Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 23.2.2008 22:55:05
|
|
|
|
gapimasa
|
Lansko leto zamenjevali vsa okna. Vstavili vsa lesena. Oče pol arhitekta pol gradbenika in ni šans da bi se odločili za plastiko. Lesena so malce dražja. Mi smo jih kupili od jelovice. Sva pa 14 dni nazaj dobla neki predračun (menjava okna za vrata), pa sva dobla predračun od nekega s koroške ki je bil kar cenejši od jelovice. Če vaju zanima, se pozanimam pri možu točno od koga. Imava pa tudi dve okni za prodat (vnaprej kupila napačno mero). Če vaju zanima javi!
|
|
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 24.2.2008 8:36:40
|
|
|
|
frutka_
|
Mi imamo lesena okna v spodnjem štuku. Okna so stara cca.7let in nam je termopan spustil . Zdaj se dela kondenz med stekli, nemogoče je okno vmes očistit. Sicer sem tudi sama bolj za les, ker je celo stanovanje v tem stilu ampak bova najbrž dala kasneje noter plastiko. Prvi faktor je denar.
|
|
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 24.2.2008 9:06:10
|
|
|
|
ajna12
|
Midva montirala pred 3 leti okna od Glin Tris Nazarje, vem da so bila cenejša kot plastična.
|
|
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 24.2.2008 9:12:04
|
|
|
|
snorlax
|
Midva imava lesena v celi bajti. Kupila sva jih pri privatniku, čisto po naročilu, prišli so izmerit, naredili, pobarvali in vstavili kot plastična okna. So s trojno zasteklitvijo, med dvema šipama je plin, med dvema ne. Cena je bila približno enaka kot bi kupila plastične. Le čakala sva skoraj pol leta na njih. Je pa res, da so se takrat tudi oni selili v drugo delavnico in je mogoče zato vse skupaj trajalo dlje časa. Zadovoljna sva zelo.
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 24.2.2008 21:37:16
|
|
|
|
bini
|
snorlax - mi zaupaš za koga to gre?? kje?? bi se kar pozanimala jest tole :) gapimasa - me zanima, zelo... prosim vprašej možeka in mi sporoči za koga to gre... moj oči je mizar, celo življenje se mi vrti okol lesa in mi kljub ceni še vedno zeloooo dišijo lesena - je pa res, da preveč preplačat si jih pač ne moreva privoščit... joj pa te cene... hvala zaenkrat
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 25.2.2008 1:13:18
|
|
|
|
peronija
|
Kli Logatec. Stara kakih 7 let, kolnem vsako pomlad, ko jih je treba šmirglat pa lakirat na novo. Sory,a mpak jaz sem za plastiko... lp p
|
|
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 25.2.2008 5:24:46
|
|
|
|
snorlax
|
Mizarstvo Razgoršek. http://www.rr-vel.si/it/razgorsek Barva naj bi držala vsaj 10 let ali več. Okna imamo v hiši cca 3 leta. Zaenkrat so še taka, kot so bila.
< Sporočilo je popravil snorlax -- 25.2.2008 5:25:21 >
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 25.2.2008 6:21:55
|
|
|
|
mika
|
sploh ni nujno, da je les dražji od plastike. midva sva dobivala do 500.000sit dražje predračune za plastična okna. kupila sva jih pri glin nazarje, enako ugodni so bili krovles iz oplotnice, sam so nam zelo pozno poslali predračun. zakaj pa toliko šmirglate in štrihate okna . moja starša sta jih prvič po 15ih letih(inles), pa še to zaradi mačke in psa, ki sta jih spraskala. naša so po dveh letih takšna kot nova. za plastiko se ne bi odločila.
|
|
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 25.2.2008 8:04:31
|
|
|
|
Saskia02
|
M SORA je že prišla na ogled, potem smo jih 2x prosili za predračun, pa ga niso dali. Smo vzeli INLES RIBNICA, pa čeprav so na drugem koncu Slovenije. So se zelo potrudili glede roka, smo menjali staro za novo in so tudi zelo lepo vgradili. Cena? Plastike sploh nismo gledali, smo pa vzeli les maranti, ki je za sončno južno stran bolj priporočljiv kot macesen. Cena je odvisana tudi od lesa in seveda od velikosti okna, načina zapiranja in debeline stekel, propustnosti za hrup....
|
|
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 25.2.2008 9:55:15
|
|
|
|
Dadi
|
Midva sva se tudi odločila za lesena okna v novogradnji. Sva kar kolebala med plastičnimi in lesenimi. Ampak hiša bo stala na Gorenjskem, okrog nas dajejo večinoma lesena okna, pa še stil hiše bo kombiniran z lesom-vidni leseni stropniki...Baje naj bi jih barvali na 7 let, vsako leto pa jih 2x namažeš z emulzijo(ko jih pucaš) in bi morala kar zdržati. Bomo videli kako bo. Če sva se zafrknila jih bova pač menjala.
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 27.2.2008 22:29:15
|
|
|
|
bini
|
hvala vsem ... sporočim končno odločitev.. najbrž bo pretehtala cena, ker trenutno najdem največ + pri lesenih, ki so sedaj pač res zelo napredovala in pa videla sem nekaj plastičnih, ki so po nekaj letih res kar uboga kar se izgleda tiče... težka odločitev bo, ni kaj
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 28.2.2008 8:43:01
|
|
|
|
mika
|
težka odločitev bo, ni kaj ko smo mi kupovali okna, na koncu nisem mogla sliša nit o od oken saj bo
|
|
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 29.2.2008 21:17:46
|
|
|
|
bini
|
.... no, mene o-ji v oknu še ne motjo... me pa matrata les in plastika... no ja, trenutno bodo itak škarpe denar srkale , tako da se bodo okna mal v ozadje skrila
|
|
RE: tisti ki imate lesena okna 1.3.2008 21:54:58
|
|
|
|
Skabi
|
Mi imamo tudi lesena okna od Stavbno pohištvo iz Spodnje Polskave. Zgledajo zelo kvalitetna in jih naj ne bi bilotreba štrihati kar nekaj let. So macesnova, s trojno zasteklitvijo in plinom. bila so veliko cenejša kot okna od M Sora, pa za celo hišo mogoče enih 250 € dražja od plastičnih z dvojno zasteklitvijo. Za plastik fantastik jih ne bi nikoli zamenjala. Ugodne cene ima tudi Gašper s Koroške in Overles Oplotnica.
|
|
|
| Stran: [1] |
čajLelly28 RRkakšen čaj najrajši skuhate svojim otrokom ?sadni (
44%)
zeliščni (
22%)
mešano (
33%)
Število vseh glasov: 9Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!