Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:02:38
|
|
|
|
kaya2007
|
ko se ti bo zdel pravi trenutek za to. vsak otrok je drugačen, zato ti najboljše veš kdaj. odvisno tudi od tega kolikokrat se ponoči zbujate, verjetno se ti ne bo dalo celo noč hodit sem in tja
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:11:08
|
|
|
|
nuala
|
Misliš da ga daš spat v drugo sobo? Jaz sem sterejšega dala takoj, ko je prišel iz porodnišnice. Rad prileze v mojo ali moževo posteljo, na crkljanja, pa je star 5 let. Spi pa rad v svoji postelji v svoji sobi. Mlajši je pa star 3 leta in čakam, če bo izrazil kakšno željo, da gre "na svoje", spi namreč v moji postelji. Enkrat se bo gotovo odselil. Torej, vsak otrok je drugačen, mame pa tudi. Ko boš mislila, da sta pripravljena, pa piskusi.
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:28:09
|
|
|
|
Anja O.
|
Ne nisem mislila v svojo sobo, ker moja dva (dvojčka) že od rojstva spita v svoji sobi. Moja tašča se pravi babica si ful želi da bi njena vnukeca prišla k njej spat, sedaj smo to reševali tako, da je včasih ona prespala pri nas, ampak vedno večkrat vpraša kdaj bova z možem dovolila da prespita sončka pri njej. Meni sicer še zaenkrat ne paše, ker jih še nebi dala drugam spat. Sedaj sta bila stara osem mesecev. Zato me zanima kako ste ve izvedle to, da ne bom zdej izpadla kot da jih nočem dati. A pretiravam ker mislim da sta še premajhna?
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:34:37
|
|
|
|
benika
|
Jaz mislim, da ne pretiravaš. Tudi pri nas sta si tast in tašča zelo želela, da bi vnuček prespal pri njima, vendar sem jima dala jasno vedet, da do prvega leta ne bo nič. Šele ko je dopolnil eno leto, je prvič prespal pri njima, vendar le za eno noč. Ko bosta vidva mislila, da je pravi čas za to, jih le oddajta v varstvo, že zaradi tega, da se mala dva navadita spanja tudi kje drugje, ne le doma v svojih posteljicah.
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:39:56
|
|
|
|
lelčy
|
se strinjam s tem kar je napisala benika, pač ko bosta vidva mislila, da je pravi čas zato, ju pustita da prespita pri babici in dedku.zelo je fajn če se otrok malce navadi ostajati še kje drugje. jaz sem svojo pustila prvič pri babici, ko je bila stara 11 mes ampak sem bila pač v takšni situaciji, da sem jo morala pustiti.(šla sem namreč na operacijo)
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:46:37
|
|
|
|
MAŠKA
|
Ko boš ti na to pripravljena, saj si ti mama... saj tašča jih lahko pocrklja tudi čez dan, a ne?
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:53:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tudi mislim, da sta še premajhna, ampak je pa faca tale babica, da je tako pogumna. Vsaka ji čast. To boš imela še veliko pomoč lahko pri njej, izgleda. Samo da ne bo preveč tišasta.
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 11:59:42
|
|
|
|
cv105
|
zame osebno je osemmesečnik absolutno premlad "za na počitnice" ... če bi starši otroka nujno potrebovali "noč zase" v smislu, da se oddahneta od sicer neprespanih noči - ok ... ampak, da bi pa osemmesečnika dala spat k babici, ker si ona tako želi ... to pa ne ... enako ne bi tolerirala, da bi babica hodila k nam spat ... crkljajo se lahko čez dan, otroci pa naj ponoči mirno spijo v svoji sobi, dokler le lahko ... drugo so izredne razmere in nepredvideni dogodki ... srečno
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 12:49:08
|
|
|
|
urskas
|
moja tastarejša je prvič prespala pri babici (brezu mene) pri skoraj 3 letih. Prej se mi je zdelo nemogoče. LP
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 12:50:07
|
|
|
|
Anja O.
|
Punce hvala za nekaj vaših besed. Sem se odločila da ne bom dala otrok dokler res ne bom sama pri sebi vedela da je čas da spita drugje. sem mislila da sem jst pretiravala in sem sedaj zelo pomirjena, ker tudi ve mislite isto kot jaz. Lep ozdrav in še enkrat hvala
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 13:08:50
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Meni se je tud zdelo do 1 leta prezgodaj dajat malega spat drugam. Po 1 letu pa je šel ene parkrat malo "na počitnice"... Lp
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 21.2.2008 13:20:55
|
|
|
|
mateja rečnik
|
Jaz sem ga dala po petih tednih k tašči. Je spal celo noč (tako kot doma), za večerjo in zajtrk pa je pil moje mleko iz skrinje. Sem ga pa dala, ker je vedno ponoči spal in ga nikoli nisem dojila. Če bi se ponoči zlo prebujal, tudi ne vem, če bi ga tako hitro dala... Sicer pa smo mi skoz prakticirali, da ga je čimveč ljudi pazilo (babice, dedki). To se mi zdi še posebej fajn ta teden, ko sem šla nazaj v službo. Namreč ni bilo nobenega joka, ničesar. Tudi potem, ko sem prišla nazaj domov je nasmejan prišel do mene in me ni držal cel popoldan za nogo (tako kot nekateri otroci po prvih dnevih v vrtcu). Moram reč, da bi mi verjetno bila prava muka it v službo, če bi jokal za mano. Tako sem sicer imela malo hecen občutek, ko mi je pomahal v slovo, ni pa mi bilo hudo. Imamo pa še to srečo, da ga pazi moja mama, ki pride k nam domov
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 22.2.2008 9:06:14
|
|
|
|
Pinkyca
|
IZVIRNO SPOROČILO: cv105 zame osebno je osemmesečnik absolutno premlad "za na počitnice" ... če bi starši otroka nujno potrebovali "noč zase" v smislu, da se oddahneta od sicer neprespanih noči - ok ... ampak, da bi pa osemmesečnika dala spat k babici, ker si ona tako želi ... to pa ne ... enako ne bi tolerirala, da bi babica hodila k nam spat ... crkljajo se lahko čez dan, otroci pa naj ponoči mirno spijo v svoji sobi, dokler le lahko ... drugo so izredne razmere in nepredvideni dogodki ... srečno se popolnoma strinjam!!! res se pa tudi sama sprašujem kako bo na počitnicah, ko bo prvič zvečer šel spat v ne-svojo posteljico in ker bomo v hotelski sobi skupaj vsi trije to pomeni, da bova midva zraven v poltemi že ob 19ih čepela in kaj brala predvidevam, mož smrči, doma pa spi v svoji sobici - me že zdaj skrbi kako bomo speljali tale dopust - čez 3 tedne
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 22.2.2008 9:57:03
|
|
|
|
viv_
|
Za ta veliko se ne spomnim, ta mala je pa pri mojih starših prvič spala ko je bila stara 8 mesecev. Imela je prenosno posteljico. Tam je takrat prespala 4x. Je pa tako, da z mojimi starši živimo v isti hiši in jih je navajena, vidi jih vsak dan... Drugje kot pri mojih starših najmlajša še ni prespala (stara je 15 mesecev). Ta večja je pa do dveh let tudi prespala samo pri mojih, potem je šla pa tudi kam drugam. Zdaj se pa itak sama odloči, kakšen teden jo prime, pa pokliče eno od treh babic in se dogovori za vikend dopust
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 22.2.2008 16:55:48
|
|
|
|
mišk
|
Naša je prvič prespala pri starih starših pri enem mesecu in pol. Je pa takrat že prespala celo noč, tak a ni blo problemov. Je blo pa tko, da sva si pač z mojim želela it na nek koncert, pa sva pustila moji mamic, ki jo je uspavala in tudi pri njej v spalnici (v posteljci) zaspala, potem pa sva ponoči tudi midva prišla tja, a sva spala v drugi sobi. Če ne bo mala delala problemov, bova to še kdaj ponovila, ker res paše it kdaj za vikend ven ponoč. In to ne pomeni, da ti ni mar za otroka. Zadovoljna mami-zadovoljen otrok. Mal pa morjo bit otroc "ciganske" sorte.
|
|
|
|
RE: Kdaj otroka dati spati drugam? 22.2.2008 18:48:55
|
|
|
|
Naja30
|
Moja je stara 14m in še ni spala sama drugje. Z nama pa že kmalu po rojstvu. Ampak sem bila vedno jaz zraven. Pri 8m je jaz še ne bi dala. Zdaj počasi se pa že pogovarjamo, da bo prišla za kakšno noč ali dve, še posebej ker je meni vedno težje (sem ) in si bom malo spočila.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?