|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Položnice
13.2.2008 21:46:57   
pikola
Kar sem pa danes odkrila me je pa čisto šokiralo.

Moj mož plačuje položnice svoje mame. Meni o tem niti besede.
Jaz pa ne pridem s svojo plačo čez mesec. Ko poplačam položnice mi ostane samo 150 € za gospodinjstvo in zame in dojenčka. Če mi mami ne bi dala vsak mesec nekaj ne vem kako bi.
To sem mi ne zdi normalno. Pa mojmu ni prav, da mi moji dajejo denar. Pravi, da od njih noče nič. Jaz pa ne vem kaj bi, če mi ne bi pomagali. Men se to zdi višek nesramnosti iz njegove strani. A mu kaj omenim, da to vem?? Jezna sem ko user posted image user posted image user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Položnice
13.2.2008 21:51:59   
gapimasa
Pozdravljena!

Normalno, da mu omeni in se z njim pogovori, drugače ne boš mogla mirno spati in te bo to vedno tiščalo (vsaj mene bi).
In najdita vmesno pot, da to rešita. Če sta v finančni stiski ( mar nismo vsi???), ni prav, da skrbi za mamo, vi pa občutite pomanjkanje. Sicer ne vem v kakšni stiski je mama, ampak ti bi morala definitivno za to vedet.

Uredita čimprej!

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2008 21:53:02   
N _ B
Tudi mi plačujemo taščine, vendar nam ona da denar zanje. Plačamo prek el. banke, kjer je provizija precej nižja od pošte ali fizičnega plačila na banki.

Najprej se 100% prepričaj, če gre denar za položnice dejansko iz moževega žepa. Šele potem mu omeni. Sicer pa tudi meni ne bi bilo to prav. user posted image

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2008 21:54:59   
Maleal
Kaj potem si ti sama za položnice,gospodinjstvo in še vse kupiš za vaju z otrokom,gospod pa nič ne prispeva...le mami plača položnice?Kako pa je z njegovo mamo,a skupaj živite ali v čem je fora?A da bi tiho bila,da si to videla?Hmmm jaz težko.Pa kaj potem nimate skupaj denarja,če ste familija?

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2008 21:56:13   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Pa kaj potem nimate skupaj denarja,če ste familija?

Ravno to je tudi meni sedajle prišlo na misel.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2008 21:56:50   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: pikola

Kar sem pa danes odkrila me je pa čisto šokiralo.

Moj mož plačuje položnice svoje mame. Meni o tem niti besede.
Jaz pa ne pridem s svojo plačo čez mesec. Ko poplačam položnice mi ostane samo 150 € za gospodinjstvo in zame in dojenčka. Če mi mami ne bi dala vsak mesec nekaj ne vem kako bi.
To sem mi ne zdi normalno. Pa mojmu ni prav, da mi moji dajejo denar. Pravi, da od njih noče nič. Jaz pa ne vem kaj bi, če mi ne bi pomagali. Men se to zdi višek nesramnosti iz njegove strani. A mu kaj omenim, da to vem?? Jezna sem ko user posted image user posted image user posted image .

Oprosti, ampak meni pa se ne zdi normalno, da ti plačaš položnice in ti ostane 150 € za gospodinjstvo in zate in dojenčka. A nimata skupnega denarja, če je že tvoj mož? In ti greš raje tvoji mami rečt za denar kot možu?

In zakaj potem tvoj mož porabi svojo plačo? A zase in za svojo mamo? user posted image  
Dobro imasta tole porihtano, ni kaj. user posted image

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2008 22:07:00   
pikola
Ja res nimamo to dobro porihtano. bo treba spremenit, se zment.
Mož je do sedaj imel kredite. Zato nisem bila pozorna na to. Sedaj plača on svoj del položnic + kredit 350 €-.  Ostalo ima pa žal zase. Če mu reče, da naj da denar za trgovino reče, da nima. Da si naj najdem boljšo službo, da bom imela toliko plače kot on. Oz. je ogenj v strehi.
Mami jaz ne rečem denar ampak mi ga da sama od sebe.
Taščo pa ne vem zakaj bi on moral financirat, saj njegov brat  živi z njo in naj on plačuje položnice.
Moram se lotit te situacije. Sam ne vem kako.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2008 22:09:42   
Anonimen
Ostalo ima pa žal zase. Če mu reče, da naj da denar za trgovino reče, da nima. Da si naj najdem boljšo službo, da bom imela toliko plače kot on.

Ja, ima prav.

S to razliko, da bi ti jaz rekla, da si najdi boljsega moza, ne boljse sluzbe. Sori za tak "nasvet", samo zelo cudno funkcionirate.

(odgovor članu pikola)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2008 22:15:07   
Maleal
Da si naj najdem boljšo službo, da bom imela toliko plače kot on

Mislim halooooooooouser posted image user posted image user posted image  in kaj njemu pomaga boljša plača,če je ne zna tako porabit kot se spodobi?Pa ne kuhaj mu več ****u brezobraznem,bi še mu jaz dajala da si bi lamp polno jok brate.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2008 22:17:24   
Maleal
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ostalo ima pa žal zase. Če mu reče, da naj da denar za trgovino reče, da nima. Da si naj najdem boljšo službo, da bom imela toliko plače kot on.

Ja, ima prav.

S to razliko, da bi ti jaz rekla, da si najdi boljsega moza, ne boljse sluzbe. Sori za tak "nasvet", samo zelo cudno funkcionirate.

Pa zakaj bi si mogla najt boljšega moža,mogoče sploh ni slab,samo povedat mu je treba in da se stroški pač na pol delijo in če ima on višjo plačo pač več prispeva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2008 22:18:50   
Anonimen
A mislis, da bo razumel to enostavno matematiko user posted image .

Glede na njegove odgovore malo dvomim....

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2008 22:19:57   
Anonimen
mogoče pa si tašča ne more. in ne ne bi bila jezna nanj,nasprotno ....

(odgovor članu pikola)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2008 22:21:11   
Naja30
Žalostno, da dva ki imata skupaj otroka, tako razmišljata.

Pri nas ima mož stroške in položnice čez, jaz pa gospodinjstvo, hrano in tekoče stvari za user posted image , zase in zanj. Če so kakšni ekstra stroški, si vedno poveva, pa tudi drugače imava denar skupen, ne glede na to koliko kdo zasluži. Saj smo vendar družina!

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2008 22:22:58   
Anonimen
Taščo pa ne vem zakaj bi on moral financirat, saj njegov brat  živi z njo in naj on plačuje položnice.

To je ok, da pomaga mami, ce potrebuje pomoc....ampak sedaj ste tudi vi druzina in malo bo treba prevetriti prioritete.

(odgovor članu pikola)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
13.2.2008 22:48:36   
lelaval
Žalostno, da dva ki imata skupaj otroka, tako razmišljata.

Pri nas ima mož stroške in položnice čez, jaz pa gospodinjstvo, hrano in tekoče stvari za , zase in zanj. Če so kakšni ekstra stroški, si vedno poveva, pa tudi drugače imava denar skupen, ne glede na to koliko kdo zasluži. Saj smo vendar družina! [/quote]

Tako je pri nas. In nikoli ni besede o tem, da bi si drug, ki ima manjšo plačo (bi bil pa res slučaj, da bi oba dobila do centa enako), moral poiskat boljšo službo - z večjo plačo.
Tole s taščo pa le porihtajta.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2008 9:09:32   
Anonimen
Mislim da mata vidva dost globje probleme kot pa so te položnice.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
14.2.2008 10:15:45   
pikola
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Mislim da mata vidva dost globje probleme kot pa so te položnice.

Res je, stvari si odšle predaleč. user posted image user posted image user posted image  Dobrodošel nasvet kako se jih lotit.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.2.2008 10:33:08   
mojsoncek
Dajta se malo pomenit na temo vajinega razmerja in tudi delitve stroskov. Meni se to cisto mimo in ne najbolj zdravo za razmerje.

In spomnita se svoje poroke. Predvsem tisti del, kjer je maticar govoril o zakonski zvezi in druzinskih razmerjih, katerega osnova je istoimenski zakon.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.2.2008 14:09:54   
pupika27
tudi jaz sem imela podoben primer in se mije vedno zdelo kako imajo vsi vse porihtano le jaz se ubadam z tem da moram iz svojega partnerja "izsilit" dobesedno denar.on ima tudi kredit in svoje položnice a sem ga postavla pred dejstvo da če mi vsak mesec nekaj denarja ne da ga neham prat in mu kuhat pa se lahko kar izseli ker tudi na toplem ne bo.jaz sem mogla z svojo plačo poskrbet za šoloobveznega otroka svojo zavarovanje in pa še gospodinjstvo,sedaj pa je tu še dojenček in res mi ne bi šlo skozi razen če bi začela čarat.hahaha!!!!!!!!!!!!in obneslo se je ko je videl da mislim resno in da se ne hecam.zdaj ko ima plačo mu kar rečem da mi naj da nekaj denarja ker rabim in je problem rešen

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.2.2008 9:34:07   
frutka_
Ojoj, če ti mama da na 150eur še 100eur poleg si legenda da poskrbiš za hrano, gospodinjstvo in za otroka! Svaka ti čast!user posted image
Upam, da bosta zrihtala, ker morata najprej sebe preživljat da lahko druge (beri sorodnike!).

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.2.2008 11:27:40   
Spark
Pri nas jaz skrbim za vse finance. Sem pooblaščena na moževem računu, tako, da jaz plačujem položnice, kupujem za gospodinjstvo, skrbim za varčevanje itd. Seveda mu pustim na računu nekaj denarja da ima čez mesec za malico, za benzin, ali pa če gre kdaj on v trgovino. Se pa vedno pogovoriva kadar gre za kak večji nakup. Ne sprašujeva se če lahko kupiva kak kos oblačila in ne greva se kdo je kdaj več zapravil. Enkrat si kupi eden več, drugič pa drug. 
Jaz si ne predstavljam, kako bi bilo, da bi ga jaz morala prositi za denar.
Ni prav z njegove strani, da je financiral mamo in da ti nisi o tem nič vedela, hkrati pa si ti celotno gospodinjstvo financirala in bila z otrokom v pomanjkanju. Vi dva morata ta problem rešiti. Potrebna sta odkritega pogovora. Če pa se ne bosta nikakor dogovorila, bi ga jaz poslala, naj kar hodi k mami  na kosilo, in naj mu ona pere, oz. naj se kar k njej vrne. Verjamem, da bo hitro začel drugače razmišljati.
Sporoči kako sta rešila zadevo.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.