|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč- nasvet
7.2.2008 19:58:00   
malecka
No situacija je taka-- imam sodelavko z dvema otrokoma in z možem živita pri njegovih starših na kmetiji. Tast si včasih malo preveč popije, tašča pa se kar zgubi in " zgine" za par dni, (gre na obisk hčerki). V glavnem je to zelo starokopitna družina, saj veste oče je glava družine...... V službi je samo ona in otroka nista v vrtcu-- bog nedaj, kaj bodo pa rekli ostali. Problem je v psihičnem ( nasilju ) do nje. Saj veste, tiste stare dobre tašče--- kakšna ženska si to da nisi rodila vnuka ampak vnučko, nisi dobra mama, otroka preveč razvajaš ali tepeš, ti sploh ne veš kako se otroci vzgajajo, kaj boš skuhala za južno, ....v glavnem vse kar naredi in reče je narobe. Tašča ne pere, ne lika, ne kuha, ne kuri, v glavnem je vse na snaho. In seveda ji počasi to že preseda, velikokrat se je že hotela pogovorit z možem, vendar je mamin sinček in se boji staršev  kot hudiča. Ne dovolita jima si urediti svojega stanovanja( nad garažo ali podstrešje ). Od hiše sta že trikrat odšla vendar " tast in tašča" ne morata brez sina?

No v glavnem, da ne dolgotvezim ona bi rad odšla sama z otrokoma na stanovanje, sedaj pa kakšno pomoč lahko išče pri sociali glede stanovanja, kakšna dodatna denarna pomoč in kakšno pomoč lahko ičše od delodajalca, namreč dela dve izmeni, a je to opravičeni razlog za prošnjo na samo dopoldansko delo......

No upam, da si lahko vsaj okvirno predstavljate, situacijo in vsakršnega nasveta in informacije bom zelo vesela.user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč- nasvet
7.2.2008 20:00:37   
Anonimen
In kako je vsa stvar povezana s tabo, da te muči in nervira na ta lep, predpraznični večer? user posted image

(odgovor članu malecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2008 20:04:27   
Gina
Po moje ji socialna ne bo pomagala, kar se stanovanja tiče čisto nič, kar se tiče financ tudi bolj malo, peč toliko, kot je v zakonu napisano - otroški dodatki. pomaga pa ji lahko kar se tiče turnusov. Vsaj jaz poznam eno mamico, ki so ji to pomagali, ker je bila sama z otrokoma, ju ni imela kam dati, če je delala popoldne. So dosegli, da ima zdaj enoizmensko delo.
Vse ostalo si bo morala pomagat sama. Najemniško stanovanje, malo bolj skromno življenje in to je to.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2008 20:06:10   
hannika
mogoče pa ta njena prijateljica nima interneta in ji hoče pomagati. Niso vsi taki, da bi se samo vtikali v druge, ampak jim hočejo tudi pomagati in olajšati težave. Upam malecka, da se bo našel kdo ki ti bo znal kaj bolj svetovati, jaz pa sem se oglasila samo zato , ker me zelo zmotijo taki dovtipi, kot je bil ta od aspirinčice. Pa kaj zato če je danes predpraznični dan? Tistim, ki trpijo je vseeno kateri dan je danes ali pač jutri ko je praznik. Morda bi imeli jutri kaj lepši dan, če bi vedeli, da se da nekaj zrihtat in da obstaja možnost da grejo stran od teh posesivnih, staromodnih ljudi.

Je imela moja mama tako taščo pa vem presneto dobro kako to zgleda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2008 20:33:39   
natasaom
jest bi ji svetovala,da naj se obrne na kako nevladno org.za pomoč žrtvam nasilja.sej psihično je lahko še hujše kot fizično.socialna ne verjamem,da bi kaj pomagala,ker ni v njihovi pristojnosti,da bi ji dali stanovanje.najemnina in potem počas do neprofitnega stanovanja.
samo čim dalj od takih user posted image

(odgovor članu hannika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.2.2008 20:39:48   
F*S*M
Za začetek se lahko obrne na varno hišo
Materinski domovi, zatočišča: Materinski dom Ljubljana
Tel: 01 283 37 45 Materinski dom Škofljica pri Ljubljani
Tel: 01 366 77 21 Materinski dom Postojna Materinski dom Solkan
Tel.: 05 330 02 34
Tel.: 05 364 79 64
Tel.: 05 720 39 84 Varna hiša Maribor
Tel.: 02 480 11 86
Tel.: 02 480 11 87 Zavetišče Krško
Tel.: 07 492 23 25
Tel.: 07 492 25 53 Zatočišče za ženske in otroke – žrtve nasilja
V Ljubljani
Tel: 080 11 - 55 Zatočišče Celje
Tel: 03/492 63 57 Krizni center Ženske svetovalnice Ljubljana
Tel.: 040/260 656
Tel.: 031/233 211 Varna hiša za Gorenjsko Tržič
Tel.:  051/200 083 Varna Hiša Ljutomer
Tel.:  02 584 83 90
Tel.:  02 584 83 92 Varna hiša Velenje
Tel.:  03 897 66 90 Zatočišče Slovenj Gradec
Tel.:  031 807 763

to so tel. št. vseh varnih hiš in pa svetovalnice za ženske. Pomoje se lahko tudi ti pozanimaš kako in kaj, pa še za začetek bo verjetno imela varstvo za otroke tudi popoldan, dokler bodo v varni hiši.

Želim ti da ji lahko pomagaš kakor se le da, na žalost ti verjetno me ne bomo morale ravno nekako super svetovati

no pa še link te strani http://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si/predstavitev.php
ženska svetovalnica

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2008 20:54:38   
malecka
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica

In kako je vsa stvar povezana s tabo, da te muči in nervira na ta lep, predpraznični večer? user posted image

Ženska je pač prosila za pomoč in jaz sem ji ponudila to kar lahko...... na ta lep, predpraznični večer.

ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.2.2008 20:58:37   
malecka
IZVIRNO SPOROČILO: F*S*M

Za začetek se lahko obrne na varno hišo
Materinski domovi, zatočišča: Materinski dom Ljubljana
Materinski dom Škofljica pri Ljubljani
Materinski dom Postojna Materinski dom Solkan
Varna hiša Maribor
Zavetišče Krško
Zatočišče za ženske in otroke – žrtve nasilja
Zatočišče Celje
Krizni center Ženske svetovalnice Ljubljana
Varna hiša za Gorenjsko Tržič
Varna Hiša Ljutomer
Varna hiša Velenje
Zatočišče Slovenj Gradec

Kaj pa Novo mesto in Bela krajina? tle okoli pa ni varnih hiš?

ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.2.2008 21:02:02   
malecka
IZVIRNO SPOROČILO: hannika

mogoče pa ta njena prijateljica nima interneta in ji hoče pomagati. Niso vsi taki, da bi se samo vtikali v druge, ampak jim hočejo tudi pomagati in olajšati težave. Upam malecka, da se bo našel kdo ki ti bo znal kaj bolj svetovati, jaz pa sem se oglasila samo zato , ker me zelo zmotijo taki dovtipi, kot je bil ta od aspirinčice. Pa kaj zato če je danes predpraznični dan? Tistim, ki trpijo je vseeno kateri dan je danes ali pač jutri ko je praznik. Morda bi imeli jutri kaj lepši dan, če bi vedeli, da se da nekaj zrihtat in da obstaja možnost da grejo stran od teh posesivnih, staromodnih ljudi.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa saj ne zamerim  aspirinčici, ona je pač taka user posted image

ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu hannika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2008 22:38:23   
lelaval
Materinski dom ali varna hiša - tam bo tudi dobila nasvete, kako naprej. 

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.2.2008 8:07:32   
F*S*M
Na žalost kakor sem zasledila u+iz linkov varnih hiš na področju dolenjske ni. Najbližje je v Krškem tako imenovani Pepcin dom. Seveda pa bi mogoče bilo za začetek bolje da se čim bolj odmakne od kraja sedajšnega bivališča.

Vse dobro tvoji prijateljici, pokličite ne kakšno tel. samo da se pozanimate kako in kaj, mogoče pa kje je in ni javno objavljeno.

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.2.2008 9:23:08   
ami2
Društvo življenje brez nasilja, Varna hiša Novo mesto
Rozmanova ulica 10, p.p. 345, 8000 Novo mesto
drustvo.dzbn.nm@gmail.com
031 393 614, 07 332 68 95 (vsak delavnik 9h-14h)

Zavetišče Pepcin dom
Cesta krških žrtev 11, 8270 Krško
branka.lapuh@gov.si
07 492 23 25, 07 490 49 50 (pon in tor 7h-15h, sre 7h-17h, čet 7h-15h, pet 7h-13h)

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?