india
|
Dvojčica, čisto odvisno je od tega, kaj ženska pričakuje od življenja. Čakati, da ti bo država dala denar, da ti bo nekdo namenil sredstva za življenje kot neko miloščino, to ni za mene. Saj na konec koncev bi šla v penzijo, če bi to bilo možno, a kljub temu bi migala še naprej, saj nisem tiste vrste ženska,ki bi se zadovoljila s sedenjem doma,kuhanjem, pospravljanjem in tistim denarjem, ki ga da država in prinese domov mož. Računica, to pa je odvisno od plače, ki jo imaš ko si v službi. Ne vem kako visoki so max. otroški dodatki ,ne vem,kakšno višino soc. pomoči dobivajo ženske, ki so samo doma,.... Jaz zase vem, da moram med ljudi in da ne bi bila zadovoljna s tem, da bi se samo otrokom in domu razdajala. Kira, ja, za matere,kiimajo doma invalidne otroko, obstaja denarna pomoč države oz. temu se reče gospodinjksa pomoč, ki jo preko CSD urediš in ti država plačuje plačo, res da ne visoko, ter vse prispevke, to pa zato,ker neguješ invallidnega otroka. In če bi lahko v pokojnino šle tiste s 5 otorci,potem bi šle sigurno tudi tiste z 8. Kimi, daj prosim,poizvedi,ja,pa mi javi, ker sem danes tudi slišala nekaj podobnega.
|