|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premalo mleka
24.1.2005 18:49:28   
Pilar
v mojih prsih, al pa zadost, pa se malemu ne da vlečt. In kako naj vem....:zmeden:. Sedaj sem mu dala aptamil (80 ml), potem ko je danes skoraj vsako uro bil na prsih, pa vmes zaspal, pa se zbudu, ko sem ga dala v koš, in na koncu postal tako utrujen...Meni je dojenje resnično užitek, najbolj praktično, zdravo, ma če se mi otrok matra - se pa tud men že meša...
Kako tiste prakticirate s tem, če dodajate? Mislim, na koliko časa dojite, kolikokrat dodate in koliko...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   premalo mleka
24.1.2005 19:08:58   
Tipi
Ojla.
Sem mi zdi je bilo včeraj govora o pomanjkanju mleka. Ena od RR-jevk je napisala kako si je izboljšalo stanje s pitjem čaja iz sezamovih semen. Daj malo pobrskaj nazaj.

Lp:sloncek:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   premalo mleka
24.1.2005 19:36:12   
HuAnita
... pa ravno danes sem tudi brala mislim da v Nedelu ali Delu, da peteršilj 'dela' mleko. Poskušam vse, samo da bi mleko obdržala. Ampak dokler spi vsaj 5 ur ponoči, potem ni panike, si mislim. če se pa zbudi prej in duda ne pomaga, se pač priklopiva.
Na začetku sva morala dodajati zaradi moje bolezni, pa ni večje 'štale' - podojiš, pa se :duda: dere, preden spacaš dodatek, še posebej tečno je ponoči, ko si ves zaspan - sem rekorderka v razbijanju termosk, kar 2 sem pokončala ponoči...

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   premalo mleka
24.1.2005 19:36:20   
Pupica
mogoče je v obdobju pospešene rasti.moja je takrat dobesedno bla povezana z joškom kot z popkovnico.Vendar le kak dan ali dva, poem se dojke prilagodijo pa je spet mlek

vmes sem imela virozo, takrat je pa res zmanjkovalo mleka, klju 5 l tekočine na dan.
Pomagalo je da je bila mala priklopljena tudi po 2 uri na dan(izmenično, ekrat ena, drugič druga)pa veliko čaja za dojenje, sedaj ga je zopet dovolj, se pa pozna kadar premalo pijem:(

LP in veliko mleka:)-

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   premalo mleka
24.1.2005 20:01:05   
Anonimen
Meni je pomagalo če sem jedla koruzne žgance in mleko :) je bilo takoj več mleka, samo kaj ko se malemu tak ni bilo za vlečt...

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   premalo mleka
24.1.2005 20:13:49   
BONI*
Pilar, podoživljaš mojo zgodbo še ne dolgo nazaj. Tudi meni se je že mešalo in sem že hotela dojenje čisto opustiti. Pa sem ustrajla,če ne drugega iz praktičnih razlogov. Luka se je dojil na vsako uro po par kapljic in vsakič na dojki zaspal, ko pa se je čez nekaj časa zbudil pa jok in kot da je neznanskosestradan. Ko smo mu v obupu dali flaško je vse pojedel. Tudi jaz sem pomislila, da nimam dovolj mleka, kljub temu, da sem vsakič lahko vseeno še nekaj malega izčrpala. Seveda ne veliko, ker se tako hitro mleko enostavno ne uspe tvoriti. Potem pa se je kar samo od sebe stanje izboljšalo. Ne rečem da je sedaj vse Ok in idealno. Luka še vedno potrebuje veliko spodbude in včasih ga moram za en obrok tudi večkrat pristaviti, tako da lahko vse skupaj traja tudi 1 uro. Za zadnji večerni obrok pa mu damo flaško zato da je hitreje in zagotovo nahranjen. Razmišljam pa, da bi tudi to ukinili. Mleka imam zagotovo dovolj in ti najbrž tudi. _To je samo eno zoprno obdobje, ki bo slej ko prej minilo. Samo potrplenje in čim več pristavljaj, da se bo z večjim povpraševanjem po mleku tudi tvorilo vse več mleka. Če pa imaš občutek, d je še vedno lačna, ji pa kar dodaj še malo adaptiranega. Če ne zaradi drugega, pa zato, da se ti malo odpočiješ in da se ne boš sekirala, če je slučajno še lačna. Samo ne pretiravaj, da se ti ne navadi na flaško. Postopoma flaške potem ukinjaj. Tako sem prakticirala jaz in ni mi žal. Lahko pa si poskušaš tudi kaj izčrpati in potem tisto daš. Tudi tako boš spodbudila laktacijo.
Upam, da sem ti kaj pomagala in da ne bo zgledalo kot da samo pametujem. Vem pa, kako hudo je, ko ne veš več na čem si. Hudo je, če samo pomisliš, da je otrok lačen. Čeprav danes mislim, da vedno le ni bil lačen in se je hotel na prsih samo malo pocrkljati. _To dela še danes. Pa tudi to ni slabo. Se krepi vez med nama in gradi zaupanje.

Lp, Boni

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   premalo mleka
24.1.2005 20:19:27   
BONI*
Lahko pa da je res v obdobju pospešene rasti, kot je rekla Pupica&Tia. Takrat hočejo več! Baje mine v 2-3h dneh.

Ja, včasih enostavno nisi več pameten. Tako majhni

:angel:, pa tako zakomplicirani.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   premalo mleka
24.1.2005 20:23:04   
bskrle
DOdaj, da ne boš preveč izčrpana, psihično. Enkrat, morda dvakrat an dan, da se malo unese. Mogoče je pa časih samo malo žejen pa mu daj malo čaja.
Tako kakšen dan!
Pa lepo se dojita. Naša ta mala je ponoči čisto zmešana, se pa hoče skozi dojiti, potem pa vpije!!!
Barbara

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   premalo mleka
24.1.2005 20:23:07   
bskrle
DOdaj, da ne boš preveč izčrpana, psihično. Enkrat, morda dvakrat an dan, da se malo unese. Mogoče je pa časih samo malo žejen pa mu daj malo čaja.
Tako kakšen dan!
Pa lepo se dojita. Naša ta mala je ponoči čisto zmešana, se pa hoče skozi dojiti, potem pa vpije!!!
Barbara

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   premalo mleka
24.1.2005 21:08:43   
niki5
Jaz ne bi dodajala še oz. preden bi to storila bi zares preverila ali dobi dovolj. Pokliči patronažno in jo prosi, če ti ga lahko stehta pred in po dojenju. Drugače pa pri tako majhnem se red še vzpostavlja. Meni se je podobno zgodilo in se je čez nekaj dni ponovno umirilo in vrnilo na stare tirnice. Poskusi, da ti ne zaspi in da se zares nahrani.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   premalo mleka
24.1.2005 22:48:33   
monka
Jaz sem si črpala mleko,da sem ugotovila koliko ga je.Tako najbolje vidiš,če ga je premalo! Jaz sem bila žal med tistimi,ki ga ni imela dovol!
Vso srečo-dojenje je enkratno veselje!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   premalo mleka
25.1.2005 7:36:09   
BARBARA R.
Raje,kot dodajanje prakticiraj izčrpavanje.Tako boš spodbujala nastajanje mleka in otrok bo dobival tvojo popotnico.Res je malo zamudno,a tako boš najbolj vedela če dobi dovolj in v čem je problem.Morda bi se pa rad le "cartal".

:muca:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   premalo mleka
25.1.2005 7:45:19   
Tinca7
Ti si kar izčrpavaj, ampak ne pozabi, da si ti ne moraš izčrpat toliko, kolikor lahko otrok popije. Zato se ne ustraši, če si npr. izčrpaš samo 60ml. Najprej daj flaško, potem pa še na joško:)-, da bo še do konca popil.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   premalo mleka
25.1.2005 10:37:35   
Pilar
Z izčrpavanjem je tako, da ga priteče ful ampak res ful malo, čutim pa da so dojke polne :zmeden:.Če si ga izčrpam, porabim celo večnost, da se ga nabere.
no, včeraj je po tisti dozi aptamila spal 2 uri, toliko pa spi tudi, ko se dojimo. Po tistem sem ga podojila in zaspal je ko klada. Se mi zdi, da je treba vztrajati in čas si vzeti.Bomo videli, pa hvala za vse nasvete in informacije :)

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?