Anonimen
|
Sicer nimam še takeizkušnje, ker moji otroci še niso v šoli. Otrok je najcenejši prvo leto, sploh če dojiš. Zdaj smo pri prvem finančnem vprašanju, ko bi mogli dati drugega otroka v vrtec. Za enega se mi zdi čisto v redu, za dva skupaj, pa bi bilo že veliko. Druga stvar se pozna pri oblačilih. Sem bila v situaciji, ko nisem skoraj imela otroku kaj obleči, saj je za v vrtec naenkrat potreboval nekaj hlač, seveda za vsak dan druge, pa čevlje, pa škornje za vrtec, pa bundo... kar vse naenkrat je padlo. Predstavljam si, da ko gre otrok v šolo, je še huje. Vrtca ni več, je pa potrebno plačevati cel kup dodatnih stvari, ki kmalu nanesejo toliko kot vrtec. Poleg tega so oblačila dražja, vedno več pojejo, vedno več potrebujejo in zahtevajo, saj že sami opazijo, kaj imajo vrstniki, oni pa ne. Po drugi strani pa tudi ni treba, da imajo vse in veliko se da prilagoditi, sploh če imaš koga, ki ti pomaga... Kako je lepo, ko imaš dva otročka, ki se imata rada, včasih se kregata, cukata, nagajata... potem se pa spet skupaj smejeta
|