. Zdaj sem še bolj zmedena kot prej. Kaj naj naredim. Dr. je rekel naj se pomirim, da resnično ni tako kritično kot si jaz predstavljam in da je že videl veliko hujše primere pa tudi niso pristali na pediatrični. Kaj mi svetujete. Sem noseča pet mesecev in mi to sekiranje prav nič ne škodi. Tudi same se precej slabo počutil. Omenil je da bi mogoče lahko bil bronholitis. Hvala že v naprej za odgovore. Nalin kakšne simptome pa je imel tvoj otrok? Si me resnično prestrašila.
|
|
|
|
RE: Piskanje, hropenje in kašelj 25.2.2008 22:11:57
|
|
|
|
LIDJOČKA
|
Resnično upam, da ima zdravnik prav. Saj moja je z bronhiolitisom pristala v pediatrični, kjer je dobivala masko na tri ure in kisik v nosek. Šele po treh dneh je kolikor toliko prišla k sebi, da je šla domov. Tudi jaz sem takrat dobila Ventolin, ki pa ga spoh nisem znala dat, mi je z nekim lončkom kazala (vse skupaj je imelo na koncu še slabši učinek). Zdaj pa imamo dolgi nastavek in je fino. Če ne bo dobro, bi šla jaz spet nazaj. Ker s tem se res ne gre igrat. Moji so tudi kar inhalacije delali, nato je pa ena zdravnica posumila na pljučnico in ko je predpisala AB in Ventolin se je stanje začelo izboljševat. Pa čim manj skrbi ti želim in čim hitrejše okrevanje.
|
|
|
|
RE: Piskanje, hropenje in kašelj 25.2.2008 22:21:34
|
|
|
|
N _ B
|
Naša (takrat 3,5 letnica) je imela ob podobnih simptomih bronhiolitis. HB je bila saturacija še zadovoljiva in nisva šli na pediatrijo. Dobila je sumamed in se je stanje kmalu izboljšalo. Po priporočilu pediatra sem jo imela po preboleti bolezni še 14 dni doma (skupaj skoraj en mesec). Takrat so bile precej nizke temperature ter vlaga in sva bili noter.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.2.2008 23:17:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.2.2008 23:20:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.2.2008 16:49:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?