roberta
|
kot je že rekla ena od predhodnic, je tudi meni najbolj stopilo v oči to, da ste jo do dnevne suhosti privajali kar pol leta. uf... meni se zdi to cela grozljivka. saj mogoče se motim, ampak običajno so otroci, ki so pripravleni na to, suhi v precej krajšem času. najina punčka je bila stara dve leti, ko smo ji dali dol plenico (je pa imela racmanke) in je kar ratalo - sicer sva jo slab mesec dosti spraševala, da če mora lulat, da ne bi pozabila, ampak potem je pa sama začela govorit, da mora iti. nesreče so sicer še bile, a ne pogoste (vsekakor ne vsakodnevne), pa tudi, če so bile, iz tega nismo delali scen - umit in preoblečt in občasno prijazno povabit naj kar pove, ko bo mogla iti lulat. ponoči smo pa plenico ukinili po dveh mesecih, ko je bila čez dan brez plenice. do takrat sploh nisem spraševala ne sebe ne nje, ali ji jo damo dol ali ne. jo je kar imela kot dejstvo. potem pa sem jo vprašala, če bi bila brez pleničke, pa je rekla ja. in smo jo dali dol in se je v pol leta polulala le 1x (pa še to, ko sem jo jaz nekaj prestavljala ponoči naokoli in se je očitno predramila in ni vedela, točno za kaj se gre). pa ponoči je nismo nikoli na wc nosili ali kaj takega - lulat je šla, ko smo zjutraj vstali. tako, da ne vem kaj bi ti čisto rekla. zoprna je situacija, da želi biti brez plenice, pa se potem polula. mogoče pa želi biti brez le zato, ker ve, da je to tebi všeč? zgolj ugibam... ne vem. res ne. mogoče pa ji poskusi razložiti, da dokler lula, mora imeti tudi plenice. ali pa, če ti je do tega, ji daj prilložnost in naj se pač polula kokokrat se že pač bo, dokler ne no sama ugotovila, kako to gre. ti je tega ne moreš naučiti. se mora po moje kar sama. upam, da boste kmalu ok.
|