Eviii
|
evo, še ena majhna. imam 155 cm. dva tedna pred rokom sem bila sprejeta v porodnišnico, ker mi je bilo full slabo in mi je vse pritiskalo na notranje organe in sem imela probleme z dihanjem. najprej so sumili hellp sindrom, pa so ga izključili. no, potem so pa ugotovili, da nosim velikana (pa moj možek res ni med tavelikimi 177 cm, je pa njegov oče čez 190 cm). glavica je pa bila takrat velika že 34 cm. in mi je g takrat povedal, da imam velike šanse za cr. sva pa bila oba mnenja, da bomo počakali in šli najprej naravno. mi je pa rekel, da ne bomo čakali dosti čez rok. predlagal mi je sprožitev poroda 2 dni čez rok. in sem imela smolo, da sem ob sprejemu naletela na drugo g, ki ni bila tega mnenja. da bomo čakali in da ni potrebe po sprožitvi poroda. pa da itak otrok ni velik (moj trebuh je dva dni čez rok zgledal kot pri ostalih v 7. mesecu). naslednji dan me pogleda z uz in reče ja, gospa, pa imate res velikega otročka. glavica je bila 36,1 cm. jao mene... sem se že vidla, da me bo pretrgal podolgem in počez ... in je rekla, da bomo vseeno čakali. in smo čakali. 5. dan čez rok mi je pri pregledu (ostala sem v p) odluščila čep. in se je začelo. počasi. mojemu sinetu se ni mudilo ven... cel dan in celo noč imela popadke. odpirala se nisem praktično nič. naslednje jutro navsezgodaj pa akcija v porodno. klistir je malo pospešil popadke. ko sem dobila umetne, se je vse lepo začelo odvijat. ob enih mi je odtekla voda (g mi je glih nameravala prit predret mehur). popadki še močnejši. odprta 3 cm . zabetonirana. otrok zelo visoko in se ni še začel spuščat. utrip mu je skakal v grozne višine (nad 180). potem sem dobila ea (sem se odločila za njo, ker me je g, ki me je pred tem sprejel, prepričal zaradi možnosti cr). še dve uri je porod potekal ok. odprta na 4 cm. nova izmena sester, babic in drug g. ta me je nap***, da mi ea ne rabi (ja, ker on je tolkokrat rodil in bil dva dni v popadkih). takoj ko me je nova babica vidla, mi reče, če imam 160 cm. sem rekla, da ne. se je samo primla za glavo in mi rekla, zakaj me mučijo, če vidijo, da je otrok velik. 3 ure se nisem odprla niti za mm. dejan je pa malo zaspal. g je rekel, da se sploh ne rojeva. ob sedmih pade ukaz: skličite ukipo. usmilil se me je. lahko bi me še matral do jutra. pol ure kasneje sem že bila na mizi, pripravljena za finale. 19.59 pa je dejan zajokal... glavica 37 cm, dolg je bil 54 cm in težek 3350 g. torej, tvoja višina je lahko razlog za cr. vsekakor pa ti priporočam, da najprej poskusiš naravno, pa vidiš, kako gre. imam pa kolegico, ki je še nižja, pa je rodila naravno. sicer njen otrok ni bil tako velik...