martita
|
IZVIRNO SPOROČILO: *DaSha* jst sem včeraj dobila fiksni zobni aparat in dons mi je prou bed: 1. ko sem prišla k ortodontinji, se mi niti sanjalo ni, da mi bo namontirala "zvezdice". nič mi ni rekla, samo namontirala mi jih je. mislm... lahko bi mi vsaj povedala... 2. včeraj, ko sem prišla domov, je bilo še vse ok, danes so me pa zobje začeli boleti kot vrag. enostavno ne morem več jest oz. lahko jem le razne juhe in pijem. ostalo odpade. še večji problem pa je v tem, da sem jaz že tako bolj majhna in suha in nočem biti še bolj, ampak sem se pač morala sprijaznit s tem, da bom ta teden malo shujšala. 3. ful mi je bed, ker ne smem več žvečit žvečilnih gumijev, jest kokic, toastov itd... to bo neki res težkega zame... predstavljejte si, greš v kino, vsi jejo kokice, njam, njam, ti pa ne smeš. aja mimogrede... ali je tud vam ortodontinja prepovedala jest kokice in žvečit žvečilne gumije?? 4. čiščenje zob... js ne morem več. že tako me ful bolijo potem pa še raztegovat usta in čistit zobe. pa še zdi se mi, da bom dobila ogromno kariesov, ker je čistit res težko. 5. kako je, ko ti zateguje te "zvezdice"? a to ful boli? kok časa pa potem boli, ko ti namontira aparat? par dni? 1 teden? več? js sm včeraj dobila fiksni zobni aparat in me včeraj ni nč bolelo, dons me pa grozno boli!! ...a se samo meni zdi, ali je tebe res kdo prilislil, da hodiš k ortodontu? Imam občutek, kot da so te poslali na prisilno zdravljenje... Sicer pa imam tud jaz aparat....če bo sreča gre junija dol...takrat bo leto in 8 mesecev.
|