|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starševsko nadomestilo
19.2.2008 17:32:46   
Anonimen
jaz bom junija imela 10. mesecev delovne dobe, zanima me če mi pripada star. nadomestilo, kljub temu če nimam 12. mesecev delovne dobe?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starševsko nadomestilo
19.2.2008 18:02:12   
Naja30
Žal ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.2.2008 18:09:51   
gajka
Za staršvsko nadomestilo moraš imeti v zadnjih 3 letih vsaj 12 mesecev delovne dobe (lahko s prekinitvami).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2008 19:04:51   
2 Sraki
Pripada, če boš šla v porodniško še v času ko boš zaposlena. Sicer pa rabiš, kot so druge rekle 12mesecev delovne dobe.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2008 19:39:02   
Lea2007
Predpostavim, da greš na porodiško, prej pa si 10 m delala. Starševsko nadomestilo ti pripada, kako da ne. Upošteva se povprečje zadnjih 12 mesecev, torej s porodniškim dopustom boš nastopila točno 28 dni pred PDP, vlogo za st. nadomestilo pa oddaš najmanj 1 dan pred nastopom porodniške, torej najmanj 29 dni pred PDP-največ pa 30 pred nastopom porodniške. Povprečje za nadomestilo se računa 12mesečnih plač preteklega leta, ti jih imaš pač samo 10, za preostala dva meseca se računa 55%minimalne mesečne plače.
Mogoče te jaz nisem dobro zastopila, čudno se mi pa zdi, da so ti vse napisale, da nimaš p. do nadomestila. Ok, nimaš pravice, če imaš 10 m del. dobe izpred dveh let, samo tole je logično, da nič ne dobiš. Jaz sem zastopila, da sprašuješ, da si letos delala samo 10 mesecev. Vse si lahko izračunaš na strani CSD Šiška.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.2.2008 20:38:08   
Anonimen
Meni pogodba poteče junija in takrat bom imela 10.mesecev delovne dobe. rok pa imam šele 2.10. tako da sem brez sluzbe 3 mesece. Vem kako se izracun ain vem koliko bi priblizno dobila, samo ne vem če lahko dobim star. nadomestila ali ne.

(odgovor članu Lea2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.2.2008 9:34:22   
Taula
Žal ne. Ker ne boš zaposlena. Razen če te kje zaposlijo..vsaj za tisti dan ko nastopiš porodniško. Potem se ti šteje zadnjih 12 mesecev....kar si delala oz. se vzame 55% min.plača.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.2.2008 9:57:19   
Taula
Še to..neka fora je, da dobiš lahko nadomestilo če si na bolniški..se pravi če greš na bolniško še ko delaš, nato ostaneš na bolniški do nastopa porodniške. Samo je pa težava..komisija. Če ti zavrnejo je konec. Ne vem kako točno to poteka, ampak vem da ene so poskušale to šanso izkoristiti.
Poskušaj se kje zaposliti na koncu.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2008 20:36:04   
ms3
strševsko nadomestilo došič, če si takrat ko nastopiš porodniški dopust v delovnem razmerju (imaš pogodbo). če ti poteče en dan pred nastpom porodniške baj baj starševsko nadomestilo in si upravičena samo do starševskega dodatka (ki je fiksen okoli 300 evrov).

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.2.2008 22:40:02   
maja&m
A ni starševski dodatek komajcca 175€?

(odgovor članu ms3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2008 12:55:44   
benika
A ni starševski dodatek komajcca 175€?

Jap. Žalostno, vendar resnično.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.2.2008 18:51:26   
Lea2007
Aha, tole, če nisi v delovnem razmerju, ko nastopiš porodniško, glede tega pa ne vem, se nisem zanimala. Sam ko sem odgovorila na post, sem zastopila, da pač še ne boš zaposlena 12 mesecev.

Zdele sem malce zmedena, jaz se zaposlim 1.3. in mi tako pripadajo plače od marca do julija, pdp imam 1.9., vlogo moram dat 28 dni pred pdp, to je 3.8., zadnjo plačo julijsko mi bodo obračunali 1.8., tako da še pride v poštev.  Tako bodo šle v povprečje: 5 plač in 7 krat 55% minimalne plače.
Zanima me, če si prav predstavlja in je tole izvedljivo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.2.2008 21:21:40   
sazi
Lea2007, v teoriji naj bi bilo tako izvedljivo, kot si napisala. Ti pa svetujem, da prej rečeš kakšno na to temo na tvojem CSD-ju, da ti ne bo potem kdo kompliciral. Jaz sem si obrazce sprintala sama, lahko pa greš ponje na CSD in takrat poveš, da boš z oddajo papirjev čakala skoraj do zadnjega, da dobiš nakazano še julijsko plačo.

(odgovor članu Lea2007)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.2.2008 10:47:36   
Lea2007
Hvala Sazi!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?