Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 17.2.2008 16:41:48
|
|
|
|
Pia77
|
Kolikor je meni znano, vso oskrbo v nosečnosti v celoti pokrije osnovno zdravstveno zavarovanje. link Z obveznim zdravstvenim zavarovanjem je zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev v celoti (100%), v naslednjih primerih: - sistematični in drugi preventivni pregledi otrok, šolske mladine, študentov, ki se redno šolajo, žensk v zvezi z nosečnostjo in drugih odraslih oseb v skladu s programom, razen preventivnih pregledov, ki jih na podlagi zakona zagotavljajo delodajalci, - zdravstveno varstvo žensk v zvezi s svetovanjem pri načrtovanju družine, kontracepcijo, nosečnostjo in porodom, - nujna medicinska pomoč, vključno z nujnimi reševalnimi prevozi, - patronažni obiski, zdravljenje in nega na domu ter v socialnovarstvenih zavodih, - zdravila na recept v skladu z razvrstitvijo zdravil, ortopedski in drugi pripomočki v zvezi z zdravljenjem pri osebah in stanjih iz prve do desete alineje tega odstavka,
< Sporočilo je popravil Teni RR -- 18.2.2008 12:40:03 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.2.2008 20:03:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 17.2.2008 22:04:12
|
|
|
|
maja24
|
Ne Hruška tut če ga skleneš sredi meseca ti začne veljati šele čez tri mesece medtem časom pa lepo plačuješ položnice in nisi dodatno zavarovan.
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 9:26:33
|
|
|
|
*bubi*
|
Sem mislila, da ta doba velja samo pri nadstandardu, ne pa tudi pri dodatnem zdravstvenem zavarovanju Si preverila pri vseh ponudnikih, če je enako? Ja, pri Vzajemni je res tako...... če bi si uredila v roku 1 meseca, ne bi imela 3-mesečne čakalne dobe
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 9:31:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja so rekli da je tak novi zakon. Zdej se pa malo bojim, da bom mogla plačevati vsak pregled do maja 2008. Teh bo pa kar nekaj in tudi nuhalna naj bi bila vmes... nevem ampak upam, da velja obvezno.... Hvala za podatke... LP, N.
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 10:20:02
|
|
|
|
N _ B
|
IV/1. Pravica do storitev osnovne zdravstvene dejavnosti 3. ženskah: - pregledi in nasveti za načrtovanje družine, za rabo kontracepcije, proti spolno prenosnim okužbam in posledični neplodnosti; - kontracepcijska sredstva; - do 10 sistematičnih pregledov v nosečnosti in dve ultrazvočni preiskavi; - odkrivanje nosilk HBs antigena, okuženih s toksoplazmozo in sifilisom; - en obisk pri nosečnici v drugi polovici nosečnosti; - zdravniški pregled 6 tednov po porodu ali 3 tedne po spontani ali umetni prekinitvi nosečnosti; - desenzibilizacija Rh negativnih žensk z gamaglobulini po porodu ali prekinitvi nosečnosti; - indirektni Coombsov test pri vsaki nosečnici in Rh desenzibilizacija v 28. tednu nosečnosti; - amniocenteza in kariotipizacija pri pozitivnem testu merjenja nuhalne svetline ali trojnega hormonskega testa, ki ga je plačala nosečnica sama, pri nosečnicah mlajših od 35 let; - merjenje nuhalne svetline ali trojni hormonski test pri nosečnicah, starih med 35. in 37. letom ter v primerih, če je ta pozitiven, tudi amniocenteza in kariotipizacija; - horionska biopsija ali amniocenteza za kariotipizacijo pri nosečnicah, starih nad 37 let; Več: Link Nuhalna svetlina je samoplačniški pregled razen, če ne izpolnjuješ pogojev zgoraj.
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 12:45:26
|
|
|
|
Leiah
|
Si preverila pri vseh ponudnikih, če je enako? Ja, pri Vzajemni je res tako...... če bi si uredila v roku 1 meseca, ne bi imela 3-mesečne čakalne dobe Jaz sem bila ravno danes pri vzajemni in je rekla, da je pri vseh ponudnikih čakalna doba 3 mesece, če nisi seveda dal vloge v roku 30 dni! Ker je to v zakonu od leta 2006! Tako da si oni lepo napolnijo žepe za dobo treh mesecev in šele nato nastopi tvoje dodatno zavarovanje!
|
|
[Brisano sporočilo] 18.2.2008 15:17:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 15:21:42
|
|
|
|
špelin@
|
Tako je, kot sta napisali Pia77 in N & B - vsi pregledi, ki jih v nosečnosti zdravstveno zavarovanje pokriva, so kriti iz osnovnega zdr. zav. Za nosečnost torej dodatno zavarovanje sploh ni relevantno.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 18.2.2008 15:27:54
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 15:31:47
|
|
|
|
Taula
|
Teh bo pa kar nekaj in tudi nuhalna naj bi bila vmes... Nuhala je tako ali tako samoplačniška. Ne rabiš zavarovanja.
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 15:31:49
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška no pol pa sploh super!!! koncno nekaj kar je postimano tako kot je treba! kakopa je ce ti slucajno predpise kaksna zdravila? O, tega pa žal ne vem Je pa verjetno odvisno od tega, na kateri listi so - ker itak gre večinoma za zdravila, ki se uporabljajo oz. jih predpisujejo tudi v nenosečem stanju.
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 18.2.2008 22:09:27
|
|
|
|
Anonimen
|
No super punce.... Hvala... Sem se pa malo bala, da bom mogla plačevat... No ampak če je tako kot ste napisale in kot se da prebrati potem sem na konju... V petek grem prvič k G, ker sem bila že prej naročena. Upam da mi pove kakšne pozitivne novičke... LP, N.
|
|
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 19.2.2008 13:10:23
|
|
|
|
arabela*
|
ne ,ne skrbi.V nosečnosti ne rabiš bit dodatno zavarovana.Vsi osnovni pregledi so na osnovno zavarovanje,razen nuhalne
|
|
RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo 19.2.2008 13:19:33
|
|
|
|
Volga
|
Mimo teme, pa vendarle: kako pa si upate biti brez dodatnega zavarovanja? O.K., nosečnost je pokrita, kaj pa če se vam kaj zgodi? recimo,d aimate prometno nesrečo? Kdo bo pa potem tiste stroške pokril? Meni se pa to zdi zelo neodgovorno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?