Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bsasab , sam je pa res da novopecene mamice rado skrbi, in ko to prebirajo, so se bolj v dvomih i saj vem in to tud razumem, tudi najino dojenje ni šlo bp, je blo kr neki sekirancije, pa očitkov od ostalih, da ziher nimam dost mleka in da sem trmasta no, pa se pokazalo da nimajo prov....če pa bi jim podlegla, bi dans bla mala na flaši in ravno to je - mamice nas preveč skrbi okol dojenja in ni to, da ni mleka....premalo zaupamo vase in svojo sposobnost nahranit otroka, premalo zaupamo v to, da je narava tko poskrbela, da bo otrok sit in niti nimamo nekoga, ki bi se lahko konkretno obrnile nanjega, oz. zdaj zadnje čase, ko se spet vspodbuja dojenje obstaja malo pomoči s strani LLL svetovalk, kar je super samo se mi zdi da se premal mamic obrne nanje... ker je pa tko - če poslušaš ženske, k niso dojile, ti vse govorijo isto....in če poslušaš ženske k so dojile, ti spet govorijo vse isto in če preveč poslušaš tiste, k niso dojile, tud ti ne boš dojila ( ker kak pameten nasvet ti v končni fazi lahko da ena, k ni dojila ) če hočeš dojit, morš poslušat tiste, k so dojile kar je pa težko, ampak se počasi stanje izboljšuje, ker nas je vedno več takih.... timah ja, po moji logikigi bi tudi tvoja sestra mogla met dovolj mleka, pa ne zato, k sta ga ve ostale ženske mele k to nima veze, ker ni ravno gensko....ampak verjetno je šlo kup drugih stvari narobe, da se je tko končalo...in jasno, da ni za obsojat...nikakor ne....jaz samo pravim da nikol ni tko preprosto, da kr ni mleka in da če ženska ne doji, so tu drugi dejavniki in ne to, čeprav sama mogoč dostkrat tud misli tko, ker pač ne ve drugače pa še primer... moja mami mene in mojga brata ni dojila...med nama je pet let razlike....ko sma se pogovarjale o tem, je rekla da takrat pač ni noben polagal neke pozornosti na to, ni poznala nobene ženske k bi dojila, bolj moderno in kul je blo otroka po flaši hranit, celo zdravniki so rekli da je mleko v prahu boljše, ker so umetno dodani vitamini, v materinem mleku pa ni nujno da so, ker je odvisno kaj mati je tud v porodnišnici je bla ista pesem, sestra ji je celo rekla da tko ne more dolgo dojit, ker ma premale joške in ne bo dovolj mleka in pač ni dojila.....ker pač ni mela mleka itd....no 15 let kasneje spet rodi, dvakrat ( tamala je zdej 8 let, tamal pa 5) oba sta polno dojena, pri tamali ga je še neki srala s flašo, ker ni bla ziher in prepričana vase, ker pač pri nama ni "mela mleka" in ni ji blo jasno kak pa zdej da bo....brat pa brez flaše....in zakaj to? zaradi informacij, k jih je dobila, zarad pristopa osebja v bolnici, ki so samozavestno in uspešno izpodbijali informacije, k jih o dojenju prdobila v preteklosti tko da neki bo že na tem, punce.... pa velik veselja z malčki ( ne glede na to, kaj jejo )
|