|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabo počutje ponoči v 29tednu
7.2.2008 22:06:38   
J.L.
Pozdravljeni!

Noseča sem 28t 2/7. včeraj zvečer oz. ponoči sem se počutila zelo slabo. Občutka, ki je bil prisoten žal ne znam opisat, vsekakor pa ni bil niti malo prijeten. Poleg tega bad filinga, sem se samo premetavala, ker mi ni odgovarjal noben položaj, kar je bilo boleče, kot vsak večer. Imela sem rahle težave z dihanjem, kar je bilo prvič. Poleg pa so me spremljale hude nočne more. Vmes sem se zbujala vsako uro in šla na vodo. Predvsem me zanima, zakaj slabo počutje. Je v 29 tednu možno? Pritisk mam različen. Med 110/65 do 140. Naj še omenim, da je bil zraven prisoten nek strah, še sama nevem zakaj, morda zaradi mravljincev oz. kurje kože (par sekund) od križa navzdol.
Aja pa da dodam še to brce so bile občasno boleče.

Napisano sem kar skopirala z foruma M.O.N, ker pa je dr. Pušenjak odsoten in nevem kdaj bo odgovoril, vprašam kar tukaj isto.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slabo počutje ponoči v 29tednu
9.2.2008 12:48:41   
Naty*
J.L. js sm v 26. tednu pa se mi občasno dogaja isto. Najbolj zoprni so mi tisti mravljinci in nek občutek, ki se ga ne da opisat. Žal tud jaz ne znam povedat zakaj bi to blo, povem ti pa lahko, da nisi edina.

Upam, da bo mel Pušenjak kak zadovoljiv odgovor, ker je fuuuul zoprno tole user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2008 13:01:39   
J.L.
Re: Slabo počutje Napisal: Stanko Pušenjak user posted image Datum: 08.02.2008 17:09
Spoštovani,

žal so vaša opažanja preveč splošna in ne kažjo na nobeno posebej specifično motnjo. Z većanjem maternice seveda prihaja tudi do pritiska na sosednje organe in dviganje trebušne prepone, kar ote4ži dihanje s prepono in povzroči spremembo v strategiji dihanja v bolj "prsno", kar včasih lahko povzroči tudi tesnobo in celo bolečine v predelu reber.Poskusite si položaj telesa nekoliko dvigniti pri vzglavju, sicer pa takšne težave, ki so fiziološke, običajno minejo v 1 do 2 tednih.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2008 13:02:14   
J.L.
Sem kar skopirala odgovor dr. Pušenjaka, vendar ni napisal nič kaj konkretnega. 

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2008 13:40:36   
Anonimen
Sem se spomnila nekaj variant, ki pojasnijo tvoje počutje. Vse so normalne v nosečnosti, žal.
- A si mogoče spala na hrbtu? Proti koncu nosečnosti se teža trebuščka toliko poveča, da začne pritiskati na veno kavo, (to je glavna vena v spodnjem delu hrbta) kar zmanjša pretok krvi in posledično lahko pride tudi do mravlinčenja ali slabega počutja.
- Druga stva, ki mi pride na misel je refluks. Mene je včasih dajal, občasno zelo neprijetno pekoče, večinoma pa samo kot neprijeten občutek v prsnemu delu.
- Mogoče ti niha pritisk.
- Lahko da ti, tako kot je Pušenjak napisal, trebušček že toliko pritiska navzgor, da je prepona stisnjena in zato težje dihaš
- priščipnjen živec v področju hrbtenice

Boleče brce otročka so normalne, najrajši ciljajo v ledvice user posted image , niso pa prijetne. Jaz sem enkrat zaradi bolečine skočila s stola, mož me je samo debelo gledal, ker sem na glas zavpila user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2008 13:47:07   
J.L.
No, če res ni nič hudega ali nevarnega in so težave del nosečnosti, pol bomo to že pretrpele. Se pa zelo obremenjujem z preeklampsijo. Ful me je strah, da bi katera od težav pomenila napoved te. user posted image Bi blo bolje, da nebi obstajal net, tako vsaj nebi ble v skrbeh za vsako malenkost. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2008 14:01:57   
Anonimen
Ppomoje ni razloga za pretirano skrb. V vsakem primeu ob naslednjem pregledu povej G., če se ti bo še ponavljalo pa pojdi kar prej na pregled, bolje preventiva kot kurativa.
Preeklampsija ni fajn, se pa redko razvije, tako da verjetno ni razloga za skrb.

Lepo nosečnost, malo boleč in lep porod in eno čudovito štručko ti želim.

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2008 14:04:08   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Ppomoje ni razloga za pretirano skrb. V vsakem primeu ob naslednjem pregledu povej G., če se ti bo še ponavljalo pa pojdi kar prej na pregled, bolje preventiva kot kurativa.
Preeklampsija ni fajn, se pa redko razvije, tako da verjetno ni razloga za skrb.

Lepo nosečnost, malo boleč in lep porod in eno čudovito štručko ti želim.

Hvala Ankica.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?