Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:23:05
|
|
|
|
sončnica13
|
No, da vam na kratko pojasnim. Naš 18 mesečnik je bil bolan 14 dni nazaj, vročina 3 dni )okrog 38,5-39,6), k zdravniku ga nismo peljal, ker ko sem klicala je rela, da ga ni potrebno vozit, da se še česa drugega ne naleze, no potem smo bili že veseli, da je ok. ko je vročina padla, čez 5 dni pa spet isto vročina, ki je trajala le 2 noči, čez dan je blo kar dobro. No, zdaj pa že ene 3 dni ful kašlja (lajajoč kašelj), danes pa zaslišim še, da mu piska v prsnem košu, pa spet je vikend in me zanima, ali naj ga peljemo k dežurnemu zdravniku ali lahko počakamo do ponedeljka? Vročine nima, pa tudi sicer kaže, da se počuti dobro. Bronhitisa do sedaj še ni imel. Kako bi ve ravnale? Lp
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:25:32
|
|
|
|
N _ B
|
Naši je "le" enkrat piskalo v prsnem košu in takrat je imela bronhiolitis. K sreči je bila saturacija še ok in ni bilo potrebno v bolnišnico. Par dni prej je imela vročino in znake viroze, ko je vročina izginila, se je nadaljevalo s kašljem in nato hropenjem in piskanjem. Jaz bi vsaj poklicala v dežurno.
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:26:46
|
|
|
|
kofetek2010
|
Lajajoč kašelj = lahko laringitis piskanje & pokanje = lahko bronhitis, lahko pa je tud pljučnica ali pa njen začetek Jaz ne bi nič več čakala ampak bi šla čimprej k zdravniku, da otroka vsaj pregleda (ušesa, usta, posluša pljuča in srce).
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:27:52
|
|
|
|
Una
|
Jaz bi poklicala zdravnika oz. ga peljala k dežurnemu. Lahko da ima pljučnico.
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:29:43
|
|
|
|
sončnica13
|
Hvala za hiter odgovor. tud naš je imel virozo (vsaj tako je rekla P po telefonu) Zdaj pa me še zanima, kaj potem dobila za ena zdravila?
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:31:56
|
|
|
|
N _ B
|
Pri nas je dobila Sumamed sirup. Stara je bila 2,5 leta. Link: Akutni bronhiolitis pri otrocih
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:36:16
|
|
|
|
hrabra miška
|
Mojemu sinčku je tudi piskalo in sem klicala,pa so rekli naj pridem v dežurno,da so mu zmerili kisik v krvi (takšna ščipalka za na prstek), dobil je pa ventolin in flexotide pumpici. Pokliči da boš mirna.
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:36:34
|
|
|
|
Maleal
|
Jaz nebi čakala,našemu je prejšnji mesec piskalo in hropelo,dobil je flexotide.
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:37:11
|
|
|
|
hrabra miška
|
pa še to, bil je začetek bronhitisa. Upam da bo vse v redu.
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:41:23
|
|
|
|
sončnica13
|
Res hvala vam, za odgovore! Se bomo šli zjutraj pokazat. Zdaj mislim, da ni potrebe, da ga budimo in vozimo, ali kaj
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:51:20
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica13 Res hvala vam, za odgovore! Se bomo šli zjutraj pokazat. Zdaj mislim, da ni potrebe, da ga budimo in vozimo, ali kaj Pri takih težavah je pomembna saturacija oz. pretok kisika v krvi ter frekvenca dihanja. Mogoče ti bo tole kaj v pomoč: tukaj Število vdihov morate šteti med spanjem, kajti v budnosti je frekvenca dihanja višja. Če otrok kakšno uro ali dve mirno spi, frekvenca dihanja pa je pod 40, potem je to v redu. In če nima vročine (kajti tudi pri vročini je dihanje pospešeno). Če pa otrok težko diha, je nemiren med spanjem, ugreza jamico pod vratom, diha s trebuhom, naštejete pa nekako 45-50/min, potem morate k zdravniku.
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 8.2.2008 21:58:13
|
|
|
|
sončnica13
|
IZVIRNO SPOROČILO: N & B IZVIRNO SPOROČILO: sončnica13 Res hvala vam, za odgovore! Se bomo šli zjutraj pokazat. Zdaj mislim, da ni potrebe, da ga budimo in vozimo, ali kaj Pri takih težavah je pomembna saturacija oz. pretok kisika v krvi ter frekvenca dihanja. Mogoče ti bo tole kaj v pomoč: tukaj Število vdihov morate šteti med spanjem, kajti v budnosti je frekvenca dihanja višja. Če otrok kakšno uro ali dve mirno spi, frekvenca dihanja pa je pod 40, potem je to v redu. In če nima vročine (kajti tudi pri vročini je dihanje pospešeno). Če pa otrok težko diha, je nemiren med spanjem, ugreza jamico pod vratom, diha s trebuhom, naštejete pa nekako 45-50/min, potem morate k zdravniku. Zlata si grem taoj zdaj štet vdihe. Sem ga sicer šla že večkrat gledat in mirno spi, samo vdihov mu pa nisem štela.
|
|
|
|
RE: Piska mu v prsnem košu,... 9.2.2008 12:41:03
|
|
|
|
sončnica13
|
No, da vam povem kako je bilo. No je bila mirna, zvečer sem mu štela vdihe in jih naštela 29/minuto v spanju. Zjutraj ni bilo slišati nobenega piskanja, ampak sem vseeno poklicala v dežurno ambulanto, zdravnica je rekla, da ga zdaj ni potrebno vozit, ker mu ne piska in ker nima vročine, če pa mu bo zvečer zopet začelo piskat naj ga takrat peljemo pokazat. Pa pit mora veliko-še dobro, da rad pije. Še enkrat hvala vsem, za vse nasvete, linke,.... Lep dan vsem, sončnica13
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.