|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   magnezij na recept?
14.2.2008 12:34:30   
simdar
Mogoče veste ali se lahko Magnesol ali kateri  drug magnezij, primeren za nosečnice dobi na recept?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: magnezij na recept?
14.2.2008 12:43:41   
TONČI.
Mislim da ne

(odgovor članu simdar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2008 12:44:10   
Pia77
Ne; vse se dobi samo brez recepta.

(odgovor članu simdar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2008 15:15:46   
trnuljčica
Ne, razen če si nadstandardno zavarovana ti bo zavarovalnica povrnila stroške belega recepta naknadno (do 200 evrov letno).

(odgovor članu simdar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2008 15:26:13   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Ne, razen če si nadstandardno zavarovana ti bo zavarovalnica povrnila stroške belega recepta naknadno (do 200 evrov letno).

Magnesola ne dobiš z belim receptom. Sama imam urejeno BO5 zavarovanje, ki pokriva bele recepte, ampak sem morala kupovati Magnesol.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2008 15:33:26   
trnuljčica
Hvala za info. Zavarovalnica res vsake nekaj mesecev spreminja pravila. Vem, da so pred ca 6 mesecev plačali recimo ca tbl. Vendar točno določene firme. Takrat sem, kar poklicala v lekarno in vprašala farmacevtko katere ca tbl krije zavarovalnica na beli recept. Lp

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2008 16:13:39   
jazabel
Sanjaš? Sam, bilo bi pa fino.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2008 21:24:12   
*bubi*
Magnesola ne moreš dobit na nadstandard B05, ker ni registriran kot zdravilo. Na nadstandard lahko namreč dobiš samo zdravila, ki so nerazvrščena, na negativni ali vmesni listi. In sem dejansko sodi recimo Ca-C 1000 (kalcij z vitaminom C). Prav tako bi lahko to bile kake magnezijeve tablete, tako da simdar čisto nič ne sanja.

Se pa preko te variante dobi recimo Tifol.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu jazabel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2008 11:10:36   
eole
mene pa zanima, ali je samo magnesol primeren dodatek za nosečnice ali tudi kakšne druge šumeče tablete z mag.?

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2008 12:09:49   
Inigo
G prav Magnesol priporočajo. jst pijem včasij magnesol, včasih pa kr navadne magnezijeve tablete iz merkatorja. 

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2008 12:53:51   
lunastar
Trenutno pijem Magnesol (jasno, ga kupujem sama); pa sem ugotovila, da ima Magnezij iz DM.a ali Mercatorja večjo vsebnost magnezija. user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.2.2008 14:04:17   
Naja30
Seveda priporočajo magnesol, če je pa najdražji! user posted image  Sem primerjala magnesol z enimi drugimi magnezijevimi tabletami, pa so identične sestavine user posted image  Samo te druge so ceneje za 70%. Isto je s kalcijevimi. V lekarni ti hitro dajo od sandoz, ker so pač dražje od navadnih, sestavine pa iste.

(odgovor članu lunastar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.2.2008 21:14:22   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: eole

mene pa zanima, ali je samo magnesol primeren dodatek za nosečnice ali tudi kakšne druge šumeče tablete z mag.?

Magnezij je magnezij. Tudi če iz Donata, samo potem ga je treba ogroooooomno spit user posted image  Pri magneziju je vedno problem to, da se slabo absorbira. Pa stranski učinek je pospešena prebava, kar pri user posted image  niti ni tak problem user posted image

Po pravici povedano so tiste tablete od DM veliko boljšega okusa kot Magnesol, vsebnost Mg pa je enaka.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2008 14:51:18   
Naja30
Mogoče katera ve, na kakšen način se najbolje absorbira magnezij? Je treba kaj takega zraven pojest?

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2008 17:36:16   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Mogoče katera ve, na kakšen način se najbolje absorbira magnezij? Je treba kaj takega zraven pojest?

Mislim, da ravno nasprotno - najbolje se Mg absorbira na prazen želodec.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2008 17:46:12   
TONČI.

Najbolje se ti absorbira, če imaš v telesu dovolj kalcija. Vsaj mislim da sem pila kalcij in mg. Ker naj bi kalcij vezal nase mg, če ga pa ni dovolj, pa gre mg dalje. Vsaj men je bilo tako v ZD obrazložen.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.2.2008 10:25:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Najbolje se ti absorbira, če imaš v telesu dovolj kalcija. Vsaj mislim da sem pila kalcij in mg. Ker naj bi kalcij vezal nase mg, če ga pa ni dovolj, pa gre mg dalje. Vsaj men je bilo tako v ZD obrazložen.

Jaz tudi mislim,da je tako. Tablete si kupim kar v Hoferju ( MG+ Ca ), razlike ni med tistimi iz lekarne in drugod. V lekarni je Magnesol resnično drag.user posted image user posted image user posted image  Kolikor ga moram sama spit, bi že bankrotirala.user posted image

(odgovor članu TONČI.)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
17.2.2008 10:48:22   
Naja30
Aha, se pravi ali ena šumečka, ki ima oboje. Ali pa najprej spijem kalcij in potem še magnezij. user posted image

Samo jaz magnezij pijem zvečer, ker imam ponoči krče v nogah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.2.2008 10:56:03   
Anonimen
Nene, ne ena šumenka, ki ima oboje. No, vsaj jaz je še nisem zasledila.user posted image user posted image  Ma so te šumenke res tako poceni drugje po trgovinah, da je brez veze nekaj forsirat ZZZS. Vsaj meni.user posted image  Lekarna je itak draga, splošno znano.user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.2.2008 14:30:42   
Pia77

Kalcij in magnezij naj bi po nekaterih virih celo tekmovala za absorpcijo na istih receptorjih v črevesju, tako da ju je mogoče bolj smotrno uživati ločeno. Po nekaterih navedbah naj bi absorpcijo Mg povečal vitamin D, zmanjšal pa fosfat v hrani.

Šumečke, ki hkrati vsebujejo tako kalcij kot magnezij, pa sem videla v Leclercu - mislim, da so bile znamke dr.Kneipp ali nekaj podobnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?