Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dvig življenjskega varčevanja pri Triglavu 24.2.2008 14:58:34
|
|
|
|
TONČI.
|
kaj ni tako, da če po treh letih dvigneš denar, da ne plačaš ne davkov in ostalega? Al je sedaj že kaj drugače?
|
|
|
|
RE: dvig življenjskega varčevanja pri Triglavu 24.2.2008 15:22:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Ven dobiš sam tisto kolikor si vplačala. Brez obresti. Se mi zdi, nism zihr. Ne splača se v glavnem. Lahko pa zamrzneš plačevanje če ti ne znese za kkšno leto.
|
|
|
|
RE: dvig življenjskega varčevanja pri Triglavu 24.2.2008 17:09:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Ce prekines pred pretekom treh let, placas se davek. Financno se pred tremi leti ne splaca prekinjati pogodbe.
|
|
|
|
RE: dvig življenjskega varčevanja pri Triglavu 24.2.2008 21:50:53
|
|
|
|
Lory
|
Jaz pa mislim, da sprašuje za dvig enega dela zneska. Ja to je možno. Midva sva tudi dvignila en del denarja. imava naložbeno zav. pri triglavu. po dveh letih lahko dvigneš, v glavnem 20% moraš noter pustit. tukaj ne gre za prekinitev pogodbe. pokliči na zav. in ti naj razložijo. LP
|
|
|
|
RE: dvig življenjskega varčevanja pri Triglavu 24.2.2008 21:56:40
|
|
|
|
Spark
|
Davek plačaš če prekineš pred 10. letom, tako da boš plačala 6,5% davka. Sedaj pa ne vem kako je narejeno zavarovanje. Ampak običajno je tako, da se prvih par let iz zneskov varčevanja plačuje zavarovalna premija (to je strošek- cena za zavarovanje), in zaradi tega, ne smeš prekiniti dve leti (v tvojem primeru, ker še nisi nič privarčevala ampak si samo plačevala zavarovalno premijo), potem pa prej prekineš manj imaš privarčevano. Odvisno je tudi na kaj je vezano varčevanje. Če imaš varčevanje vezano na neko obrestno mero, boš dobila, tisti del kolikor si privarčevala odbit za zavarovalno premijo in stroške in davek, povečan pa za obresti; če pa imaš vezano na neke sklade, pa je odvisno od vrednosti enote premoženja zmanjšano za stroške (vstopne, izstopne, str. upravljanja), zmanjašano za davek- če je pred 10. letom. Mislim da je tako. Tako da se dobro pozanimaj kakšne opcije imaš, ker je škoda, da kar vržeš ta denar stran.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.