|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Striženje nohtkov
13.2.2008 10:14:56   
ami2
Kako je pri vas s striženjem nohtov?

Naš 19-mesečnik se med striženjem joče, kot bi ga dajala iz kože. Ko je bil še dojenček, je celo sam ponudil rokico, da mu postrižem nohtke, zdaj pa nič več. Poskusila sem s striženjem med  risanko, ga zamotiti na sto in en način, pa je vedno ista pesem user posted image  Nohtkov mu nisem nikoli zastrigla ali preveč postrigla, tudi škarjice so na koncu zaokrožene in ne pikajo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Striženje nohtkov
13.2.2008 10:24:02   
Shorty_
Pozdravljena jaz jih moji 14 mesečnici strižem v spanju in nimava nobenih težav. Poskusi takouser posted image

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2008 10:31:22   
smigli
Hejla, pri nas je isto, en dan bodi še sosedje prišli potrkat na vrata in vprašali, če slučajno mučim otroka! user posted image
Škarjice so mani zanič, bolj praktičen je ščipalec. Včasih mi uspe podvig med gledanjem risanke, pa še en ščipalec mu dam v roke pa ga prosim, da mi on meni kao striže, pa nekako gre. V kolikor se ne da in so kremplci že precej dolgi, mu jih postrižem med spanjem.

lp

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2008 10:56:05   
sneška_
Pri meni to nikoli ni bil problem.Lepo ji rečem da nohte rabimo posekat pa mir.   

Najdojenček

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2008 11:39:01   
jakaracman
Normalno strižem od rojstva, ko je budna, nikoli problemov.Stara je 2,5.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2008 12:22:12   
honey
Jaz mu nohtke strižem že od malega s ščipalcem - bistveno hitreje je. Pa včasih si jih tudi ni hotel striči, zdaj pa štejeva, koliko prstkov imava še za postriči in ni več nobenega problema. Če pa kaj protestira, mu pa povem, da ne more hodit okrog kot čarovnica s tako dolgimi nohti. Potem se pa že sam začne smejat in pravi, da je kot čarovnica. Na nogi imamo pa še vedno probleme, ampak se tudi tukaj stanje malo izboljšuje. Aja, pa navadil se je, da mu po striženje nohtke namažem s kremico user posted image  Hujši je kot vsaka ženska - se vidi, da ima to po možu user posted image  pri nas so ogledala zaradi njiju, bolj kot zaradi mene user posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2008 12:41:48   
Naja31
Pri nas je bilo tudi obdobje hudega dretja pri striženju nohtkov. Naj te potolažim, da je minilo.
Zdaj sicer včasih protestira, ampa vsaj dere se pa ne.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2008 13:29:09   
PIRANJA
ami 2, če te lahko potolažim, je tudi pri nas popolnoma enaka zgodba. Jaz sem imela že slabo vest, da sem jih kdaj postrigla morda? preveč in da si je to zapomnil. Pa temu ni tako.
Sem pa dobila nekaj nasvetov kako to blažiti in bom preiskušala.

lep pozdrav.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2008 13:45:07   
nuala
O, večina otrok tuli za nohte, sploh tiste na nogah. Tudi jaz sem, ko sem bila majhna.

Jaz otroka zgrabim v naročje in postrižem, kar je treba. Ne glede na tuljenje. Zdaj je že star 3 leta in je mnogo boljše ( zlasti pred televizorjem, ko gleda Mojster Miha komaj opazi, da jih strižem ).

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2008 13:53:08   
lelčy
jaz sem svoji tamali tudi ostrigla nohte kar med spanjem kadar ni pustila. sedaj pa že včasih kar sama vpraša kdaj ji bom nohte ostrigla-pravi " mami glej kako imam dolge"user posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2008 16:41:33   
Anonimen
Naša tudi dolgo ni pustila v miru postrižt nohtke. En čas sem jih strigla med spanjem ali risanko. Potem pa sem jo obrnila na hec, da vedno iščeva, kam je pobegnil nohtek, ko odleti stran med stiženjem. In to ji je grozno zabavno user posted image .

(odgovor članu lelčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2008 17:09:05   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: ami2

Kako je pri vas s striženjem nohtov?

Naš 19-mesečnik se med striženjem joče, kot bi ga dajala iz kože. Ko je bil še dojenček, je celo sam ponudil rokico, da mu postrižem nohtke, zdaj pa nič več. Poskusila sem s striženjem med  risanko, ga zamotiti na sto in en način, pa je vedno ista pesem user posted image  Nohtkov mu nisem nikoli zastrigla ali preveč postrigla, tudi škarjice so na koncu zaokrožene in ne pikajo.

V tvojem primeru bi mu jaz nohtke strigla med spanjem. Jaz sem sicer to počela, ko je bila moja majhna, da je imela roke pri miru, sedaj pri 2,5 letih pa jih sama drži, da jih postrižem.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2008 9:13:21   
vvns
Pri nas spoloh ne vemo kaj je to.Ker je tako priden da mu ni problema postrišt nohte. Zraven si pojema ipd.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2008 12:26:34   
K_a_t_i
Našemu 11,5m običajno nohtke postrižem kar med previjanjem. Ga obrnem počez na previjalni, vzamem rokico/nogico ter mu začnem razlagat kaj o prstkih (ponavadi kateri prstek je kateri, zakaj ima kateri takšno ime, mal preštejeva prstke,...). Včasih ga pa vzamem v naročje in striževa (ko bo večji, bova verjetno predvsem tako). Če ima slab moment in ne pusti stričt ga pa pač pustim in postrižem kasneje.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu vvns)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2008 13:56:10   
shooo
sprva smo imeli totalne težave. smo prakticirali striženje v spanju pa je šlo  le nekaj časa.potem je še v spanju začela brcati če si se samo dotaknil stopalauser posted image .živa groza.
potem so  škarijice en dan začele "govoriti" in so nodiju, mami in nevem še komu postrigle nohte na rokah. potem so še prosile njene prstke  in bla bla bla od takart ni nibenih težav z rezanjem na rokah.
po istem postopku smo počasi uvedli tudi rezanje na nogah in sedaj je striženje užitek.

to finto da so škarjice začele govoriti sem pa nekje pobrala (v  knjigi ali na forumu) in se mi je sprva zdela bezveze. potem ko sem že vse sprobala in ko so nohti na nogicah že rasli na noter, so nas te govoreče škarjice rešile.

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.2.2008 8:22:19   
Bonnie_RR
Na začetku smo strigli nohte med spanjem, kasneje pa po kopanju. Nekje po 1 letu ni bil več problem in kar sam lepo drži.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2008 11:58:36   
ami2
Hvala za res dobre ideje. Bom sporočila, če nama bo kdaj uspelo brez solz user posted image  Očitno mu je res zoprno. Danes sem poskusila, da bi med igro skupaj medvedku "postrigla" nohtke pa ga je hitro vzel v naročje in ga "zaščitil" pred škarjicami. Bom nabavila ščipalec pa bomo videli... med spanjem pa skos brca, če ga kdo takne za prstek user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2008 14:23:59   
Naja30
Naša bi se zbudila, če bi ji med spanjem strigla nohte.
Na rokah še pusti in jo tudi dovolj zamotim (ali gleda tv ali slike na rač.  ipd), na nogah pa je tudi velik problem. Nazadnje sem ji ustrigla tako, da jo je mož držal, jaz sem pa strigla, zraven sva ji pa pela, kazala slike v knjigi, ampak zanimale so jo samo škarjice user posted image  Ne vem zakaj se je tako spremenilo, do cca 1.leta je pustila brez problema.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.2.2008 19:55:36   
eya
Naš se je tudi včasih upiral, pa se je zamotil s kako risanko. Zdaj pa rad vidi, da mu postrižem nohte, mu pa ponavadi govorim, kako ima lepe nohtke, pa štejeva jih,...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.2.2008 23:14:38   
Peli
Tud pr nas je bilo striženje nohtkov v budnem stanju - misija nemogoče. En dan pa se spomnim in razložim malemu da je ščipalec - krokodilček in da je ful lačen - če bi mu hotel dat nohtke za pojest in sm se mu zravn vsesorte izmišljevala, pa se mu je zdel prav zabavno, tako zdaj že 3. mesec brez joka uspevamo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.2.2008 12:04:02   
afrika
Pri nas se nobeden ne buni. Ko strižemo, zraven štejemo prstke, jih poimenujemo... jima je celo všeč striženje.  

Predlagam, da kdaj ko že ima daljše nohtke, gresta delat s plastelinom. Največkrat se kakšen delček za nohtke skrije, tako da mu boš lahko razložila, da se za dolgim nohtkim vedno nabira umazanija in da to ni v redu. Ko bo imel kratke, pa bo videl, da se mu nič ne "umažejo".

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.5.2008 8:19:17   
ami2
Živjo!

Poročam, da se je stanje pri nas uneslo. Včasih še vedno začnemo z jokom, končamo pa (to je novo!) s smehom user posted image  Zgleda, da je potreboval določen čas, da se navadi. Pomagalo je tudi to, da sem mu najprej pobrala vso umazanijo izza nohtkov (to je bilo zanimivo) potem pa si je samovoljno pustil še nohtke postriči (brez joka).

Hvala za vaše odgovore in izkušnjeuser posted image  so mi bili v pomoč.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.5.2008 9:12:02   
kaya2007
Naša bi se zbudila, če bi ji med spanjem strigla nohte.

tudi naša...jaz ji pač postrižem, pa dretje gor ali dol..če ne gre vse naenkrat, ji pa postopoma strižem. se pa spomnim, da je bilo tudi meni zoprno, ko mi je mami strigla nohte, pomoje še s kakšnimi bednimi škarjicami user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.