|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Februarke!
24.1.2005 14:13:11   
bivka
Konec meseca je tu! Ste že pripravljene???

Rok imam 23.02.2005, pričakujemo :duda: :roza:. Stvari za našo :duda: sem že oprala in zlikala, vse je pripravljeno, tudi torba za v porodnišnico.
Trebušček se mi je že čisto spustil in sem že odprta za 1 cm. Imam tudi že lažne popadke.
Trebuščka nimam ekstra velikega in meri 104 cm, zredila pa sem se za 12,5 kg. Ponoči hodim do 6x lulat in močno zatekam.
Še vedno me je strah poroda, po drugi stani pa komaj čakam trenutek, ko bom lahko objela svojo :duda: .

Pa ve? Ste že pripravljene???
lep pozdravček,
B
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Februarke!
24.1.2005 16:22:46   
maja&m
Oj!

Jaz pa imam PDP 19.2,pripravljeno že imam tudi skoraj vse.Ta teden še greva nekaj stvari dokupit.Pa da potem postelco do konca postavimo. Se mi zdi,da še imam nekaj časa na zalogi,da se mi še nikamor ne mudi. Upam,da nas :duda:ne prehiti. Trebuh se mi ne zdi,da bi se mi že spustil,tudi popadkov še ni. Pač pa zatekam v roke in noge in ponoči je WC okupiran iz moje strani. Spim tudi bolj slabo. Zredila sem se za 12kg.
Strah me pa (še)ni in upam,da me tudi ne bo. Se tolažim s tem,da če je moja mami spravila na svet dve dekleti in mama od fanta, dva fanta, potem bom pa še jaz enega :duda:!

Čim lažji porod želim

Maja&:duda:

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Februarke!
24.1.2005 16:34:50   
nita
:rozica:Evo še mene.

PDP mam 8.2.05. - ampak bi že kr šla. Zredila sem se za 16kg, pol si lahko mislite, kak jih težko nosim. Najtežje mi je ponoči. Me vse neki boli. Drugač pa popadkov še nimam (vsaj ne da bi vedla - sicer pa mi je to prva nosečnost, tako da tut ne morem vedet), trebušček se mi pa tut še ni spustu. Se mi zdi, da se naši :roza: še nikamor ne mudi.

Drugač pa je že vse pripravljeno za pupo. Jaz še vsak dan kaj najdem, da vržem v torbo za v porodnišnico, tako da bom verjetno tut kaj pozabla.

L.P. Anita:rozica:

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Februarke!
24.1.2005 16:50:27   
Cuketa
Zdravo!
Jst pa imam PDP 14.2.Kaj pa vem, vse gre vredu!Edino danes mi je neki po trebuhu čaralo-bojo kakšne prebavne motnje na vidiku;) Nič ne otekam-zaenkrat, upam da niti ne bom.Zredila sm se 12 kg, bomo pa vidli v petek na pregledu če sem še kaj pridelala:)
Torbe še nimam pripravljene, bom pa jo danes, za vsak slučaj da me ne fantina preseneti. Drugače pa se ne bojim preveč samo uni čuden občutek, da grem v neznano (prva nosečnost), bojim se edino da mi bojo prerezali presredek,ah bom preživela!!!
Držim pesti za vse!:zajcek:

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Februarke!
24.1.2005 19:01:48   
piščanc
Čau!

Jaz imam PDP 3.2., samo se je ta vikend začelo premikati in danes na pregledu je gin potrdil, da sem že 1,5-2cm odprta. Počutim se čudno, nos imam zamašen, malo je popadkov, samo nič določenega, tišči me na blato, pa v križu me ščiplje - ja mislim da bom postala januarka, samo upam da ne danes, ker ima mož nočno, bi raje videla da je doma. :duda:Beba pa ravno zdajle trenira v trebuhu in me še dodatno ščiplje, upam da gre kmalu spat. Je pa veliko bolje, če kaj počnem, ker se beba umiri, jaz pa tudi ne čutim toliko bolečin. No ampak pravih popadkov še ni, tako da se tolažim, da še ne bo danes.
Pa še to, vsak teden sem se zredila za kilogram, danes na pregledu pa je tehtnica pokazala ravno toliko kot zadnjič. Tako, da se je definitivno začelo.

lep pozdravček :rozica::rozica:

ninatj

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Februarke!
24.1.2005 19:11:57   
Lu
Tudi pri nas imamo skoraj že vse pripravljeno. Rok imam 13.2., trebušček se mi je že malo spustil. Zaenkrat se počutim v redu, edino spim bolj slabo. No pridelala sem pa celih 17 kg:zmeden:. Tudi jaz bi rada da bi otrok kaj prej prišel na svet.

papa Lu in :duda:
36t 6/7:love:

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Februarke!
24.1.2005 20:45:44   
Mina1
še jaz:

rok imam 20.2.2005, po AC bo :modri:;), še en razgrajač, glede na to, kako zelo aktiven je v trebuščku, doma pa že imamo enega škrata, ki bo 6.2. star 3 leta, tako da;)

Nekako odštevam, Ctg-je imam na 1 teden še ta mesec, potem pa sledijo Ctg-ji na 4 oz. 2 dni, pa še meritev me čaka, da ocenijo, ali me ponovno čaka CR.

Vse je že pripravljeno in čakamo, kdaj bo mali gospodič pripravljen priti na svet:)

Zredila: ja 10 kg trenutno in mislim, da do 20.2. ne bo več, morda kilca in tako. Boli pa me čisto vse (križ, intenzivno brcanje v rebra in mehur, tako da sem non-stop na WCju). Tudi jaz nič ne spim:( Še vedno mislim, da bo tokrat prej, kot pri prvem, ki je čakal 6 dni po tretjem roku.

pa-pa Mina1 :nosecka: 36t (3/7)

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Februarke!
24.1.2005 21:31:54   
Ani 2
Ojla Februarčice!

Jaz pa imam PDP 16.2.05 in sva z dragim že v polnem pričakovanju najinega prvega :duda:,za spol pa se bova pustila presenetit :).
Za novorojenčka je v glavnem že vse pripravljeno,razen otroške posteljice,ki pa jo imava namen sestavit čez vikend.
Moje počutje pa je približno enako kot pri vseh vas.
Danes zjutraj,ko sem se zbudila pa sem ugotovila ,da se mi je spustil trebušček.V sredo imam kontrolo pri gin.in takrat bom vedela kaj več-če sem slučajno že kaj odprta?No pa saj bomo kmalu vse zibale naše male :duda:.

Lp.Ani:nosecka:

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Februarke!
24.1.2005 22:13:57   
Venera
no pa še moja malenkost!
PDP 16.2. Počutje še vedno vredu. Spim tudi še kar ok, tu in tam se prebudim, ampak v glavnem prespim vse noči. Od kar sem v porodniški ( by the way - kak je to fajn :)-:)-:)-:)-:)-:)- ), spim še bolj dolgo.
Zatekam samo občasno in to v roke, noge so za enkrat prihranjene:).
Trebuh je še vedno zgoraj, pa tudi v rebra me naša pikicica pošteno brca. Zredila sem se za 14 kg. Večina kg pa je na riti:)-:)-:)-:)-:)-, ker trebuh ni pretirano velik!:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Jutri imam prvi CTG, pa ravno danes je v MB začelo ful snežit in še vedno sneži. MAdona, do zdaj sem se še sama vozila z avtom, jutri pa ne vem, če si bom upala.

Drugače pa imamo vse pripravljeno, samo še banjico morava kupit.

Glede na to, da smo vse že ZELOOOOOOO blizu roka, vam vsem skupaj želim lahek in hiter porod ter zdravega dojenčka!

lp vsem,
Venera

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Februarke!
25.1.2005 10:22:30   
Martina27
No pa da se še jaz pofočkam:)-

PDP ima 14.02.05 in po resnici že komaj čakam da se rešim tega trebuha in vidim mojga sončka,čeprav me je nenormalno strah poroda.Ampak če so vse preživele bom pa še jaz.

Tud moj trebušček se je mal že spustil in moj sonček v trebuščku je postal nekam miren,in to že kakih 4 dni.Glavno da jaz še naštejem 10 gibov.Ful me boli križ in sramna kost,tako da se iz postelje kar skotalim raje kakor pa vstanem.

Za mojga sončka imam že vse pripravljeno sam še znak da da se je začel veliki dan.

Lep preostanek nosečnosti in upam,da se še kaj slišimo oz pišemo.

MARTINA

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Februarke!
25.1.2005 11:36:48   
nita
Meta!

Jaz sem vse oprala z mehčavcem (in to ravno s tem Silan Sensitive), le na koncu sem dala še enkrat na splakovanje. Tako nam je namreč rekla v materinski šoli naj naredimo, je pa čist od otroka odvisno, če bo občutljiv al ne. Sicer pa se bo itak do takrat še preluftalo, saj je perilo že nekaj časa oprano in mislim, da bo ves vonj kmalu izgubilo. V nasprotnem primeru bomo pa pač še enkrat pral - brez vsega. Res pa je verjetno tudi to, da je perilo mehkejše tudi zato, ker ga sušimo v sušilcu??

L.P. Anita:rozica:

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Februarke!
25.1.2005 14:00:42   
atinav
Ojla!
Jaz sem tudi ena tistih, ki se zelo hitro prebližuje datum poroda in sicer 2.2. Počutim se kar vredu, spim dokaj vredu, res odvisno od noči....malo večkrat ponoči obiščem WC. Za spol nismo vprašali, tako da smo še v večijem pričakovanju:love:. Zredila sem se tudi dosti 17 kg:ups:...uglavno da je vse OK.Pripravvljeno pa imam tudi že vse...tko da res kar lahko grem rodit:sloncek::sloncek::sloncek:.

papa
:)

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Februarke!
26.1.2005 17:14:58   
Nika27
Jaz mam PDP 24.2., torej še slab mesec. S fantom sva ravno danes kupovala tuš in ploščice, ker še urejava stanovanje :sloncek: Počutje kar OK, zredila sem se za 13 kg, mali me veselo brca... Rabim še previjalno, tisto leseno. Bi kar kakšno rabljeno kupila...
Me pa nekaj zanima. Slišala sem, da ginekologinja od 7.meseca ne sme več uporabljati tiste železne priprave za pregled. Pri meni jo uporablja še sedaj! Kkao je pri vas?
Držte se februarke!

(odgovor članu bivka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?