biga
|
No, pa še naša izkušnja. Moj 9-mesečni sin je imel dokazano (krvni testi) alergijo na KM pri 6. tednih, pri 4. mesecih je v bolnici prestal provokacijski test z Aptamilom in ni bilo negativnih posledic. Zato so nam rekli, naj pije normalno adaptirano mleko. No, jaz sem mu preventivno vseeno dajala še Pregomin, pa tudi pri uvajanju goste hrane smo (bili) zelo previdni. A se je alergija zdaj pri 9. mesecih spet pojavila. Če je imel na začetku komajda alergijo (specifični IgE 0,13, kar je razred 0, torej praktično ni alergija), ima danes 0,50. Dali so nas na dieto brez mleka in mlečnih izdelkov, ko smo te komaj začeli uvajati. S tem, da ni bilo nobenih težav, niti na koži niti drugače. Tudi prej jih ni imel. Bila sva v bolnici zaradi bronhitisa in gripe, pa so nam testirali še alergijo in tako smo ugotovili, da se je spet pojavila. Zdaj me pa zanima, tisti, ki imate otroka, alergičnega na KM, kako strogo se držite navodil o prehrani? Ta dietni list je hud, vem, da ne smemo mleka, mlečnih izdelkov in jedi, kjer je noter lahko mleko (npr. hrenovke, paštete, salame itd.). Ampak kaj pa paradižnik, paprika, zelje, sadni čaji, sokovi ipd.? Zakaj je to prepovedano? Jim tega torej ne dajete?
|