|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko se igrate z otroci
27.1.2005 13:54:37   
Anonimen
Zanima me, koliko časa se priblićno na dan igrate s svojimi otroki.
Moj bo kmalu star 3 leta, in odkar je septembra začel hoditi v vrtec, se sam sploh več ne zna igrati. Vsaj zdi se tako. Stalno me vlači s seboj v sobo, kjer naj bi se cele popoldneve preigrala.
Jaz bi mu rada brala knjigice, se šla žogat, risala, sestavljala kakšne stvari skupaj z njim, pa se moram samo z avtomobilčki zaletavat in dirkat z njimi v trgovino, zraven me pa še komandira, da ko se ravno vživim v en lik, moram že drugega igrati...
Komaj mu kdaj za malo časa pobegnem iz sobe, je že za mano. In spet navijanje, mamiiii, a gles z mano v sobo...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
27.1.2005 14:00:17   
viv_
Pri nas tudi, odkar je v vrtcu, se vidiva samo še kakšne 3 ure na dan, potem gre že spat. Prav zato sva pričeli 1x na teden hodit na telovadbo v Vita center, da se saj tam 1 uro igrava.

Se pa kar dobro sama zamoti. Trenutno je pa najljubša igra košarka :) Imamo en pleten stolček, ki ga postavi na glavo, da ima koš, potem pa mečemo žoge...

Glede na to kašna velika babnica je (čist po atiju ki ima okrog 2m) se je vrgla v pravi šport.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2005 14:06:39   
kofetek2010
mi je tole nekam znano, zelo... :zmeden: Fantek pač!
finte palijo, dokler so še manjši :)-
poskusi, tako, češ, da bi se nek njegov medvedek rad igral z njim avtomobilčke - naš je imel Opija (opico) in se je z njo igral in debatiral in jo komandiral (v bistvu je igral dvojno vlogo), tako, da sem vsaj nekaj časa imela mir in sem lahko še kaj naredila. Včasih je bilo pa že dovolj, če je bil v istem prostoru kot jaz, še najraje pa mi je pomagal kuhat ali pa pospravljat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2005 14:21:26   
nikitta
Splišni!
ISTO je pri nas. Stvar, ki ga zadrži več kot 5min. je igranje z vodo v umivalniku in polivanje po celi kopalnici...
Če pa ima priložnost, pa z veseljem tipka po računalniku, gre na pisalno mizo in "malo potelefonira" vzgojiteljici, babici...

Risanje nam zelo gre od rok, le da papir ni tako zanimiv kot vrata omar, stene, postelja... in zastonj ponavljam, da se ne sme...Potem spet poriše in reče IIJAAAOOoo!!!

Skratka: ni dolgčas!

PS: zdaj ko že imam tako velik trebuh, je prava mora se spuščat in ustajat s tal, a se zavedam, da moram izkorist vsak prosti trenutek z njim.
Dostikrat ga ne odpeljem v vrtec...samo da se lahko igrava doma in uživava.
Uh, tako hitro rastejo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2005 14:26:40   
puri
Naš bo kmalu star 2leti in pol, pa se mormo tut večinoma skos z njim igrat, drugač pa sam vse razmeče, igrat se pa noče:(...če sem pa pri njem, se pa lepo igra - dovolj je že, če samo zraven sedim, on mi pa pol vse razlaga in kaže!

lp:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2005 14:29:35   
Anonimen
Ja, nikitta, tudi pri nas je edino igranje z vodo še zanimivo. Sedaj si v kuhinji privleče stol k lijaku in "ustvarja". Samo moram vsake toliko časa pult pobrisati in odmašiti korito, drugače bi imeli poplavo. No, to je res, vsaj to. Ampak ne dlje kot kakšnih 10 minut. Potem pa spet: a gles z mano v sobo? Bom lubcka dal, pa bos sla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2005 14:48:09   
nikitta
če bo lupcka dal...jao mali:hudicek:,,ja, povej, katera se pa lahko upre taki "ponudbi". Vidim, da je iz pravega testa ta frajerček!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2005 14:50:33   
Anonimen
Ojla..kupili smo kocke..kupili didaktične igrače-najdi pravo odprtino za pravo obliko pa plastelin pa barvice risalne liste,vse da bi se igrali.Pri nas doma nas je veliko tako da ima vedno kdo čas se ukvarjat z Timijem.Par mint še zdrži potem pa konec.
Bolj zanimivo je plezanje po stolih skaknje po fotelju.razmetavanje loncev iz omare,nagajanje muckom in kužkom v glavnem taka igra ko mu moraš bit konstantno za petami,da se ne spremeni v nevarnost.

Res ne vem več na kakšen način pripravit malega da bi se skoncentriral pri eni igri,da bi mu postalo zanimivo-saj na koncu se jaz sama igram z igračami on pa skače naokoli.A ja pa poskušala sem mu brati knjigice uauuu rekord deset minut na miru.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2005 15:01:37   
nejcko
Splišni, sprašuješ, koliko časa. Ja, če bi bilo po volji mojega mulčka, potem nonstop. Se mi zdi, da so kar vsi isti, kar se tega tiče. Greva risat, potem naj pa mami riše, on bo pa gledal, ker sam ne zna, haloooo.Pa kocke mora tudi mami sestavljat, pa z avtomobilčki zaletavat... Je pa res, da se čedalje bolj pogosto zaigra tudi sam, zdrži tudi do pol ure, samo ga je potrebno kar malo prisilit v to.

Mah, bo že bolš 1krat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2005 16:05:58   
lorelei
Tudi pri nas je podobna situacija. Najbolj srečen je, ko si prinesem stolček, dam tamalega v naročje in se vsi trije igramo. Seveda se mali hitro naveliča, on bi rad, da bi ga nosila po hiši, Enej pa seveda, da bi sedela pri njem in se z njim igrala - lahko tudi cel dan. Edina stvar, pri kateri se dolgo sam zamoti je barvanje pobarvank. Takrat pa jaz hitim pospravljat in kuhat in se mal ukvarjat s tamalim - samo takrat imam malo miru.
Sicer pa mi zmanjkuje idej, kako bi ga zamotila, ker ga imam cel dan, zunaj pa sploh zdaj burja in nikamor ne moremo. Kaj pa ve še počnete z vašimi malimi? MIdva barvava, se igrava s kockami ali avtomobilčki, prebereva kakšno knjigo, včasih pečeva piškote, da lahko sam mesi in mečka testo... tuki se pa že ustavi. NImam idej. Za malo večje že, a za dvoletnike?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2005 16:57:58   
Gina
Ja, punce, meni se zdi, da so fantki (vsaj tisti, ki so prvorojenci), večkrat taki, da se ne znajo toliko sami zaigrat kot punčke. Kaj pa vem, vsaj pri nas je tako. Ampak potem pri 5. letih to ne mine....pa pri 9. tudi ne:)-:)- Sploh mi ni jasno, kako smo se mi, ko smo bili majhni vedno sami igrali in bili zraven srečni, pa še iz vsake malenkosti smo si naredili veselje, današnjim otrokom pa se posvečamo 100/h, pa še vse jim je brez veze. No, jaz sem iz tega razloga začela že nekaj časa nazaj delat na tem, da otroka spodbujam k temu, da se sam igra, ker se mi zdi to smiselno. Večinoma naj bi se itak otroci igrali z otroki. Starši naj bi jim omogočili napredek v razvoju, zato jim raje nudim tisto, kar jim kakšen otrok ne more.
Joj, sem spet napisala - hotela sem povedat, da se mi zdi, da ni naša naloga, da jih non stop zabavamo. Prav gotovo rabijo čas, ki ga preživljajo z nami, vendar pa ne vedno v taki obliki. Kaj pa vem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2005 17:04:59   
Anonimen
Gina veš da imaš prav...lepo se je igrat z svojimi otroci ampak ne vsako minuto v dnevu.Sedaj jih moramo začeti učit tudi samostojnosti z igro.Tudi sami se morajo igrati...samo dilema je KAKO?če pa so pripopani na nas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.1.2005 17:26:18   
Gina
:bravo:Hi, hi, a veš, da imaš čisto prav! :bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
27.1.2005 18:40:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.1.2005 19:52:17   
NinaŠ
Joj, joj, sem mislila, da še ene pol leta, poj bom pa lohk imela včasih kake pol urice miru... zdaj pa berem, da še ne bo tako kmalu. Jaz sem pa mislila, da je Anže le malo razvajen, da se ne zna za 10 minut sam zamotit (saj z vodo bi se, ampak za to je pa še premajhen :)- ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.1.2005 20:34:57   
Anonimen
Ja, saj jaz sem tudi med porodniško prav načtno delala na tem, da bi se sam igral. Malo sem se igrala z njim, pa sem bila prav pozorna na to, kdaj se je malo zamoral s kakšno igračko in takrat sem ga pustila pri miru. Zelo lepo se je igral sam včasih. Potem je bilo že malo slabše, ko ga sta ga čuvala moja mami in oče. Moj oče pravi, da se moram igrati z njim, da me bo imel rad... Pa saj po moje tudi sam ve, da je to brez veze, saj je pameten človek. V glavnem, takrat se je začelo. Verjetno bi se tudi drugače, nič ne rečem. Sedaj v vrtcu pa je še slabše, ke se je navadil, da ima pač pri igri družbo. In prav zato gre zelo rad v vrtec.
Ena izjava moje mame se mi je pa prav vtisnila v spomin. Glede tega, kako je pomembno, da kvalitetno preživiš čas s vojimi otroki. Rekla je, naša mama se ni nikoli z nami igrala, pa se živo spomnim, kako lepo smo se imeli, samo če je bila z nami doma. In prav o tem je govorila tudi enkrat ena mama šestih otrok po televiziji, doktorica znanosti, ki je šla po dolgih letih nazaj v službo. Tudi ona se je postavila proti stališču mamice, ki je imela enega otroka in je imela uro časa zanj na dan, pa se je takrat z njim intenzivno ukvarjala. Rekla je, da otrok mora čutiti mamino bližino, fizično prisotnost, igra oziroma zabava naj se pa sam.
Sicer je, kar se tega tiče, laže, če je več otrok. Midve s sestro sva bili dve in naju niso mogli spraviti nikamor, tako intenzivno sva se igrali po cele dneve. Moj otrok pa samo tekmuje sam s seboj, za koliko časa me bo spravil v njegovo sobo...
No ja, če je samo to, bom že nekako. Kaj vse hujšega se bere, tudi na tem forumu. Na žalost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
27.1.2005 21:16:40   
Pia73
Ko tole vse berem vidim, da imam srečo. Moj sin je bil star 4 leta lani oktobra in se že od nekdaj najraje igra sam,... Sedaj nas sicer potrebuje za igranje s kartami in kak človek ne jezi se,... to pa je tudi vse. Že od malega se zna zamotit sam. Pa je edinec, prvorojenec in sin. Mi jih je že kar nekaj reklo, da vprašanje, če bomo imeli pri naslednjem tudi tako srečo. Je pa res, da ga 2x na teden peljem na telovadbo in zelo pogosto na gledališke predstave ipd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.1.2005 22:00:24   
Gina
Ej, Splišni, ful se strinjam s tabo. :bravo:Veš, jaz ta isti stavek ničkolikokrat rečem, (me je zdajle kar mal kap trofla, ko sem ga vidla zapisanega pri tebi), da je moja mami imela toliko dela , da se je zelo malo igrala z nama, ampak kadarkoli sem jo rabila, je bila pa tam, - ampak bila je vsako popoldne od 15.30 doma in s tem z mano. Pa če je ne vem kaj počela, mi je prisluhnila, ali pa me je objela. Meni je bilo tako lepo. In tiste mame, in še bolj očetje, ki rečejo, da je važna samo kvaliteta časa, se motijo. Važno je, da otrok čuti, da si tam, ne da ga zabavaš. To si tolk dobr napisala, da sem morala še enkrat, da jih bo več slišalo!:bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.1.2005 8:11:14   
viv_
O Splišni, zdaj si me pa kar malo potolažila. Naša Mirna se saj zaenkrat kar zamoti sama z igračami, jaz pa takrat zraven sedim in malo "odmaram" ali pa likam in kaj podobnega... Ampak sem imela vedno slabo vest, da bi se morala z njo igrat. Ampak, je stara komaj dobro leto, tako da nas verjetno še marsikaj čaka... tudi tiste obljube o lupčkih :)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.1.2005 8:20:50   
sonjakk
No pri nas se moj 23 mesečnik največ igra v dnevni sobi, kjer imamo tudi nekoliko bolj prilagojeno vse, da je kot igralnica, zadovoljen je že, če si zleknjen na kavču, pa časopis bereš, samo, da si pri njem (idealno delo za očka), no, ja do mene je sicer nekoliko bolj zahteven in me vsake toliko časa povleče za roko in želi, da se malo z njim poigram, a kaj kmalu se spet sam zaigra, ravno zadnjič sem ugotovila, da je včasih tako kot ga ne bi bilo, se v enem kotu igra, zabava, smeji in vriska, imamo enga dobrovoljčka; zaenkrat je res en priden otrok, pridno je, spi... (tudi obe babici in dedka ga pohvalijo, pa so pazili že več vnukov...
Tudi jaz se sprašujem, če bomo imeli pri naslednjem tudi tako srečo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.1.2005 8:55:29   
Lenny
Ej, zdaj pa vidim, kako je najin mulček pravzaprav priden :)- Rabi naju za branje, divjanje in potepanje, v sobici pa se sam ful igra z "riževim peskovnikom" in celo floto Mojstra Mihe :bravo: Ga je prav lušno poslušati, kako komandira :)-
Samo naš še ni v vrtcu. Bomo videli, kako bo to vplivalo na njega :zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.1.2005 10:58:56   
tilka
Meni se pa zdi, da te pogreša in ker te ima rad bi s tabo rad delil vse izkušnje iz vrtca, samo ne more to povedati kot odrasli. Naša starejša je tudi bila in še je zalepljena na mene. Veliko sva hodile okrog, na prireditve, obiske, v trgovine...kasneje sva se igrale družabne igre. Šele ko je bila malo večja in se je znala pogovarjati oziroma bolje izražati, sva lahko verbalno predelale tisto, kar se je dogajalo v moji odsotnosti, se je nekoliko odlepila. Definitivno pa v 1. r. oš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
28.1.2005 12:07:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?