|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj počnete ko ste na porodniški?
7.2.2008 10:26:19   
hugolina***
Vprašanje je namenjeno za mamice na porodniški tiste daleč od svojega sterega doma starih prijateljev, ki živijo v okolju ko praktično nepoznajo koga plus velika odsotnost partnerja zaradi službe. No, če sploh ma kera take razmere.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.2.2008 10:30:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hugolina***)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj počnete ko ste na porodniški?
7.2.2008 10:39:58   
timika
živjo,
moja porodniška je sicer že mimo, ampak sem (bila) v situaciji kot jo opisuješ.
Meni je porodniška mignila kot bi pihnil - kaj sem počela?
Ko sem rodila (skoraj mesec prekmalu), smo bili v fazi selitve, tako da sem ob prihodu domov uletela v napol zmontirano stanovanje, mož se je sicer trudil na maksimum, ampak saj veš, kako je pri selitvah - cunje, malenkosti, dokumenti, dodatki v stanovanju - to je počakalo name. Tu je seveda še delo z dojenčkom, mi nismo spali več kot dve, tri urce skupaj, priošli so krči, tako da sem čez dan, kolikor se nisem ukvarjala s pranjem, likanjem (kuhala je hvalabogu tašča) in stanovanjem, z veseljem zvalila zraven malega, ko je zaspal in nadoknadila kakšno urco.
Pa še ven smo veliko hodili, tista jesen 06 je bila skoraj do decembra čudovita in dnevi, tedni so kar leteli.
Težko ti kaj pametnega svetujem, ker če ti otrok dobro spi, tako da si relativno spočita in si tip človeka, ki je rad veliko v družbi, zna biti včasih težko. Jaz sem reševala potrebe po čveku s telefoni, maili, pa s sinom sva se velikokrat zapeljala k staršem, kjer sem nadoknadila zamujeno druženje. Je pa res, da meni neprestani obiski in letanje okrog ne pomeni kaj dosti in sem precejšen zapečkar.
Da se pa seveda tudi najti nove znance, morda celo prijatelje, če kaj vozičkaš (ali boš) naokoli, boš hitro našla družbo.
Uživaj v skupnih uricah, ker zelo hitro mine!
LPT

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2008 11:01:07   
sani1
hugolina od kod pa si oz. kje zdej živiš?

(odgovor članu timika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2008 11:15:13   
hugolina***
Ja sj js sem tudi zdej postala bol zapečkar, kar se mi tudi fajn na kilah poznauser posted image
Drgač pa sem zdej iz Koroške

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.2.2008 11:22:56   
sani1
Zanimivo... Jaz sem pa prej stanovala na koroškem... pa sej tam imaš sigurno katero mamico s katero lako hodiš na sprehode...

Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2008 11:48:01   
honey
Jaz sem bila na istem - majhno stanovanje, sicer na drugi strani hiše tašča, ampak tja nisem zahajala prav dosti - ravno kolikor je bilo nujno user posted image , mož v službi od 7.00 zjtutraj do 19.00 zvečer, priseljena, nobenih znancev, prijateljev... Ampak so mi dnevi minevali kot za stavo. Zjutraj, ko sva se z malim zbudila, sva se najedla, oblekla, vzela sem mu s sabo za jesti in za piti in sva šla z vozičkom ven. Dostikrat se je zgodilo, da sva šla ven ob 10.00 zjutraj in prišla domov ob 17.00 popoldan. Pa ne me vprašat, kje sva hodila, ker sva kar bluzila. Ne vem, kar šla sva, včasih sva hodila tudi po par ur skupaj, nato sva se kje ustavila, da sem ga nahranila in sva šla naprej user posted image . Tako da, oprosti, res ne razumem, kako ti je lahko na porodniški dolgčas. Spokaš se ven in ti hitro mine čas. Pa ko jeuser posted image e pospravljanje, likanje, pranje ipd. - za to sem si vzela v soboto popoldan 2 uri časa in vse to naredila, ko je šel mož z malim na sprehod. Ni bilo kristalno čisto, ampak v svinjaku pa tudi nismo živeli user posted image

Ja, pa nikoli nisem hodila na kakšne obiske ipd., ker mi to enostavno ne potegne. Že če sem bila s kom dogovorjena za kavo doma, mi je bilo muka iti. Najraje sem bila zunaj in sva lepo uživala vseh teh par mesecev, kar sva bila doma.

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.2.2008 12:24:43   
hugolina***
Ej oprosti sam tale je pa mal huda od 10.00 do 17.00!!
Mislim kje pa sta to hodila tega si pa res nepredstavlam.

Drgač pa ni mi sicer dolgčas sam pač vsak dan je isti.
SKoz delam eno in isto sam kuham, perem, likam, pospravlam, se sprehajam, pa pač non stop ukvarjam z otrokoma.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.2.2008 12:51:43   
živa
hugolina, jaz čisto razumem tvoje vprašanje, ker sem imela podobno situacijo. Meni se je kaka dva meseca pred koncem porodniške čisto sfuzlalo od rutine. Sem klicala moža in mu rekla, da če me tisto popoldne ne pelje na pivo, bom znorela. Ponoči sem vstajala, ker se je mali zbujal, dan enak dnevu, novembrski dnevi kratki in mrzli, hranjenje in previjanje ... uf!!! No, druga porodniška se mi vsaj oktobra zaključi, ko je načeloma še lepo in dan daljši. Kaj sem počela: hodila na telovadbo z malim (2-krat dopoldne na pilates, enkrat popoldne na gibalne urice, enkrat na plavanje), na sprehode, malo se z njim igrala, moja mama je prišla na obisk ... ampak se mi je vseeno fuzlalo. Kolikor imam rada otroka, sem vseeno komaj čakala, da sem šla v službo. Zdaj v drugo, ko imam oba doma, mi je malo manj dolgčas user posted image , ampak ima dojenček šele 3 mesece. Če hočem v mesto, rabim avto, v vasi ni nobene mamice na porodniški ... To bo še "zabavno" user posted image .

Lp,

živa

Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2008 13:14:30   
pikalonca
Vse po vrsti vas rzumem, ker sem na istem. Sem ogromno dni sama doma z dvema otrokoma, ampak moram reči, da mi resnično ni nikoli dolgčas, kvečjem kontra, dan mi je prekratki. Kaj počnem? Seveda mimo pospravljanja, kuhanja itd. ne gre. Drugače pa pohajkujemo zunaj ali pa grmo kam na obisk (čeprav je to bolj poredko). Družbo mi dela internet. Pa branje knjig. Malce ustvarjanja, ko gresta otroka spat. Res pa je, da sem rada doma, ampak sem opazila, da ta rutina tudi meni kdaj presede in si zaželim, da bi šla že delat. ampak ta želja kaj hitro mine user posted image .
Kaj naj ti rečem, najdi si kakšen hobi, spoznavaj okolico, najdi si prijatelje na netu, če drugače ne gre, skratka uživaj v porodniški.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
7.2.2008 16:22:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikalonca)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2008 21:19:10   
glista
A se hecaš?
Zjutraj porihtam najprej  sebe, pa enga mulca, potem ta drugega, šibamo v vrtec, prideva nazaj malega spet nahrant, preoblečt, potem sebe nahrant, pa pospravt posodo, cunje, dat prat, šibat ven z malim, pa v trgovino, pa spet previjat, nahranit, preoblečt, pa po tleh pomit, cunje obesit, zlikat, pospravt, kosilo napol naredit, spet dojit, previjat, pa šibat v vrtec po starejšega, pa domov, do konca naredit kosilo, se igrat s starejšim, mal popucat po stanovanju, previjat, doojit, sebe nahrant, it ven z obema možu naproti, pridemo vsi domov, najprej en mulc kopat, pa jest, pa ta drug kopat, pa dojit, previjat, pa enga spat dat, pa drugega spat dat, pospravt kuhinjo, zložit v pomivalca, pospravlat cunje, kopalnico, wc...mali nenormalno bruha, tako da ga kar naprehj preoblačim...
Ni časa za dolgčas, al pa se spraševat kaj naj delam.
Res pa je, da sem ceč dan čisto sama, možgre od odma ob 5.15, naztaj pride okoli 18.00. Nobenih babic in dedkov v bližini. Starejši je zato trikrat na teden v vrtcu, dva dni je pa doma.
Sicer pa: če vidiš delo, ga imaš vedno dovolj, če ga pa ne vidiš, pa nikoli.
LP,
Pija.

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2008 22:33:53   
* Mateja *
Ne vem kaj boste ve rekle na to, ampak jaz sem že 3 leta na porodniški. Ko sem rodila, 3 mesece prej se je itak vse ustavilo za tok časa. Po dveh letih sem šla nazaj na fax, ki ga zdej končujem. Jaz sem na porodniški!!
kaj delamo! Prvo leto sem bila samo ob otročku, ki je rabil posebno nego. Hodila sva na sprehode, se igrala, skupaj spala, jedla vse. Za kuhinjo in gospodinjstvo je večinoma skrbela mama. Pol sem pa začela vedno več stvari jaz delat. Kuhat, pospravljat, prat, pucat, smo si začele delo delit in tako je še danes. Sin mi veliko pomaga, se uči. Če se imam za učit, se učim in skrbim za Nejca, če ne pa se posvečam Nejcu in gopodinjstvu. KOnčujemo stanovanje, vsak sončni žarek izkoristimo za sprehod, hodiva na obiske k nonam, včasih greva v trgovino, v knjižnjico, k tatu v službo, se igramo s kužkom, ful stvari delava, nikoli nama ni dolgčas. Najbolj mi je pa všeč to, ker lahko zjutraj pospim in se zbudiva s kupaj z mojim mičkanim. To je največ vredno, da se skupaj najeva, preoblečeva in skleneva kaj bova pa danes počela. Zaradi tega sem rada mama, pa zaradi lupčka ki mi ga da, pa še zaradi 1000 stvari ki jih ušpiči.

Rada sem doma z njim, čeprav mi marsikdo reče, da kako da zdržim doma, da bi se že vsem zmešalo.

(odgovor članu glista)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2008 23:03:56   
Anonimen
Tudi jaz sem bila v podobni situaciji. Prišla živet k možu. Vsi moževi prijatelji s partnerkami so žurali, midva pa dva otroka, pa varstva niti ne, da bi šla enkrat sama na pico. Še huje, večinoma sem bila doma sama z otrokoma, saj je mož delal cele dneve. Družbo mi je delala edino priajteljica, ki je bila tudi na porodniški (telefonsko). Saj je ogromno dela z otroci, ampak včasih res rabiš družbo. Sedaj sem na porodniški tretjič, imam pa starejši dve v šoli tako, da obožujem mir, ki vlada dopoldan doma. Pa kavico si skuham, pa se sama s sabo pogovarjam, pa delam načrte, kako bom začela uresničevati "Preprosto je boljše". Recept; v roke si vzami kakšno knjigo, štrikaj itd. To je seveda uresničljivo pri dokaj pridnem otroku. Sedaj, ko pa je lepo vreme, pa greva ven za kakšno uro, pol mi pa itak že zmanjka časa. Aja, pa tale RR forum obožujem. Lp

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2008 23:08:52   
Peli
Prek RRje in še enega foruma smo se spoznale še s 3 mamicam in smo se skupej sprehajale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2008 13:09:30   
Margareta
Jaz te tudi razumem. Avgusta smo se preselili - bogu za leđima, dobesedno. Oktobra sem pa rodila drugega otroka. V bistvu živimo skoraj čisto na samem, ob gozdu. Imam eno sosedo, ki je stara 60 let in se potem z njo sprehajam. Me pa tudi včasih ubija, ne dolgčas, pač pa rutina, skoraj vsak dan je isto. Poleg tega je dec bolj malo doma, ker ima tako službo. Tako, da sem popoldne sama z obema. Malo se tolažim z mislijo, da prihaja pomlad, pa potem poletje, in tudi tamala, bo malo zrasla, tako, da se bova lahko malo bolj potepali. 

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?