|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj suhi ponoči?
18.2.2008 22:46:23   
pikicatalonica
Pozdrav vsem!

Zanima me kdaj so vaši malčki bili suhi ponoči?
Naša je stara 3,3 leta in je nikakor ne morem navaditi, da bi bila ponoči suha.
Odvajanje od plenic podnevi smo začeli pri ca. 1,5 letu in je potrebovala ca. pol leta, da je ostala suha čez dan čeprav se ji je še večkrat čez dan ponesrečilo in se je polulala v hlače. Te "nesreče" so se dogajale vse do pred kratkim (ca. 3 mesece nazaj). Sedaj je čez dan čisto suha!
Ponoči pa smo že probali biti brez pleničke pa je bila 2 - 3 noči suha potem pa spet "nesreča" in tako dalje!
Prebrala sem ogromno literature in člankov na to temo, ki pravijo, da naj bi bili otroci suhi ponoči do 5 leta!
Pravijo, da dokler otrok sam ne pove ponoči, da ga tišči lulat, ga nima smisla zbujati ali nositi sredi noči na stranišče ker enostavno refleks "polnega mehurja" ni razvit!
Jaz sem se odločila, da je ne bom "silila" in da bomo imeli ponoči pleničko! Hudo mi je ker sama noče imeti pleničke in mi pred spanjem obljublja, da mi bo ponoči povedala ko jo bo tiščalo lulat ampak se to nikoli ne zgodi!

Kakšno je vaše mnenje?

LP, pikicatalonica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj suhi ponoči?
18.2.2008 22:55:21   
ona
Saj bouser posted image
Torej,naša 3 letnica je suha podnevi od točno 3 leta starosti in ponoči je pa že dlje časa lahko ene 3-4 mesece pred 3 letom,zgleda,da tako trdno spi,da se sploh ne polulauser posted image
Predlagam pa ti,da jo obvezno pred spanjem daj lulat in pazit,da čimmanj pije zvečer,lahko,da bo kaj pomagalouser posted image
Ji pa jaz še vedno dam pleničko čez noč,ampak je res vedno suha!

(odgovor članu pikicatalonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2008 23:08:23   
lelaval
Moja bo junija stara 3 leta, pa še ima ponoči pleničko. Čez dan pa smo jo začeli odvajat 3 mesece nazaj - prej sploh ni imela interesa hodit ne na WC, ne na kahlico. Še zdaj ji včasih čez dan uide malo v hlačke, preden uspe prit na stranišče. Tako, da bo še nekaj časa imela ponoči pleničko.
Večjadva pa se ne spomnim, kdaj sta bila suha tudi ponoči - se pa mi ne da zdaj it iskat v knjigo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2008 23:08:34   
Anonimen
Moja je stara 3,5 in ima še pleničko.Ne vem kako jo bomo odvadli,ker spi kot top.Tudi ko se recimo pri popoldanskem spancu polula se ne zbudi.Pa je do vratu zalitauser posted image
Psihologinja je rekla,da do petega leta ni panike.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2008 0:26:22   
piščanc
mal se mi zdi, da ste jo prekmalu začeli odvajati od plenic čez dan in je zato toliko časa trajalo. sedaj bo trajalo še dlje za ponoči, ker nima svojega sistema, ampak naučeno opozarjanje.

drugače je naša velika ponoči nehala pri 4 letih, ko je dobila bratca, mali je pa sedaj pri 3 že suh.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.2.2008 7:08:45   
Gordana-3
naša bo čez dva meseca stara 4, pa ima ponoči še vedno pleničko. par dni je plenička suha, nato pa mokra tako zelo .... ni mi, da bi jo zbujala ponoči. podnevi pa je suha od 25 meseca, odvadili smo jo pleničk v enem tednu. ponoči pa ne gre ....

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2008 7:13:12   
srki
Glede lulanja ponoči in podnevi je bil zelo priden, kmalu po 2. letu ni bilo več plenic, niti podnevi, niti ponoči. Glede tega po mojem ne moreš nič, to mora sama "dojet". Saj bo, še vsak je prenehal.

Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2008 8:41:00   
Mikica
Naš je čez dan opustil plenice pri 2. rojstnem dnevu, čez pol leta pa tudi ponoči. Je pa sam izrazil željo, da ne bi imel več plenic ponoči, da ni več dojenček.
Kakšnega pametnega nasveta ne morem dati, ker je pri nas šlo kar gladko skozi.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.2.2008 8:59:17   
Lunc_a
če ti gre spat recimo ob 20 uri jo potem okrog polnoči ali 1 zjutraj odpelji na stranišče in potem še ob 5. tako mi delamo in se obnese,če ga pustimo je večkrat postelja mokra

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.2.2008 9:34:53   
ROŽICI
moja bo stara sep. 5 let..ponoči ima še vedno plenice.
sem bla pri zdravniku z njo in so mi rekli da do 5 leta je to normalno..potem pa začnejo zdravit.nikoli pa nesmeš ga v to silit ali žalit da ima plenice.
se pač zgodi...eni prej drugi kasnej..veliko je pa tudi dedno..jaz sem tudi dolgo lulala v posteljouser posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.2.2008 9:51:42   
roberta
kot je že rekla ena od predhodnic, je tudi meni najbolj stopilo v oči to, da ste jo do dnevne suhosti privajali kar pol leta. uf... meni se zdi to cela grozljivka. saj mogoče se motim, ampak običajno so otroci, ki so pripravleni na to, suhi v precej krajšem času. najina punčka je bila stara dve leti, ko smo ji dali dol plenico (je pa imela racmanke) in je kar ratalo - sicer sva jo slab mesec dosti spraševala, da če mora lulat, da ne bi pozabila, ampak potem je pa sama začela govorit, da mora iti. nesreče so sicer še bile, a ne pogoste (vsekakor ne vsakodnevne), pa tudi, če so bile, iz tega nismo delali scen - umit in preoblečt in občasno prijazno povabit naj kar pove, ko bo mogla iti lulat. ponoči smo pa plenico ukinili po dveh mesecih, ko je bila čez dan brez plenice. do takrat sploh nisem spraševala ne sebe ne nje, ali ji jo damo dol ali ne. jo je kar imela kot dejstvo. potem pa sem jo vprašala, če bi bila brez pleničke, pa je rekla ja. in smo jo dali dol in se je v pol leta polulala le 1x (pa še to, ko sem jo jaz nekaj prestavljala ponoči naokoli in se je očitno predramila in ni vedela, točno za kaj se gre). pa ponoči je nismo nikoli na wc nosili ali kaj takega - lulat je šla, ko smo zjutraj vstali.

tako, da ne vem kaj bi ti čisto rekla. zoprna je situacija, da želi biti brez plenice, pa se potem polula. mogoče pa želi biti brez le zato, ker ve, da je to tebi všeč?  zgolj ugibam... ne vem. res ne. mogoče pa ji poskusi razložiti, da dokler lula, mora imeti tudi plenice. ali pa, če ti je do tega, ji daj prilložnost in naj se pač polula kokokrat se že pač bo, dokler ne no sama ugotovila, kako to gre. ti je tega ne moreš naučiti. se mora po moje kar sama.

upam, da boste kmalu ok. 

Neposredna povezava do sporočila: 11
19.2.2008 10:14:54   
Anonimen
Pri nas je suha podnevi od 2,5 leta, ponoči pa od 3 leta. Ne rečem, nesreča se še zmerja kdaj pa kdaj naredi(mogoče enkrat na mesec)

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.2.2008 10:19:22   
lelčy
našo tamalo smo začeli odvajati od plenic ko je bila stara 1 leto 9 mes,rabila pa je dobrih 14 dni, da je ostala podnevi suha in da je sama rekla, da bi šla lulat. ene dobra 2 meseca pa še je imela pleničko ponoči, do dneva, ko je sama rekla, da bi spala brez pleničke. preden smo jo dali spat je šla lulat in prespala noč, da se ni polulala.zdaj bo stara 3 leta in moram reči,da je zelo pridna, čeprav se zgodi (tako kot to noč), da še ji uide.drugače pa če jo tišči lulat se sama ponoči zbudi, nikoli je nismo mi budili za lulanje.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
19.2.2008 10:52:02   
Anonimen
Eden mojih prvih spominov na otroštvo je ena "prigoda" v zvezi z lulanjem. KO sem bila stara kakšna tri leta, sva zvečer z očetom šla v službo po mamo, vem, da se nama je zelo mudilo, jaz pa sem se ravno takrat polulala v hlačke. In mi je ati rekel nekaj v smislu, pa ne že spet, a res ne moreš povedat, da te lulat... Negativna reakcija. Vem, da ni hotel nič slabega, ampak očitno sem si jaz to reakcijo takrat zelo vzela k srcu. In sem imela vse do enega 6. leta probleme z nočnim in dnevnim lulanjem in odvajanjem blata, še danes imam probleme, če grem kam na počitnice ali kaj podobnega.
Kar hočem rečt je, da ima vsak otrok drugačen razvoj, eni dozorijo hitreje, drugi počasneje in stvari se ne sme prehitevat, pa naj gre za hojo in neprimerno in nezdravo vodenje za rokice, siljenje z branjem ali uvajanjem kahlice,... ker lahko nehote dosežemo več slabega kot dobrega.
Tako da, potrpljenje, saj bo tudi vaša punčka uspela user posted image  
Sicer pa, a mogoče zvečer veliko pije? V tem primeru bi lahko ukinili večerno pitje pred spanjem oz. da bi pila največ dve uri, preden gre spat in več dopoldne, da ima ponoči čim manj vode v mehurju.

(odgovor članu lelčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.2.2008 10:56:33   
Anonimen
pri dveh letih je bla pdnevi suha, čez par mesecev pa še ponoči

Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2008 11:03:40   
lukec
Naš je bil pa ponoči prej suh kot podnevi user posted image . Vsak dan brez izjeme sem mu zjutraj jemala dol suho plenico že pred drugim letom, podnevi pa je bil suh pri 2 letih in 5 mesecih.
Glede dolgega navajanja na kahlico pa se strinjam s piščancem, verjetno je tko dolgo trajalo, ker ste začeli zalo kmalu in še ni bila pripravljena na to.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.2.2008 11:05:46   
Nikica
Mi smo skoraj istočasno ukinili pleničko podnevi in ponoči, pri 2 letih in 8, 9 mesecev. Ponoči se je polulal do zdaj trikrat in še to zato, ker je zvečer pojedel ogromno juhe. Nekajkrat sva ga z možem dajala okrog polnoči lulat, to pa samo takrat, ko sva vedela, da je popoldne ogromno pil, lulal pa je mogoče samo zvečer pred spanjem, se pravi enkrat po popoldanskem spancu. Drugače pa zdrži od pol osmih zvečer do sedmih, osmih zjutraj ne da bi se polulal.

Neposredna povezava do sporočila: 17
19.2.2008 11:08:36   
Maxica
Pri dobrih dveh letih in pol smo mu vzeli pleničko in od takrat je bil potem suh podnevi in ponoči. Ponoči smo mu za vsak slučaj kakšen mesec še dajali pleničko, vendar se je vsakič zbudil s suho oz. se je zbudil za na wc, če ga je tiščalo.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.2.2008 13:12:16   
SašaR
Uf; tudi mi imamo problem, kako ponoči biti suh. Pri cca 20. mesecih je bila suha čez dan in sicer v roku 14. dni, ponoči pa je sedaj plenica tako polna, da sploh nimam pojma kako se je bomo rešili. Nekajkrat ko je šla spat popoldne je bila brez plenice in vedno je bila suha, potem pa kar naenkrat ko zaspi sploh ne ve da se polula in je sploh to ne zbudi. Tako da ne ve da se je polulala. Nimam pojma kako bomo to reševali. Zagotovo pa se bomo s tem začeli ukvarjati bolj na pomlad oz. poletje, ko bo bolj toplo zunaj da se bo vse hitreje sušilo.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.2.2008 13:22:21   
HuAnita
Hči pri 21m podnevi suha, ponoči 8m kaseneje, imamo pa obdobja, ko je 2m ponoči/podnevi suha, pa kak teden, ko ji vsak dan uide, tudi 2x, pa ponoči tudi. Takrat je grozno in obupujem, ampak potem gre spet vse po starem. Sumim, da se malo nahladi, pa ne more nadzorovati urina, jo pa ful jezi, če ji uide, je potem tako užaljena, da se je polulala.  Je pa res, da velikokrat jemo juho, tudi za večerrjo, pa če še spije kak sok 2 dcl, pa je takoj poln mehur in je takrat rada nesreča....

Mali, 18m, pa že kak mesec govori 'kakal', (pomeni lulati), pa mu včasih res slečem plenico in se polula v kahicouser posted image  ampak mora pa stati, nikakor sedeti. Tako da ga aprila, ko bo malo topjeje, začnnem odvajati, ker šteka, kdaj ga tišči in nočem tega zamuditi.

Mi je pa pediatrinja svetovala, da ko vzameš čez dan plenico, jo vzemi tudi ponoči. Par noči je menda kriza, potme pa dete zašteka... Tako da bomo pri malem to skušali upoštevati....

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.2.2008 13:22:46   
N _ B
Popolnoma suha čez dan in noč je bila pri dveh letih in 4 mes.

Bilo je avgusta. Bila je stara cca 2 leti in je okoli hiše skakala brez pleničk. Parkrat ji je ušlo, potem se je pa kar navadila in počepnila.  Septembra je šla prvič v vrtec in so nam svetovali naj zaradi privajanja počakamo z odvajanjem od pleničk in dude. Takrat smo to opustili. Oktobra (stara je bila 2 leti in 3 mes) me je vzgojiteljica opozorila, da je po opoldanskem spancu otrokova plenička suha. Postala sem pozorna in tudi zjutraj je bila suha. Takrat smo ukinili pleničke in podnevi in ponoči. Vse v enem dnevu. Čez dan je trajalo cca 2 tedna, da ji ni več ušlo (predvsem kakica med igro), za lulanje ni bil problem.
Ponoči pa se je od takrat v 2,5 leta polulala le 1x, ko je bila bolana.

Otroka nismo nikoli silili na kahlico in spodbujali, da bi bila brez pleničke. Je sama od sebe pokazala svojo zrelost. Na kahlico smo jo začeli dajati oz. je hodila sama, ko je bila stara slabi 2 leti. Prej nikoli. Imela je tiste pleničke na hlačke in jih je sama dol potegnila.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.