Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 1.2.2008 18:30:25
|
|
|
|
sayuri
|
Poznam enega Domna in dva Martina. NIsem še slišalla, da bi ju kdo klical s kakšnim okrajšanim imenom.
|
|
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 1.2.2008 18:32:03
|
|
|
|
*alja*
|
Mene že od malega kličejo z skrajšano obliko imena in mi ni blo všeč, zdaj sem se že navadila. Domen in Martin se mi pa nezdi da bi bila tako zahtevna imena da bi klicali kako drugače.
|
|
[Brisano sporočilo] 1.2.2008 18:42:10
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 1.2.2008 18:54:41
|
|
|
|
frutka_
|
Poznam Domna in je Domen. Nihče ga ne kliče Domn. To je po štajersko itak prezahtevno...Domn... Martin je naše familiarno ime. Ime Martin se v naši rodbini pojavlja v naslednjih oblikah: Tine, Tinek, Tinček in Martinek. Vsi so fejst!
|
|
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 1.2.2008 19:13:09
|
|
|
|
Anonimen
|
mi prjatla k je domen včasih zafrkavamo z domi, sm ne vem če se on kej full sekira zarad tega
|
|
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 1.2.2008 20:55:41
|
|
|
|
trnuljčica
|
Domn bo verjetno če že v Lj regiji. Po izkušnjah iz šole (imela sošolca). Martin pa velikokrat skrajšajo kar mi ni všeč (recimo Tini, Tine...).
|
|
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 1.2.2008 21:49:49
|
|
|
|
helloKitty
|
Sem imela sošolca v osnovni Martina, samo pri njemu smo vsi poudarjali na prvi a, ker je bil Hrvat. Drgač pa res ja, Domen je ponavad kar Domn, vsaj tukaj v Lj.
|
|
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 2.2.2008 12:17:40
|
|
|
|
valentina2006
|
Poznam tako Domna kot Martina in oba kličemo tako kot piše....
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 2.2.2008 12:34:45
|
|
|
|
Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutka Poznam Domna in je Domen. Nihče ga ne kliče Domn. To je po štajersko itak prezahtevno...Domn... se strinjam
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 6.2.2008 18:22:37
|
|
|
|
sirenetta
|
Pravilna izgovorjava v slovenskem knjižnem jeziku za Domna je Domn. V praksi je verjetno odvisno od regije. Sicer poznam enega Martina in ga kličejo Tini, vendar je še otrok, vprašanje je, ali ga bodo tako klicali tudi ko bo odrasel (najbrž ne).
|
|
|
|
RE: izgovorjava in okrajšave 6.2.2008 22:39:55
|
|
|
|
Eolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta Pravilna izgovorjava v slovenskem knjižnem jeziku za Domna je Domn. V praksi je verjetno odvisno od regije. Sicer poznam enega Martina in ga kličejo Tini, vendar je še otrok, vprašanje je, ali ga bodo tako klicali tudi ko bo odrasel (najbrž ne). Poznam gospoda, ki bo kmalu star 80, pa je še vedno Tonček... Pa je kljub temu fajn možakar. Pri nas (Štajerska) je Domen Domen, Martin pa Martin (povdarek na I), Tine, Tini, Tinč...
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?