|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   migrene in porod
20.2.2008 10:46:10   
Naty*
Vse tiste, ki imate probleme z migrenami pa ste že rodile prosim, če mi lahko poveste eno stvar. A je možno, da se zaradi napora pri porodu pojavi migrena? Js mam že od malega fuuuul hude migrene in ponavadi jih sproži stres, velik napor al pa kot veste tudi druge stvari. Porod že sam po sebi ni glih piknik, pa me je strah, da ko bo konec s tistimi bolečinami, da bi mogla trpet še zaradi migrene. A se je to kateri zgodilo?

Pa prosim, če res odgovorijo le tiste, ki imajo migrene, ker se to z navadnim glavobolom ne da primerjati. Pri meni je namreč tako, da ko migrena napreduje do vrhunca (grozljiva bolečina, bruhanje, skoraj nezavedanje same sebe), ne pomagajo nobena zdravila (dobesedno, tud injekcije proti bolečinam so mi že dajali).

Hvala vnaprej za odgovore user posted image !

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: migrene in porod
20.2.2008 10:59:42   
Taula
Nimam migrene, od user posted image  sestra jih ima že od malega.  Pri njej se pri porodu ni pojavilo, tudi za časa user posted image  jih je imela manj.  Jo je pa isto skrbelo kot tebe..ker je možno, da se pojavi pri porodu. Verjetno je vsak primer individualenuser posted image  Srečno.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2008 11:11:15   
Naty*
Taula hvala, sej vem, da se ne gre zanašat na ostale, ampak bom vsaj mal bolj pomirjena, če bom vedela, da je več takih, ki so jo odnesle brez migrene.

Sicer morm rečt, da sem jih v prvem tromesečju še imela in to kr hude, zdej pa že neki časa ne več oz. so čist blage. Upam, da bo tko tud ostalouser posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.2.2008 11:48:18   
Majabo
imam migrene, ampak samo nekajkrat letno, kaj jih sprozi nisem ugotovila, vsaj pri meni pa mislim da napor ni
porod je ni sprozil, niti stanja ni poslabšal, še vedno sem na istem kot pred prvo nosečnostjo - nekajkrat letno torej
je pa res, da je prvo leto po porodu sploh nisem imela :-)

želim ti čim mirnejšo nosečnost brez migren

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2008 12:31:38   
bimbi
Tudi mene doletijo migrene podobne kot tebe vsaj 3x mesečno že približno 10 let. Lahko pa rečem, da sta bili obe nosečnosti pravo zdravilo za migreno ker obakrat nisem v vseh devetih mesecih imela niti glavobola kaj šele migrene. Mogoče je pri meni vzrok tudi v hormonih ker imam večinoma migreno pred menstruacijo. Tako sama sklepam. Po porodu so se migrene nadaljevale ( hkrati tudi siljenje na bruhanje, občutljivost na svetlobo, omrtvelost obraza na levi strani itd.), sicer ne takoj naslednji ali že isti dan po porodu ampak pač vsak mesec nekajkrat.

Sama si pomagam tako, da imam vedno pri sebi Lekadol in že pri čisto majčkeni napetosti v glavi takoj vzamem 2 tableti. Potem mi mogoče rata in dobim le manjši glavobol.

Upam, da sem ti vsaj majčkeno pomagala. Pa veliko sreče! 

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2008 12:52:29   
silvya
Nič se ne sekiraj. Jaz sem tudi ena taka z migreno od otroštva, pa med nobenim porodom nisem dobila glavobola. Tudi v nosečnosti je migrena izginila. Mogoče po tazdnjem porodu tudi za vedno, ker se po devetih mesecih še ni pojavila user posted image . To je edina dobra stvar, ki mi je ostala od zadnje nosečnosti. user posted image

(odgovor članu bimbi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.2.2008 13:08:17   
Naty*
Hvala punce, ste me potolažile. Sej tiste z migrenami veste zakaj me skrbiuser posted image . Želim vam, da bi jo tud ve imele čimmanjkrat!user posted image

silvya ne vem, če se me spomniš...lani maja sem imela abrazijo zaradi prazne GV in si mi poslala mail, ki me je ful ganil. Še zdaj se v živo spomnim tvoje zgodbe user posted image . Upam, da si uspela vsaj malo preboleti, kar se ti je zgodilo, čeprav vem, da je to izredno težko. user posted image

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.2.2008 13:21:49   
hokejistka
Še ena z migrenami user posted image . V času nosečnosti nisem imela nobene user posted image . Ene dvakrat se mi je začelo pripravljati nanjo, pa sem se takoj!!!!!! vlegla v temo in zaspala brez zdravil. Sem imela velik strah pred tem,saj v user posted image naj ne bi jedel nobenih zdravil. No, pa je narava naredila svoje.

Po porodu se mi migrena ni pojavila, se je pa rahlo nakazovala in to celo ponoči. Sem vzela Saridon in je bolečina minila.Čeprav mislim, da je bila bolečina bolj povezana z izčrpanostjo in rahlim prehladom.

Sedaj sem 2 meseca po porodu in o migreniha ni ne duha ne sluha.user posted image user posted image user posted image

Srečno!

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2008 14:56:12   
urši*
Čaw!
Js sem mela pred 1. nosečnostjo tud kr pogoste migrene.Potem pa med nosečnostjo menda 2x in pa po porodu (zdaj je že 3 leta) tudi 2-3x! Zdaj sem drugič noseča in je zaenkrat ves o.k.,, upam , da tako ostane. Mislim, da nosečnost dobro vpliva na take stvari in da te nima kaj skrbet, te pa razumem, ker je mene to tudi skrbelo. Želim ti vse dobro !
lp

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.2.2008 22:54:17   
tweetek
Živjo! Jaz imam tudi migrene že od malega, ampak je zdaj v user posted image mnogo bolje - do zdaj je še sploh nisem imela. Moja mami jih pa po prvi nosečnosti sploh ni več imela! Tako da obstaja celo šansa, da se ti jih rata znebit (no do menopavze, ker zdaj jih ma moja mami spet). Tako da držim pesti da bo pri tebi in meni tudi takouser posted image .

Je pa res da so bile migrene pri meni in mami hormonsko pogojene in vezane na ciklus.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2008 7:56:09   
Anonimen
Še ena z migrenami, hudiiimi.user posted image Do zdaj, ko sem v 25 tednu, sem imela samo 3 napade, eden hujši do bruhanja. Načeloma pa so mi izveneli napadi.user posted image  Upam, da bo po porodu kaj drugačno življenje. Vsaj pravijo tako. Ravno zaradi migren mi je epiduralna odsvetovana s strani strokovnjakov.

(odgovor članu tweetek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.2.2008 9:56:27   
jonna
A potem anastezija ne pride v poštev user posted image V Ljubljani je baje na voljo samo epiduralna.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.2.2008 15:34:45   
špelin@
Jaz imam že nekaj let hude migrene in sem redna obiskovalka pri nevrologu user posted image  Imam pa to srečo, da mi v nosečnostih migrene ponehajo. Drugače imam nekje od 2-4 migrene mesečno - take, ki trajajo po dobra dva dneva user posted image  No, v vsaki nosečnosti imam 1-2 migreni v prvih treh mesecih, potem jih ni do nekje dva meseca po porodu. Čeprav sem imela prvi porod težak, migrene med njim nisem kasirala user posted image

Želim ti vso srečo user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.2.2008 17:12:13   
tinaaja
Meni je nosecnost poleg migrene (glavobola - hmm ce se temu sploh lahko rece glavobol) prinesla se slabosti in bruhanje, kar prej nisem poznala. Imela sem 3 ornk migrenske napade, zadnjega v 9 mesecu, ko sem bruhala na wc in nisem vedela, a bo se iz kje drugje kaj ven prislo.. Ma me je resno bilo mal strah, da ne bi od naprezanja se rodit sla. In takrat sem se tud zamislila, da kaj ce bi morala taka rodit in me je bilo grozaaaa.
Sama dobim migrene ob ornk stresu, M, polniluni ali ob pretiravanju s cokolado, sirom,.. (no to so triggerji za migreno, ne dobim pa je zmeraj ob teh triggerjih). Porod in migrene - ni bilo povezave user posted image
Po porodu sem imela 1 ali 2x ornk migreno, ostalo glavoboli ali znosna migrena. Se probam drzat tega, da cim prej vzamem tableto Lekadola + kaksen kozarec vina za siritev zil + en stik, s katerim se namezes po sencih (esencialno olje mete,... mislim, da se mu rece antimigran).

Sem pa upala, da po porodu ne bom vec imela migrene, ker moji mami so se s prvim porodom prenehale user posted image No nisem imela te srece..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.2.2008 18:53:46   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

en stik, s katerim se namezes po sencih (esencialno olje mete,... mislim, da se mu rece antimigran).

Si me spomnila da sem eno tako bio kremico tudi jaz prinesla iz Egipta. Tako fajn hladi senca, ko se namažeš in diši. Samo ne vem če deluje proti pravi migreni, ker je še HB nisem dobila. user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.2.2008 20:51:28   
Naty*
Punce hvala vsem za odgovore, sm mal bolj pomirjena, ker ni niti ena napisala, da jo je zagrabla migrena med porodom user posted image . Sicer tud sama upam, da bojo minile po porodu, ampak pred nosečnostjo sem ji že kr dobro mirila z Nalgesinom (ta močnim na recept). Parkrat sem jo sicer mela na začetku in se je tolk hitro stopnjevalo, da sm vseeno vzela pol Nalgesina preden je prišlo do najhujšega (z odobritvijo zdravnika). Zdej pa hvalabogu, tko kot ene pravte, sm sicer mela par glavobolov, ne pa migrene. Upam, da bo tko tud ostalo do konca nosečnosti in po porodu!

Kot sem pa že rekla, vsem želim, da izginejo in se nikoli ne vrnejo!!!!user posted image

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.2.2008 22:17:21   
tinaaja
Pozabila dodat tole ... men je norooo pamagalo tole - cooling headache pads
http://www.expresschemist.co.uk/product_1930_mentholatum-migraine-ice-2-patches.html

zadeva res super deluje user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?