Gina
|
Ja, čisto logično, da si jezen na nekoga, ki je v depresiji, ker pač ne moreš na noben način razumeti njegove stiske. Depresija je za zunanje gledalce kot nenehno rohnenje, maščevanje nad njimi s strani depresivneža in ekstremno težko je to tudi za okolico. Pa tudi zanj seveda. Rešitve jaz sploh ne vidim. Ker psihiatri pri nas so precej nesposobni, moraš imeti že presneto srečo, da najdeš kakšnega, ki ima svojo pamet, pa je sposoben kaj mimo okvirov naučenega (naučeno je pač večinoma neuspešno) naredit. Tablete so rešitev na kratek rok, vendar za hitro rešitev pomagajo. Na dolgi rok ti lahko umorijo svojca - vem, vsul se bo plaz kritik zdaj, da nimam pojma, da to ni res, pa da so tablete edina rešitev...pa kako krasno pomagajo, pa oh in ah in oh in sploh. Vendar tablete na različne ljudi učinkujejo različno. Moje izkušnje so drugačne. Ubili so mi z njimi mamo. Mogoče je znanost v kemiji tablet toliko napredovala, da ne povzroča več kakih groznih stranskih učinkov, pa vendarle.... jaz ne bi dovolila komu od mojih ljudi, da jih zaužije. Ne vem kako dolgoročno, vendar ta hip zihr ne. Aja samomorilci včasih grozijo s samomorom, včasih pa niti malo. Kar naredijo. V vsakem primeru mora biti tvoji teti strašno hudo, če ne čuti veselja do življenja, če ji je tolk hudo, da bi se kar ubila. Kako jo spravit na drugo pot, ap ne vem. Ni hujšega od depre. človek bi moral kemijo v svoji glavi (ker depra v bistvu je napačna kemija v glavi, in jo zato z obratno kemijo v obliki tablet tudi zdravijo) sam spravit na pravi tir, usmerjat misli drugače, se ne smislit sam sebi, naredit kaj. Vendar v njem ni jeze, v njem sploh ni več upanja, zato v njem ni energije - posledično životari v svoji bedi. Jaz bi probala najti strokovnjaka. Vendar bi bila zelo izbirčna pri tem. Zelo, zelo, zelo. Srečno!
|