|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Epiduralna za drugi porod
14.2.2008 16:32:34   
Anonimen
Ste že kdaj rodile z epiduralno? Boste vzele tudi za drugi porod? Pri koliki odprtosti jo dajo in pri koliki odprtosti je ne dajo več?

Lp.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Epiduralna za drugi porod
14.2.2008 16:38:51   
Anonimen
mela pri prvi, vse bp, super je blo
pr drugi drug anesteziolog - vsatvljal 4x, pa še falil, ni mi prjela in sem šla čez vse križe kr naturale! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2008 17:52:24   
Anonimen
ne in odg. na 2 vprašanje tudi ne-je nisem imela.
dobiš jo pri cca 4 cm,nehajo dodajati proti koncu torek ko si odprta 9 cm,ker takrat gre otrok že ven

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2008 18:24:11   
tinica
Imela pri prvem porodu i nje bilo vse brez problema. Tako, da jo bom imela tudi pri drugem.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2008 20:55:55   
Lunca1
Jaz sem jo imela obakrat, prvo mi je bolje prijela kot v drugo (prvič v nulo). Meni so jo obakrat vstavljali pred sprožitvijo poroda in začeli kadar sem jaz želela. pa ni res, da ti jo ustavijo pri 9 cm. Ker tisti zadnji cm in iztis se lahko še kako zavleče. sploh pri prvorodkah. No pri meni je bil porod drugič dokaj hiter (2 uri) in tudi zaradi tega še ni tako dobro prijelo. V bistvu sem ene popadke čutila, enih pa ne.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2008 22:11:30   
Blejka26
jaz nikoli nisem razmišljala o epiduralni..ne vem zakaj ne..vem le da sem vedno hotela roditi popolnoma naravno..čeprav me je bilo v drugo zelo strah poroda,še vedno nisem razmišljala o epiduralni..na koncu sem rodila z CR,kar sem pa še najbolj vesela

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2008 23:48:30   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: tinica

Imela pri prvem porodu i nje bilo vse brez problema. Tako, da jo bom imela tudi pri drugem.

Tudi jaz.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2008 13:24:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polona2

IZVIRNO SPOROČILO: tinica

Tudi jaz.

Ooooo, zato sva se zadnjič  srečali,  super!. Se vidiva decembra v porodnišnici user posted image .

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2008 19:54:08   
*tajda*
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

jaz nikoli nisem razmišljala o epiduralni..ne vem zakaj ne..vem le da sem vedno hotela roditi popolnoma naravno..

sej porod z Ea je naraven

Imela sem jo v prvo in imela jo bi tudi v drugo,ker mi je prijelala v nulouser posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2008 22:09:49   
Blejka26
ea ni čisto naraven porod..pri naravnem porodu je bolečina prisotna

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2008 23:40:30   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ooooo, zato sva se zadnjič  srečali,  super!. Se vidiva decembra v porodnišnici user posted image .

Hm, midve se lahko vidiva decembra, ampak ne v porodnišnici.user posted image
Sklepam, da si odgovarjala nicku Tinica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2008 18:56:07   
*tajda*
No potem zelo majhen odstotek žensk rodi naravno,ker potem tudi porod ni naraven če ti dajo umetne popadke,pa svečke za odpiranje...vglavnem potem je naravni porod čisto brez vsega.Se pravi tudi maska in pa polovička dolantina vplivata da porod ni naraven.

Zame pa je porod naraven če ženska rodi vaginalno,pa tud če ima vakum ali pa kaj od zgoraj naštetega.user posted image

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2008 20:11:53   
Neli1
Prvič sem rodila s pomočjo EA (vse je bilo vredu - nobenih stranskih učinkov).
Za drugič pa mislim, da se ne bom odločila, saj sem slišala za kar nekaj primerov, ki se niso najbolj srečno končali in me je sedaj malo strah.

V Celju pa se je baje sedaj zelo težko dogovorit za EA user posted image , ker naj bi jim primankovalo anestezistov.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2008 22:06:04   
jonna
Kateri pa so ti stranski učinki? In kaj pomeni, da se nekateri primeri niso najbolj srečno končali?

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.2.2008 8:22:39   
pikajaleb
jaz se za epiduaralno ne bom odločila zaradi pogostejših vakumov. Ker ne čutimo, potem se otroci težje premikajao čez kanal, brez naše pomoči in morajo večkrat uporabiti vakum na glavici, ki pa je izhod v sili.

To je meni največji razlog, zakaj ne:

Je pa še veliko drugih, sploh pri materi, možnosti hromosti itd..., ampak to me ne bi toliko odvrnilo, daj tudi naraven porod prinaša rizike.user posted image

(odgovor članu jonna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.2.2008 8:27:00   
cleopatra
v najslabšem primeru lahko postaneš delni oz. popolni invalid
p.s.: sem pred porodom prebrala izkušnjo ene mamice iz ZG, ki jo je objavila na internetu in me je kar minilo

(odgovor članu jonna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.2.2008 8:32:04   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: cleopatra

v najslabšem primeru lahko postaneš delni oz. popolni invalid
p.s.: sem pred porodom prebrala izkušnjo ene mamice iz ZG, ki jo je objavila na internetu in me je kar minilo

Halo? Spet tiste 'rekla-kazala'.user posted image

Sama sem prvič rodila z EA, dali so mi jo, ko sem imela svoje popadke že na cca.3 minute, odprta pa ne vem, koliko sem bila.
Drugič so mi porod sprožili, pa se je vse skupaj tako hitro odvijalo, da so mi jo dali šele 20 minut pred rojstvom user posted image . Tako da sem jo imela lih za tisto zadnjo fazo.
Prvi porod mi je ostal v krasnem spominu, prav uživala sem, ker sem lahko res zavestno vse skupaj spremljala, v drugo sem bila pa od tistih popadkov, ki kar niso pojenjali tako utrujena, da se sploh nisem vsega zavedala pravzaprav.
V glavnem, meni je bila EA super in če bom še kdaj rodila, jo bom še vzela.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.2.2008 10:38:27   
Jessy
Jaz sem za prvi porod šla na predavanje za EA, ker sem jo imela namen vzeti. Ker je bila medenična vstava sem imela CR.
Hočem povedati to, da vse te izjave o tem, da si njekje nekaj slišal, pa prebral,....vse to je lari fari! Prav na te odgovore (morebitna hromost in podobno), ti anesteziolog tako lepo odgovori, da veš, da je vse en velik bla bla. Najslabša stvar, ki se ti pri EA lahko zgodi je hematom, pa še tega ti potem operirajo, tako da sploh ni panike.
Ko bom v drugo rojevala (upam da brez CR), jo bom zagotovo vzela!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.2.2008 10:48:23   
petra in vesna
lp.jaz sem jo imela.ko so se začeli popadki so mi jo dali,pa dokler nisem rodila ves čas.Men je boli super,nimam nič pripomb.Ma pa vsak svoje mnenke in itak bodo nekateri kritizirali.user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.2.2008 19:50:46   
Ronči
Imela, če bi še kdaj rodila, bi prav tako z ea. Sicer se je pri meni zakompliciralo in sem bila zadnje dve ure brez ea, sladil je vakum.

(odgovor članu petra in vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?