Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 18:24:38
|
|
|
|
BUŠICA
|
probaj nekajkrat merit 2x zapored (torej 2.po 10 min.)! včasih je prvi tlak višji že zaradi pričakovanja od rezultata-tako vsaj pravi kardiolog!!!
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 18:32:25
|
|
|
|
urši*
|
Js sem v prvi nosečnosti tudi proti koncu, noja, tam okoli 34. tedna imela visok tlak. Tam okol 130/90 , 140/100, ... Zdravnik mi je predoisal neslano dieto, 3x na teden sadni dan! Bila sem otečena , ampak res zelo.čevljev nisem mogla obut, roke sem imela čisto napihnjene, v obraz, ustnice, nos.... Groza. Mi je rekel gin, da če ne bom shujšala bom mogla it v bolnico ležat. zredila sem se 17 kg. Shujšala sem za 1 . Potem sem šla na pregled v 37t 2d, tam mi je izmeril tlak ...imela sem ga 180/110! Takoj v porodno-blaga preeklampsija.Rodila sem zdravega fantka, ki je imel sicer malo nisko porodno težo, bil je zahiranček pa glukoza mu je nekaj nagajala, ampak je bilo havlabogu vse ok. Zej sem pa drugič noseča in me je blazno strah, da bi bilo spet isto, tako , da se bom mogla malo bolj pazit,... Js ti svetujem , da res ješ čim manj slano, veliko pij, počivaj, jej sadje... Je pa res, da če si lavfala naokol je normalno , da ti pritisk naraste, ampak vseen si kontroliraj. lp
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 18:44:20
|
|
|
|
J.L.
|
Prehranjujem se itak večino s sadjem. Kilogramov sem doslej pridobila res malo, zatekam ne, mi pa pravijo da sem se poredila oz. otekla v obraz, kar sama nisem opazila. Soljenih svari ne jem prevečkrat, se pa večkrat počutim slabo (težke noge, slabo počutje, vrtoglavica) seveda vse to ve moja GIN, vendar pravi da ni razloga za skrb in da je tako zaradi problemov z srčkom. Res mam pospešeni utrip, vendar dvomim, da je krivo to za slabo počutje.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 18:48:39
|
|
|
|
Una
|
Jst sem imela na zadnjem pregledu visok pritisk 150/70 (prej pa vedno okoli 110/60), vendar je bilo to to zaradi tega, ker sem zamujala in sem resnično hitela. Ko smo ponovno izmerili (čez približno 10-15 minut) sem imela 120/65, tako da je bilo vse bp.
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 19:20:19
|
|
|
|
kmarija
|
jaz sem imela isto skos po malem povišan pritisk - 140-150/80-90, zadnji masec pa se mi je pridno višal. Zadnji teden pred pdp 160/110 in so mi porod prožili - 3. dan pa rodila (1 dan pred pdp) sem pa celo nosečnost nič solila, čimmanj konzervansov... sem po instant juhah ugotovila da se mi je pritisk full zvišal pišem z malimi k pestujem našo zdravo 4 mesečnico srečno
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 19:30:55
|
|
|
|
J.L.
|
Se pravi, če se bo povišan pritisk nadaljeval, sprožijo porod?
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 19:39:19
|
|
|
|
abi
|
Ja ponavadi porod sprožijo, ker je možnost preeklampsije, in če pride do napada je takrat dostikrat že prepozno.
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 19:52:22
|
|
|
|
J.L.
|
IZVIRNO SPOROČILO: abi Ja ponavadi porod sprožijo, ker je možnost preeklampsije, in če pride do napada je takrat dostikrat že prepozno. Kaj pa v primeru, da je večkrat tlak povišan, ne pa stalno? Kako je s tem? Jaz si ga moram merit in zapisovat in če bo parkrat visok RR, spet parkrat pa normalen? Ali se sproži porod samo takrat, ko ginekologinja izmeri visokega? Mene je ful strah, ker svoji zdravnici ne zaupam in se bojim, da mi nebi verjela.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 20:02:25
|
|
|
|
maja&m
|
Jaz sem imela v obeh nosečnostih visok RR. V drugi se mi zdi,da še bolj kot v prvi. Pa smo mislili,da sem pač nagnjena k višjemu. Ja pa so mi po porodu merili in je bil normalen,120/80. Tam nekje. V nosečnosti pa 140/90. Tako je bilo največkrat. Pa nismo nekaj paničarli,ker sem se dobro počutila. G. me je vedno vprašala,če se mi megli,če se slabo počutim,da moram koj it se pokazat. Jaz sem se pa čist ok počutla. Mi je pa enkrat omenjala,če sva kdaj kaj dali zoper visok RR-aspirin.Pa ne vem,a to kaj pomaga? V glavnem jaz sem počivala,ne preveč pretiravala. Je pa nekaj,že sama hoja po stopnicah,mi je nabila RR na 140 ali več. Obakrat sem bila čez rok in zaradi visokega RR sprejeta v porodnišnico. Obakrat rodila brez težav. S tem da prvič sem bila še v porodni priklopljena na napravo,ki mi je merila RR. Moje mnenje,če se slabo počutiš...Povej. So to resne zadeve in ponavadi res sprožijo porod. Drugače pa velikoooooo počivaj. Držim pesti. P.s:če ti RR skače,mislim da to ni nič hudega,da zaradi tega ne bojo sprožli poroda.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 20:02:34
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz sem imela v prvi nosečnosti stalno povišan pritisk na pregledih - imam sindrom bele halje. In vsakič naslednjič je bilo še slabše, ker sem bila živčna že prej zaradi tega merjenja. sem si pa stalno merila tudi dom in imela seveda normalnega. Pri moji G je pa še tako, da greš najprej dat kri in vodo potem pa direktno k njej in direkt tehtat in merit pritisk, tako da je bilo malo tudi od tega. no zdaj drugič pa ne duha ne sluha o sindromu bele halje, pritisk skoz ok, razen zadnjič, ampak je bil pa doma spet noramalen. predlagam da si ga večkrat na dan meriš doma in v primeru če bo stalno povišan opozori G, če bo pa ok imaš pa tudi dokaz da je v redu in ti ne bodo brez veze sprožali poroda.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 20:24:11
|
|
|
|
J.L.
|
Sem že takooo prestrašena, da bi si najraje poiskala kako pomoč. Ne bojim se bolečin pri porodu, pač pa zapletov oz. tega, da bi prišlo do preeklampsije. Pol pa še kakšen znak, ki nakazuje obliko PREEK., pa takoj panika in slaba volja.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 20:37:32
|
|
|
|
kmarija
|
J.L jaz sem si celo nosečnost (od 12 tedna) merila 2x dnevno RR, dokler je bil doma RRok ni bilo panike (imam mal sindroma bele halje ), ko pa se je doma dvignil... pa smo bolj pazil. Zadnji mesec sem hodila v P v ambulanto za patološko nosečnost (ni nč hudega) in mi je pojasnila, da zgornji tlak je mal odvisen od živcev (itak k te skos sekirajo), ta spodnji pa če se dvigne nad 95 oz 100 prec v P. Tko da ta zgornji je komot do 150-160. Je pa pri meni posteljica hitro dozorela (zadnji mesec) tko da so se pol zarad zmanjšanih pretokov, posteljice in stalnega dvigovanja RR odločil za sprejem v P. Ti priporočam čim manj sekiranja, redno merjenje RR doma, pa NIČ slane hrane Tista opozorila glede glavobolov, meglenega vida pa le upoštevaj. Pri meni jih ni bilo. Se pa pri meni tudi ni razvila eklampsija.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 21:19:59
|
|
|
|
ljubecna
|
tudi jaz sem imela v prvi nosecnosti tezave s krvnim tlakom,tezka prekklampsija so mi rekli.na konc sem imela ze slabo vodo in kri.rodila sem tri tedne prej,s carskim rezom.s puncko je bilo vse ok.pri drugi nosecnosti sem dobla aspirin50 za redcenje krvi,rodili smo s carskim rezo, spet tik pred rokom zarad spremembe lege plode,zdravega fanta.zdaj je s tlakom vse ok.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 21:28:55
|
|
|
|
N _ B
|
Meni so 2x prekinili nosečnost: 1. Hellp sindrom v 38. tednu Imela sem: beljakovine v urinu, edemi, visok krvni tlak, zvišani jetrni testi. Drugače pa zelo močan tenzijski glavobol, bolečina pod desnim rebrnim lokom, slabost, bruhanje. 2. Preeklampsija v 39. tednu - v odpustnici je pisalo zmerna Imela sem: beljakovine v urinu, zastoj vode, nenadno zvišanje krvnega tlaka iz 110/65 je v kratkem času narasel na 160/100. Tudi drugič sem imela zelo močan glavobol in bila sem omotična. Poleg vseh teh znakov, pa sem imela pred tem že dan in pol svoje popadke. Odprla sem se pa za en cel cm . Kolikor sem zasledila naj bi bila vsaj dva pogoja od treh (zvišan krvni tlak, beljakovine v urinu, edemi) izpolnjena, da se odločijo za urgentni CR. Drugače sprožijo tudi z umetnimi popadki. Naj me katera popravi, če se motim.
< Sporočilo je popravil N & B -- 14.2.2008 21:29:13 >
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 14.2.2008 22:27:59
|
|
|
|
J.L.
|
N & B ta bolečina, ki si jo omenila pod desnim rebrnim lokom, kje točno se pojavi zadaj na hrbtu, spredaj ali v nlotranjosti? Kaj pa če edemi in beljakovine niso prisotni, pa je tlak povišan? Pol ni govora o preeklampsiji? Kaj pa slabost(s tem misliš slabo počutje ali brihanje) Kako pogosto?
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 15.2.2008 14:24:43
|
|
|
|
j6
|
Ponavadi se preeklampsija pojav šele po 30 tednu N . Jaz sem imela v vseh treh nosečnostih povišan RR tudi160/115, ker pa je bil celo N tak g ni delal nobenih problemov. Res pa je da je bil domaRR 150/90, kar je še v mejah normale.Počutila sem se OK, vsi TRIJE OTROČKI SO ok. Skoraj vedno so pri preeklampsiji prisotni tudi edemi in beljakovine v urinu. Vlekarni si lahko kupiš testne lističe za merjenje beljakovin v urinu, da te malo manj skrbelo. Drugače pa počivaj, če pa ti G reče da nirazloga za skrbi, jo poslušaj in čim manj razmišljaj kaj vse se ti lahko zgodi. Pritisk si pa tudi doma meri lepo 1x dan vedno približno ob istem času, in vedno takrat ko že pol ure počivaš. Zdaj sem četrtič noseča in RR je ponovno tak kot prejšne N , mislim da je bolj nevarno, če ti kar naenkrat iz normalnega poskoči na visokega in potem ostane visok. Upam da sem te malo pomirila.
|
|
|
|
RE: visok krvni tlak PREKKLAMPSIJA 15.2.2008 18:03:03
|
|
|
|
anita goitan
|
da se še jaz javim, 14t 2dni, dva dni nazaj bila na pregledu, prvem ta zaresnem in vse ok razen tlak 150/90! Priporoča naj pijem 300mg magnezija in naj si redno sama spremljam tlak in mu čez mesec poročam. Seveda je tudi mene strah, da ne bom kar v bolnišnico šla in tam ostala do avgusta , joj NE! Drugače sem pa uredu, velika 168cm, 57kg, upam da je tole res sindrom bele halje
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?