|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   večerja za starše
7.2.2008 2:22:38   
Anonimen
Prosim za predloge, kaj skuhati staršem (svojim in od dragega), ki pridejo na mojo rojstnodnevno večerjo.
Potrebujem celoten meni- predjed, juha, glavna jed, sladica.
Za juho sem razmišljala, da bi naredila domačo gobovo, lahko pa date tudi kakšen drug predloguser posted image .
Pri glavni jedi sem dobila idejo za rižoto s tartufi, ampak nimam ideje kaj naj naredim zraven. Samo rižota je premalo oz. se mi zdi prepusto za glavno jed.
Za sladico bom naredila pa torto ( po vsej verjetnosti bananino-čokoladno s kokosom).

Aja, jedi morajo biti brezmesne!! 

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: večerja za starše
7.2.2008 6:23:11   
pilar28
oj- jutro, ja le potrudi seuser posted image

predjed: tri rezine pršuta par oliv, poliješ z medom in dodaš dimljen sir-zdekoriraj z zeleno.
gl. jed: gobova juha, domači kruh (pa ga kupi kje, na vehah od zelje je thebest), sojini polpeti s pirejem in gobovo omakico+ riž samo na vodi kuhan, po želji je lahko krompir v krhljih s kislo smetano ali pa ponfrit+ kuhana zelenjava(kupi v vrečki mešano pa je).
sladica: palačinke (skutine iz pečice) poliješ z prelivom po želji (lahko je kraš sladki greh)zraven nareži krhelj pomaranče in banane.

Pijača je obvezno kozarček terana ali teranov liker+ voda...ali pa kar pač pijejo-če kaj lahko sploh?user posted image

user posted image na koncu pa dobra domača kavicauser posted image

prijeten klepet in dober tek vsem.
Verjemi, da se obnese, tudi pri fensi ljudih, da ima okus domačega
p.s.- če ostanejo še popoldan pa pripravi sirov prigrizekuser posted image

Na delo pa lep dan želim
P

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2008 6:24:34   
Hope2
Ja, a hočeš bolj fensi-šmensi jedi ali domače. So sploh pripravljeni eksperimentirat?

predjed:  - melonin karpačo na rukoli s pekorinom sirom (drobljen rdeči čili)
- dimljen losos, sveži sir ali kisla smetana, kaviar na krekerju/prepečencu
- popečen mladi sir, motovilec/mlada špinača, pinjole
- topli kruhki z paradižnikom, mozzarelo in svežo baziliko
- hobotnica v solati
- pečena rdeča paprika s feta sirom
- narezek iz več sirov,položen na listih zelene solate, orehi in olive za okras
- ajdovi štruklji s skuto ali orehi

juhe:-kremna gobova juha
- juha z ajdovo kašo in jurčki
- juha iz morskih sadežev
- kremna česnova juha

glavna jed: - polnjene bučke z rižoto
- škampi na buzaro
- polnjeni lignji nažaru
- paelja
- riba (losos) v listnatem testu
- kaneloni ali zelenjavni zavitki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2008 13:47:34   
al1*
Hope2 - kako pa narediš lososa v listnatem testu?

lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2008 14:41:11   
Hope2
Listnato testo razvaljam, namažem z gorčico, obložim z začinjeno špinačo, na sredino položim začinjen file lososa (sol, poper, malo limoninega soka) in zavijem. Včasih dam še v rolado 2-3 kuhanih jajčk ali pa kuhan korenček, zaradi barvne kambinacije. Testo lahko oblikuješ kot rolado ali kot ribo. Namažeš z jajčkom in daš v pečico.

Mislim, da  je v preteklosti že bil enkrat en recept na RR. evo našla link, pa še več idej http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2136964

pa tu je še en recept http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?clID=16525

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.2.2008 14:43:44 >

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2008 20:08:10   
Anonimen
predjed: - melonin karpačo na rukoli s pekorinom sirom (drobljen rdeči čili)

Kako se pa naredi melonin kapačo? Samo na tanko narežem melono in jo položim na rukolo?
In kaj je pekori sir?

To se mi zdi fajn ideja za predjed.

Nato sem se odločila za gobovo juho z domačim kruhom.
Za glavno jed se še odločam - do ponedeljka se moram odločit;-)
Sladica pa jagodna ali bananina torta s čokolado.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2008 5:58:37   
Hope2
Ja, čim tanjše nareži, lahko si pomagaš z unim nožkom za krompir lupit, ampak tudi z ostrim nožem gre. Jaz delam raje z ostrim nožem. Pa probaj čim daljše trakce rezat, ker jih moraš malo zasukat (v spiralo), ko položiš na rukolo. Samo zaradi izgleda, da niso trakovi mrtvo ležeči user posted image in da je vse skupaj bolj razgibanouser posted image .
Pekorino je sir, mislim da ovčji, vendar ga lahko nadomestiš s parmezanom. Če ne marate teh dveh, potem daj takega ko ga marate. Vendar moraš sir prav tako narezat na zelo, zelo tanke rezine. Parmezan ali pekorino lahko narežeš z nožkom za lupljenje krompirja, ker se še lepo zavihata.
Namesto čilija lahko daš semena granatnega jabolka. Malo se igraj in eksperimentiraj, tako, da bo očem lepo in z okusi, ki jih imate radi.

Rukolo lahko pokapljaš s prelivom (pol žličke dobre gorčice, olivno olje, sol, limetin sok ali kis-balzamični), vendar ne preveč, da ne bo mokro, pa postrežt moraš potem dokaj hitro. Ali pa jo pustiš rukolo tako kot je, samo oprano. Saj ji slanost da sir, sočnost pa melona in granatno jabolko.

Drugače pa je še tu en recept (malenkost drugačen) http://www.drustvo-gurman.si/recepti.php?S=6&Article=1358

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.2.2008 16:37:22   
Anonimen
Super, hvala Hope2. Ta spletna stran od Gurmana je pa fulll fajnuser posted image

Danes sem začela s pripravo, jutri pa je večerja.
Sem se odločila za hladno predjed, juho, toplo predjed, glavno jed in sladico.
Ufff bo dela. Ampak uživam v tem in upam da mi tudi rata vse kar sem si zamislila.
Sporočim odzive.

Hvala punce za pomoč!

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?