|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razlogi za carski rez
13.2.2008 21:45:45   
Nevaeva
Pozdravljene!

Ali mogoče katera od vas ve, kateri so razlogi za carski rez? Danes sem namreč imela GP in moja ginekologinja mi je rekla, da glede na mojo višino (150 cm), da bodo morali spremljati velikost otroka pred porodom. Me je kar malo šokirala, glede na to da sem računala na naraven porod. Do katere velikosti otroka še pustijo tako majhni ženski (in še dokaj ozka sem v bokih) roditi vaginalno?

hvala za odgovore in lep večer!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razlogi za carski rez
13.2.2008 23:15:01   
Srčekgirll
Čaw!
Kokr jst vem se CR izvaja, če ima otrok popkovino kol glave ovito, če ni pravilno obrnjen,....drgač pa ne vem no. Mogoče ti bo katera druga znala bolj razložit, če ne pa vpraš še kakega strokovnjaka, G napr.
Pa srečnouser posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2008 23:38:20   
lelčy
kot je napisala srčekgirlII se CR izvaja kadar je popkovina ovita okoli

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2008 23:45:03   
lelčy
nekaj mi rač nagajauser posted image - no kadar je popkovina ovita okoli glave, ali če je vstava prečna ali čisto zadnjična kot je bilo pri meni.

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2008 23:48:48   
trnuljčica
Delajo ga tudi če je plod prevelik za mamico oz če je porodni kanal matere premali glede na velikost ploda. Da se pohecam, če je dete veliko po očku košarkarju, mama pa ima 1,5 muser posted image

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2008 8:42:36   
Anonimen
Delajo ga tudi, če si čez rok, brez popadkov, nič zmehčan MV in po možnosti še zelena plodovnica. Takrat pač morajo. Ne samo če je popkovnica ovita okrog vratu.
Lahko se otrok med porodom "zatakne" pa nikamor več ne gre, pa je treba CR, naredijo ga če je z otrokom med porodom kaj narobe (pade srčni utrip, ipd.).

(odgovor članu trnuljčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2008 8:51:49   
Anonimen
Jaz sem imela CR zato ker se nisem odprla...

Da te pa potolažim, poznam veliko miniaturnih mamic z velikimi dojenčki in so prišli na svet čisto po normalni poti... ne se preveč sekirat ni nujno da boš morala imeti CR.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2008 10:38:13   
Nevaeva
Hvala vsem za odgovore! Saj se niti ne sekiram, ampak se mi je pa zdelo zanimivo, da bi zaradi višine lahko predlagali CR. Upam pa vseeno, da otrok ne bo imel 4 kg user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2008 11:06:47   
SašaR
Zaradi višine imaš lahko CR!
ko sem biila v porodni sobi in se je porod v sredini ustavil, je babca doktorju najprej rekla da sem majhna in da zna biti to problem. Imam pa 158. cm in da bi ona na vse okoliščine rajši videla da grem v operacijsko.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2008 11:26:38   
Eviii
evo, še ena majhna. imam 155 cm. dva tedna pred rokom sem bila sprejeta v porodnišnico, ker mi je bilo full slabo in mi je vse pritiskalo na notranje organe in sem imela probleme z dihanjem. najprej so sumili hellp sindrom, pa so ga izključili. no, potem so pa ugotovili, da nosim velikana (pa moj možek res ni med tavelikimi 177 cm, je pa njegov oče čez 190 cm). glavica je pa bila takrat velika že 34 cm. in mi je g takrat povedal, da imam velike šanse za cr. sva pa bila oba mnenja, da bomo počakali in šli najprej naravno. mi je pa rekel, da ne bomo čakali dosti čez rok. predlagal mi je sprožitev poroda 2 dni čez rok. in sem imela smolo, da sem ob sprejemu naletela na drugo g, ki ni bila tega mnenja. da bomo čakali in da ni potrebe po sprožitvi poroda. pa da itak otrok ni velik (moj trebuh je dva dni čez rok zgledal kot pri ostalih v 7. mesecu). naslednji dan me pogleda z uz in reče ja, gospa, pa imate res velikega otročka. glavica je bila 36,1 cm. jao mene... sem se že vidla, da me bo pretrgal podolgem in počez user posted image ... in je rekla, da bomo vseeno čakali. in smo čakali. 5. dan čez rok mi je pri pregledu (ostala sem v p) odluščila čep. in se je začelo. počasi. mojemu sinetu se ni mudilo ven... cel dan in celo noč imela popadke. odpirala se nisem praktično nič. naslednje jutro navsezgodaj pa akcija v porodno. klistir je malo pospešil popadke. ko sem dobila umetne, se je vse lepo začelo odvijat. ob enih mi je odtekla voda (g mi je glih nameravala prit predret mehur). popadki še močnejši. odprta 3 cm user posted image . zabetonirana. otrok zelo visoko in se ni še začel spuščat. utrip mu je skakal v grozne višine (nad 180). potem sem dobila ea (sem se odločila za njo, ker me je g, ki me je pred tem sprejel, prepričal zaradi možnosti cr). še dve uri je porod potekal ok. odprta na 4 cm. nova izmena sester, babic in drug g. ta me je nap***, da mi ea ne rabi (ja, ker on je tolkokrat rodil in bil dva dni v popadkih). takoj ko me je nova babica vidla, mi reče, če imam 160 cm. sem rekla, da ne. se je samo primla za glavo in mi rekla, zakaj me mučijo, če vidijo, da je otrok velik. 3 ure se nisem odprla niti za mm. dejan je pa malo zaspal. g je rekel, da se sploh ne rojeva. ob sedmih pade ukaz: skličite ukipo. usmilil se me je. lahko bi me še matral do jutra. pol ure kasneje sem že bila na mizi, pripravljena za finale. 19.59 pa je dejan zajokal... glavica 37 cm, dolg je bil 54 cm in težek 3350 g.
torej, tvoja višina je lahko razlog za cr. vsekakor pa ti priporočam, da najprej poskusiš naravno, pa vidiš, kako gre. imam pa kolegico, ki je še nižja, pa je rodila naravno. sicer njen otrok ni bil tako velik...

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2008 13:29:04   
marelicaa
Za CR je veliko dejavnikov: zelena plodovnica, porod pa ne bo kmalu končan, preozka medenica in velik otrok, hepatitis, sifilis, kakšne gljivice in se bojijo, da bi se prenesle na otroka, prečna lega otroka in posteljice,...
Zaradi višine pa ne vem. 

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.10.2008 23:12:28   
Nevaeva
Glede na to, da sem objavila ta post v nosečnosti se mi zdi, da bi morda še katero "majhno" zanimalo, kaj se je zgodilo...

No IMELA sem carski rez. Porod pa je potekal zelo podobno kot pri  Eviii RR. Mene so matrali vsega skupaj 2 dni, rodila sem 15 ur po odteku plodovnice. Moja punčka pa je bila 52cm velika, tehtala je 3.460g in imela obseg glavice 36. Tudi pri meni se otrok ni niti malo spustil, po celi noči popadkov po odteku plodovnice, se nisem odprla niti za centimeter.

No na koncu je seveda vse poplačano, ko vidiš otročka!

Lep pozdravček od avgustovke 2008!

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.10.2008 9:53:03   
cursa
  • nepravilna lega posteljice
  • preveliko dete za mamo
  • prečna lega otroka
  • v nekaterih p medenična vstava otroka (Lj in Kr ne)
  • možne okužbe na poti po porodnem kanalu
  • prevelika očesna dioptrija mame
  • ovita popkovina
  • ...

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.10.2008 19:52:00   
Anonimen
Jest sem se tudi čisto počasi odpirala, pa plodna voda je bila zelena, posteljica vojaško zelene barve, med porodom se je okužil, da je bil sprejet na intenzivno, pa nobeden tud pomislu ni na CR. Tako da sedaj v drugo me je pošteno strah poroda in upam, da bom imela cr.

(odgovor članu cursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
1.11.2008 21:41:19   
mojčika
Velika sem 166cm, torej nisem majhna, a je bila moja medenica preozka, diagnoza po več urah KPD, torej nesorazmerje velikosti otroka in moje medenice. Težka je bila 3890 g in dolga 52 cm.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.11.2008 15:42:48   
Martinčka
Nevaeva, čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2008 20:48:20   
tally
IZVIRNO SPOROČILO: cursa
  • preveliko dete za mamo
  • prečna lega otroka
  • v nekaterih p medenična vstava otroka (Lj in Kr ne) Jaz sem imela letos Cr v Lj P zaradi medenične vstave
  • ovita popkovina
  • ...

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2008 23:08:13   
čipka
kadar je popkovina ovita okoli glave, ali če je vstava prečna ali čisto zadnjična

tole pa ne drži vedno.  Jaz sem rodila z zadnjično vstavo-brez problema, pa je bla pupa kr težka preko 3.600.  Čeprav me je dohtar vseeno vprašal da imam na izbiro-CR ali vaginalno. Sam sem se vseen posvetovala, da če gre vse ok(če se pravilno spušča...itd) da je tut vaginalno še tko najboljš. Seveda če bi mi pa rekl da je rizik ful, bi šla pa CR.   Sem res imela kr srečo da sem rodila z zadnjično vstavo super.user posted image

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
2.11.2008 23:27:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Razlogi za carski rez / visoka dioptrija
3.11.2008 6:52:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

a je slucajno katera rodila s CR zarad previsoke dioptrije? men se je namrec po porodu vid precej poslabsal, ze tko mam visoko dioptrijo (-6,5), pa me zanima, kdo pravzaprav doloci, ali je zaradi tega potreben CR, ali ne?

Visoka dioptrija NI razlog za carski rez. Pomembno je, kakšno je stanje očesnega ozadja - torej v kakšnem stanju je mrežnica, ali je lepo prekrvavljena, nič stanjšana, se ne nakazujejo kakšna možna odstopanja,....

Jaz imam dioptrijo -13 na enem in -15 na drugem očesu, prvič rodila naravno, drugič bom verjetno tudi, čeprav se mi dioptrija kar veča, ampak moja mrežnica je glede na dioptrijo v zelo dobrem stanju.

Jaz sem pri prvem porodu imela mnenja 3 ali 4. okulistov, se ne spomnim več točno, da CR zaradi oči ni potreben. Kolegica ima sicer nekoliko nižjo dioptrijo (-10), pa je rodila z EA, ker ima precej slabšo mrežnico od mene.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
3.11.2008 7:14:56   
lorby007
IZVIRNO SPOROČILO: cursa
  • preveliko dete za mamo
  • prečna lega otroka
  • v nekaterih p medenična vstava otroka (Lj in Kr ne)
  • ovita popkovina
  • ...

Jaz sem imela v prvi nosečnosti preeklampsijo in so mi žal malo prepozno naredili CR (otrok je...)  user posted image , v drugi nosečnosti sem spet imela preeklampsijo vendar so mi naredili CR dva tedna pred PDP user posted image . Sedaj (ravno danes) mi bo povedala kdaj imam CR (že ta teden ali v začetku naslednjega), saj ne upa reskirat niti mi nobeden ne upa zagotoviti, da lahko normalno rodim. Zraven tega je rekla, da je prevelik riziko rodit naravno po dveh CR - zaradi maternice. Po resnici bi jaz rodila po naravni poti, če bi se le dalo, saj so bolečine po CR neznosne. Sploh če te že tretjič vrežejo po istem user posted image .

Bodi to kar si, ostalih je tako že preveč...

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Razlogi za carski rez / visoka dioptrija
3.11.2008 7:44:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

a je slucajno katera rodila s CR zarad previsoke dioptrije? men se je namrec po porodu vid precej poslabsal, ze tko mam visoko dioptrijo (-6,5), pa me zanima, kdo pravzaprav doloci, ali je zaradi tega potreben CR, ali ne?

Moževa sestra je imela trikrat CR, zaradi dioptrije (-10´5, -11). Že sama ginekologinja ji je brez okulističnega pregleda določila CR. Dobila je napotnico s katero se je javila v porodnišnici in potem so ji na podlagi amnio določili datum za CR.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Norice oz. vodene koze
Michonne RR

Koliko so bili stari vaši malčki, ko so preboleli norice oz. vodene koze?

0-1 leto (19%)

1-3 leta (19%)

3-5 let (14%)

5-10 let (7%)

10 in več (2%)

Jih še niso (38%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!