MARTINŠČICA
|
No, jaz sem tudi (žal) nosečniška sladkrčica. Pri testu s 50g glukoze je bil rezultat 8.4, tako da sem šla naslednji dan še ponovit vajo s 100g glukoze. Tam sta bili 2 meritvi previsoki (druga 10,3 in tretja 7,2). Sedaj imam dieto. Moram pa reči, da jaz že dolgo (10 let) za moje pojme zdravo jem in mi sploh ni jasno, kako sem to fasala?!? Tudi počutje je ves čas BP. Edino, kar me je lahko neslo, je sveže in suho sadje, ki sem ga običajno pojedla več kot le en kom naenkrat. Pa samo sadje zjutraj tudi (po predavanju o zdravi prehrani) ni zdravo, pa sem bila dolgo v veri, da je s sadjem in sveže stisnjenimi sokovi najbolje začeti dan. No, sedaj vem, da le sadje ni dovolj in da morajo vsak obrok sestavljati živila iz cele prehrambene piramide, v ustreznih količinah seveda. Pa izvedela sem, da moramo nosečnice imeti dodatni, šesti obrok - povečerek. No, kakorkoli, sedaj uporabljam res malo soli, rjav sladkor (belega ne uporabljam že , da ne pomnim) in sladkor iz sadja, črtala sem med in živalske maščobe, pojem pa dovolj kuhanega mesa, polnozrnatih izdelkov, mleka in zelenjave. Pijem pa vodo. No, občasno se pregrešim s kakšnim rebrom čokolade s 75% deležem kakava. To je pa tudi vse in upam, da be aprila cukr OK. v trebuhu sta živahna, in nihče nič ne reče, da bi bila prevelika ali premajhna, tako da se ne sekiram zaradi tega. Se mi pa zdi, da je sedaj moja edina preokupacija to, kaj, kdaj in koliko bom pojedla . Če ni hujšga ... Lep deževen dan! Martinščica