|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kateri priimek
8.2.2008 21:11:21   
jana81
tud midva bova dala user posted image  njegov priimek, se sicer ne namerava poročit (nikoli ne reci nikoli),se imava rada in nama je lepo skupaj, ampak nisem pa za dva priimka. če gresta pa dva narazen si pa tud otrok lahko da spremenit priimek. to je pač moje mnenje.
 
lp

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kateri priimek
8.2.2008 22:12:29   
K_a_t_j_a
Midva boma user posted image dala njegov priimek, ker se imama namen čez par let poročit.

_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kateri priimek
9.2.2008 0:05:57   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: petrolejka


Če pa bi že vnaprej vedela, da s partnerjem ne ostaneva skupaj, pa definitivno dam otroku svoj priimek. 


Brez zamere, vendar mislim, da nobena ne more sigurno vedeti, ali bo s partnerjem ostala skupaj ali ne. user posted image  Nikoli ne veš kaj se zgodi. Tudi takšni pari, ki vedno trdijo, da so ustvarjeni eden za drugega, gredo kdaj pa kdaj narazen.

Glede priimka pa tole. Sama nisem zagovornica dvojnih priimkov, ker otrok itak potem uporablja samo en priimek. Če bi bila poročena, bi se otrok in jaz pisala po partnerju. Glede na to, da nisva poročena (in tudi ne bova, ker je moje načelo, da bi se poročila preden bo otrok), se bo otrok pisal po meni. 

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu petrolejka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kateri priimek
9.2.2008 0:08:55   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz pa imam eno vprašanje. Moja sestra je zanosila. S fantom živita skupaj, pa čeprav je ona še prijavljena pri starših. Ker nima svojih prihodkov, je namreč redna študentka, kaj bi bilo najbolje v tem primeru, da bi dobila kakršnokoli podporo od socialne. Faks namerava nadaljevati.

Hvala za odgovore.

Po mojem je najboljje (finančno), da ostane prijavljena doma, na CSD (se mi zdi) podpišeta, da nista par, torej da sta narazen, tko je ona samohranilka, ki ji pripada socialna pomoč tudi med študijem. Pa štipendijo bo tudi dobila.



Ja, ampak v takem primeru je treba na sodišče zaradi preživnine. In če ima ful visoko plačo, mu bo sodišče določilo višjo preživnino. Se pa potem preživnina šteje k sestrinim dohodkom in dobi zato toliko manj socialne podpore. Poleg tega pa je podpora manjša, ker živi doma, nekdo ji nudi streho nad glavo.
Če je npr. preživnina ista ali višja od socialnie podpori, ne dobi nobene podpore, sicer pa dobi razliko. Dobi pa nadomestilo za starše, ki je cca 175 EUR in pa seveda najvišji otroški dodatek, ki je okoli 100€. To je to. Je imela moja prijateljica isto situacijo, mama dela na CSD, tako da je bila dobro informirana o možnostih in se je na koncu odločila, da ne bo hodila na sodišče se glede preživnine menit, ker bi bila na koncu skoraj na istem...



Se čisto strinjam, dodala bi le to, da če je stara več kot 26 let, ji pripada celotna socialna, ker je starši niso več dolžni vzdrževati.

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kateri priimek
9.2.2008 10:56:43   
Katy\o/
Kot mama samohranilka, bi svojemu user posted image dala svoj priimek.

Tud midva nisva poročena, pa se bo najin user posted image pisal po očetu. Enkrat se le bova poročila. Do tedaj, pa kamorkoli greva (v tujino) greva skupaj, tako da tud glede starševstva ne bi blo problema, saj je on zraven.


_____________________________

Postali smo mala družinica! :)

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kateri priimek
9.2.2008 15:25:40   
Kaliope
a na mejah so problemi, če se mati in otrok pišeta različno??!! na to sploh nisem nikoli pomislila, ker bi sama dala partnerjev priimek ... ker tudi če se poročima, jaz svojega ne mislim spreminjat, za otroka pa se mi je zdelo, da ga brezveze obremenjujem, če bi mu dala dva ... sploh če je punčka, ker je v slo. možno imeti le dva priimka, in bi imela potem težave, ko bi sama enkrat osnovala svojo družino.
No, če bi bila samohranilka, bi v vsakem primeru dala samo svojega.

(odgovor članu Katy\o/)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kateri priimek
9.2.2008 16:48:21   
klarazan
Glede dvojnega priimka mislim, da je to čist fajn, kajti tudi jaz sem dala svojima dvema otrokoma oba, ker res nikoli ne veš a ostaneš skupaj al ne, a se boš poročila..., no sicer midva sva se v lanskem letu poročila, zdaj pa imam še jaz lepo oba priimka, prihaja pa še tretja štručka, ki se bo pa sedaj, logično, tudi pisala po obeh.

Poznam primer, kjer se nista nikoli poročila, zdaj pri pedesetih se tudi verjetno ne bosta, če se nista do sedaj, otroka pa se pišeta po očetu, ko pa je mama klicala v šolo in se predstavila, pa ji je razredničarka dostikrat rekla, ja v mojem razredu pa ni nobenega tega ****.

Kar znorim, da kličem za svojga otroka, pol ti pa tako speče, tak da drage moje dobro premislite glede dajanja samo očetovih priimkov, da kasneje ne boste prizadete.
Lepo pozdravljene.

(odgovor članu Kaliope)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kateri priimek
9.2.2008 19:46:33   
Anonimen
Naša ima oba priimka, ko se bova poročila bom tudi jaz obdržala svoj priimek in dodala njegovega.
Se mi pa zdi, da je navada (vsaj jaz vem za take primere), ko se npr. poroča ženska z 2 priimkoma, če želi obdržati svojega, potem obdrži očetovega in doda moževega!

Če si samohranilka, bi jaz, v primeru, da oče otroka prizna in želi, da nosi njegov priimek, dala oba!

(odgovor članu klarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kateri priimek
9.2.2008 19:55:56   
frutka_
Lahko ima oba. Da ne bo dileme.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kateri priimek
9.2.2008 20:53:13   
jazabel
Oba, meni se zdi to še najbolj Ok - zakaj pa ne? Tako al pa tako se vedno sampo z imenom predstavljamo - to je le za uradne stvari. podpisuje se pa lhko tudi z inicialkama.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kateri priimek
9.2.2008 23:09:10   
Katina
Kaj je prav glede priimkov se boste seveda odločile same. Bom pa napisala le moj primer. Mogoče bo pa kateri zanimiv.
najprej sem se poročila in svojemu priimku dodala še moževega. Kasneje se rodi user posted image , ki dobi oba priimka - tako kot jaz. Po ločitvi se seveda znebim moževega priimka, ker mi je bil res v psihično breme. user posted image je bil takrat še majhen in obdrži oba (bivši seseveda ne bi strinjal, da priimek spremenim še user posted image ). Sedaj user posted image uporablja oba priimka brez problema. Čez čas sem si našla novega partnerja s katerim sem sedaj tudi user posted image . Poročila se verjetno ne bova, pa tudi če bi se bi bila dilema glede priimkov enaka. Vsekakor bo imel user posted image moj priimek, ker bi po morebitni "ločitvi" ostal pri meni. partner se strinja, da bi imel samo moj priimek, vendar se mi zdi prav, da se otrok piše tudi po očetu, zato bo user posted image dobil novo kombinacijo. Razmišljala sva, da bi njegov priimek zamrznila in glede na to, kar je zapisala anarabarbara se to tudi da. (Nisem pa še preverila na UE, vendar nameravam).

Torej vse tiste, ki pravite, da boste dale partnerjev priimek, ker se imate namen poročiti, v primeru, da bi bile samohranilke pa bi otroku dale svojega, premislite kaj bi naredile, če se slučajno vaša zveza konča. Seveda tega nobeni ne želim, a žal se to tudi dogaja (meni se je po 11 letni zvezi in pri 1,5 letnem user posted image - samo za ilustracijo).

Želim vam(nam), da se bomo odločile tako, kot nam bo prav do konca življenja. Pa veliko sreče v zakonih, partnerstvih in nasploh!

(odgovor članu jazabel)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kateri priimek
10.2.2008 11:33:42   
Anonimen
V vsakem primeru se bo otrok pisal po očetu, ker se mi zdi prav, da nosi njegov priimek. Moj je že tko in tko prepogostuser posted image  -  malo za šalo, malo za res. Skupaj sva in se imava rada, vendar kot je že ena rekla, nikoli se ne ve. Toda to vseeno ne spremeni dejstva, da je bil otrok spočet v ljubezni. In se mi zdi nesmiselno kontrirat samo zaradi principa.

Sicer se pa vsaka odloči sama. LP

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kateri priimek
10.2.2008 11:49:41   
avak
Dveh priimkov jaz ne bi imela in jih tudi otrokom ne bi dala. Je pa res lahko zoprno, če ima otrok drugačen priimek od mame. RAvno zaradi takih kolobocij se bova midva poročila v upanju, da se ne bova ločila. Veš pa nikoli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kateri priimek
10.2.2008 11:58:34   
andie
men je pa to čist smešn, priimek gor al dol, sj ga lahk spremeniš.
zakaj bi pa naj blo važn, po kom se piše??
Sej v današnjem cajtu je itk normaln, da se ful parov ne poroči in majo otroci različne priimke.
Tut men dvojni priimki ne sedejo, itak rabiš pol 5min cajta, da se podpšeš s polnim imenom, pa smešn mi jo, ko vprašaš malega, kak se piše in ti razlaga vsa svoja imena in priimke....
Eh
Lahko izstopaš po čem drugem v življenju ko pa z dolgim priimkom...no ja, to je moje mnenje..
Js konkretno sem hčerki dala fantov priimek zato, ker mi pač bolj paše skup z njenim imenom, to mi je važn, da se ne sliši smešn vse skup.

(odgovor članu avak)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kateri priimek
10.2.2008 18:52:01   
Zofy
Ma s temi priimki lahko postane situacija kar zoprna. Moj user posted image ima npr. mamin priimek, ker se mati ni poročila z očetom in je oče otroku nasprotoval, pa ga je vseeno obdržala. Pol se je poročila z drugim, prevzela njegov priimek in tudi novemu user posted image dala priimek po očetu. Tako je imel moj user posted image in se je vedno počutil kot črna ovca. Ampak sej se ne bi dalo nikakor drugače skombinirat v njegovi situaciji. Pisal se je drugače od svojega brata, t.i. očeta oz. očima in mame. Mogoče bi se zadeve malo omilile z dvojnim priimkom, ampak 40 let nazaj to res ni bilo v "modi" sploh pa ne na vasi.
Tako, da se strinjam, da je težko glede priimka spoloh, če pride do ločitve. Samo jaz raje ne razmišljam o tem, sej sva se poročila zato, ker se ljubiva in nameravava ostati za vedno skupaj. Če pa ne bo tako pa bog pomagaj, bo vsaj user posted image s svojim priimkov ostal kot spomin in dokaz, da je bila nekoč to ena velika ljubezen...

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kateri priimek
10.2.2008 19:01:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Žiw,

če si mati samohranilka, pa ti oče vseeno prizna otroka, kateri priimek otrok prevzame? Oz. kako je ponavadi? Sem namreč v dilemi, ker ne vem kako naj se odločim..

Hvala za pomoč,
LP


Če z otrokovim očetom ne bosta živela skupaj, mu daj svoj pirimek, če pa bosta, pa oba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kateri priimek
11.2.2008 11:57:17   
minu
Moja izkušnja s priimki je pa taka. Ko sem se poročila sem uzela možev priimek in prav tako se je otrok pisal po njemu ko pa sva se ločila sem jaz uzela svoj rojstni priimek nazaj in ga dodoala tudi otroku. Zakaj? Zato ker nebom vsako leto hodila na UE po potrdilo da mati dovoljuje otroku prehod čez mejo z materjo!! In tudi meni se je zgodilo na meji da sem mogla zapeljati na stran ker so preverjali kdo je mati! Da o zapletu v hotelu sploh ne govorim.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kateri priimek
12.2.2008 21:34:21   
najsi
Glede na to da imama midva z mojim skoraj enake priimke in da sta oba priimka presneto dolga bo naše dete imelo priimek svojga očeta.

Pa če drugače ne bo šlo bomo pa nosli otrokov rojstni list s sabo, tam se bo pa itak vidlo kdo mu je mama.

Če bi bla pa sama, brez partnerja ko bi moje dete prišlo na ta svet, pa itak da bi mu dala svoj priimek.

_____________________________

naš čudež je privekal na svet 26.6.2008,ob 2:17 zjutraj. Na ta svet je prišel kot krepak fantek z imenom Oskar

(odgovor članu minu)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kateri priimek
14.2.2008 12:32:08   
MikyMiska
Če bi bila jaz mati samohranilka "zares", bi dala otroku svoj priimek, če pa bi bila mati samohranilka "zaradi boljšega statusa"-ker je pač "finančno bolj aktualno" za mlado družinico, bi mu dala očetov priimek, ker v bistvoma sta tako ali tako skupaj in morda se bosta enkrat itak poročila, recimo, ko boš tudi ti deala, potem to samohranilstvo ni več pomembno, boš pa imela en kup formalnosti za urejat za otroka, če bi se pisal po tebi .)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kateri priimek
14.2.2008 17:08:02   
Pepita
Da še jaz pristavim piskerček ...

Če bi bila samohranilka, bi otrok vsekakor imel moj priimek.
Drugače pa jaz imam po poroki 2 priimka in sem si dala moževega na 1. mesto, pa se ponavadi podpisujem samo z začetnico njegovega in s svojim (npr. Špela A. Novak), seveda na neuradnih dokumentih.

Otrok pa bo imel samo moževega.


_____________________________



(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kateri priimek
15.2.2008 19:56:27   
malecka24
Ko sva z bivsim partnerjem dobila otroka sva se oba strinjala da naj ima njegov priimek,tudi porocena nisva bila.Tudi ko sva sla narazen nisem komplicirala in sem hcerki pustila njegov priimek,nimam razloga da bi ga zamenjala z mojim.Sam naslov sem ji spremenila in to je to.Nic kompliciranja.Ce pa bi sla narazen ze med nosecnostjo potem bi definitivno dala moj priimek.Sam cariniki na meji so me enkrat vprasali ce je res moja hcerkauser posted image ,ampak niso komplicirali.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kateri priimek
15.2.2008 22:26:41   
Kaliope
IZVIRNO SPOROČILO: Katina

Razmišljala sva, da bi njegov priimek zamrznila in glede na to, kar je zapisala anarabarbara se to tudi da. (Nisem pa še preverila na UE, vendar nameravam).





Kaj pa to pomeni - zamrzniti priimek?

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kateri priimek
16.2.2008 15:02:03   
lumpa6
moji imajo njegou priimek živimo pa skupaj


http://rajigrad.myminicity.com/ind
http://rajigrad.myminicity.com/

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Ime za punčko?
temtem



Zoja (36%)

Rina (1%)

Luna (10%)

Tara (19%)

Lara (29%)

Dunja (4%)


Število vseh glasov: 356

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!