|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oblačila
1.2.2008 10:24:16   
petrolejka
Živjo,

nekje sem zasledila, da je potrebno novorojenčka vsak dan oblačiti v čista oblačila. A tudi če jih ne umaže? Kakšne so vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oblačila
1.2.2008 10:36:28   
blue sky
Jaz svojega user posted image  vsak dan preoblečem zjutraj in zvečer po kopanju v pižamico, tudi če se ne umaže. Včasih pa tudi čez dan, če je potrebno.

(odgovor članu petrolejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2008 11:04:39   
metkica1
IZVIRNO SPOROČILO: blue sky

Jaz svojega user posted image  vsak dan preoblečem zjutraj in zvečer po kopanju v pižamico, tudi če se ne umaže. Včasih pa tudi čez dan, če je potrebno.

Jaz isto.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2008 12:44:59   
Naja30
Jaz sem jo preoblekla ponavadi po kopanju ali umivanju, to pa je bilo zvečer. Preden je šla v pižamo.

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2008 14:35:03   
Inigo
preoblečeš ga, ko misliš, da je potrebno - včasih 2x na dan, včasih samo zvečer v pižamico... defenitivno pa vsak dan, saj cotke začnejo smrdet po plenicah... 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2008 14:46:34   
anarabarbara
Mah, ne se praveč obremenjevat s tem. Če se ti zdi umazano, potem ga preoblečeš, če pa ne, pa ne. Jaz sem novorojenčka preoblačila sicer res 3-6x/dan, ampak to zaradi bruhanja. Če pa ne bruha, pa bi ga jaz tudi po 2-3 dni puščala v istih oblekicah, sploh pozimi. Ne si preveč komplicirat življenja, če pa pride kakšna tečna čistunska tetka na obisk, ji pa pač reči, da ti svojega otroka 2x/dan kopaš in 15x preoblečeš user posted image

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2008 20:07:15   
Anonimen
Jaz svojega 1 in pol mesečnega preoblečem 1 x na dan po kopanju, pustila sem ga pa tudi že dva dni v istih cotah, ko mi ga ni uspelo kopati. Ampak je občutek boljši, če je vsak dan umit. Se pa popolnoma strinjam z Anarabarbaro. Lp

(odgovor članu anarabarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2008 16:05:00   
Zofy
Jaz štekam, da ga zvečer daš v pižamico, ker ga skopaš in ker se pač v pižami hodi spat. Kaj pa drugi dan? Če ni pobruhan in umazan, mu ve vseeno zamenjate obleke?? To je pol samo eno pranje in likanje... Mogoče mu zamenjaš body, celega kompletka, pajacka al karkoli že ma pa po moje ni potrebno dokler je čisto.
No, sej bom kmalu vidla, to oblačenje me nareč najbolj muči...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2008 16:32:54   
bina30
Jaz mojemu 2m staremu fantku vsak večer po umivanju ali kopanju preoblečem bodi, vrhnje cotike pa ima po navadi 2 dni. Seveda, če ne bruha. Teh mini cotk pa jaz ne likam. Likala sem jih samo 1x, potem pa se mi je zdelo brez veze in jih samo lepo zložim. Sicer pa jih sušim v sušilcu in tako niso zmečkane.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2008 16:51:48   
anarabarbara
Se strinjam s tabo, Zofy! Po moje ni nič narobe, tudi če ima cel teden iste oblekice, pač zjutraj nazaj oblečeš iste dnevne oblekice. Sicer je res preveč pranja, ni ekološko pa še stalno nove ostanke pralnega praška mu daješ na kožo (tudi če daš na 5 splakovanj, ga nekaj ostane na oblekicah). Je pa res dobro, da ima za ponoči druga oblačila kot za čez dan, da mu tudi s tem pomagaš ločit dan in noč. Jaz ga tudi nisem vsak dan kopala, ker sem slišala, da imajo dojenčki bolj suho kožo, ki jo s pogostim umivanjem preveč izsušimo. Po drugi stani je pa lepo videt sveže oblečenega in dišečega dojenčka, tako da čisto razumem tiste, ki jih vsak dan kopajo in preoblačijo.
Likanje, hmmm... Jaz sem jih zlikala samo v primeru, da so se sušile na vrtu pri babici. Če pa jih sušiš v čistem predelu stanovanja ali celo s sušilcem, potem jih res ni treba likat.

< Sporočilo je popravil anarabarbara -- 2.2.2008 16:52:50 >

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2008 9:36:19   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: anarabarbara

Likanje, hmmm... Jaz sem jih zlikala samo v primeru, da so se sušile na vrtu pri babici. Če pa jih sušiš v čistem predelu stanovanja ali celo s sušilcem, potem jih res ni treba likat.

Aha, zanimiva in logična varianta. Torej, če bom oblekice sušila noter (nimam sušilca), jih ne bom zlikala, ko pa jih bom sušila zunaj, pa ja. Kul, manj likanja user posted image .

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2008 13:41:37   
bsasab
Jaz mojo 2-mesecno pikico preoblacim takrat ko jo skopam, to je vsak drug dan, pa ponavadi samo body zamenjam, bruha ne, tako da se cotike itak ne umazejo...,razen ko spi na boku, vcasih plenicka premoci in takrat valda celo preoblecem, ampak to se redko zgodi...

Je pa res, cim manj kopliciranja, sicer pa tako majni otrocki ne marajo preoblacenja, tako da tudi njemu prisparas...

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2008 13:42:13   
bsasab
A ja, tudi jaz ne likam..., susilec pa lepo zlozim in je okej...

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2008 14:20:18   
PATRICIJA_22
Hej punce...

Vse pravite da svoje dojenčke preoblečete v pižamco, mene pa zanima a se to prav posebaj kupi al je to cel pajacek pa iz kakšenga materiala...

Se že nekaj časa ukvarjam z mislijo na to pižamco pa še nisem dobila ideje kako bom jaz našo oblekla za spat...

Slikce?

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.2.2008 14:58:50   
aleksandra silvija
Pižamica za najmlajše. Poglej, za naše otroke sem in bom uporabljala pajacke z dolgimi rokavi, stopali.
Običajno so bombažni, včasih tudi kakšen pliš.
Npr. v BC ali MODIANI lahko najdeš prav pajacke pod nazivom pižama.

Lahko pa sploh za najmanjše št. pač uporabiš navadne pajacke, za katere se sama odločiš, da bodo pižamice. Čim manj kompliciraj.

Aja, še to.
Meni je bilo fino, da so bile tako imenovane pižamice-pajacki narejeni tako, da sem lahko slekla samo ritko in nogice--pritiskači čez pas. Takouser posted image  hitreje ponoči previješ in ga ne zbudiš čisto do konca--če imaš srečouser posted image . No, meni je ravno to bilo odločilno, kateri pajacki bodo pižamice.

Vse lepo.

(odgovor članu PATRICIJA_22)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.2.2008 16:57:05   
BAMBINA_
Patricija22, mi za pižamco uporabljamo bombažni ali plišasti pjacek s stopalci.
Jaz našega zvečer preoblečem v pižamco, čez dan pa ima doma bodi in spodnji del trenirkice. Če se ne pobruha ali kako drugače umaže, ima ta oblačilca tudi do treh dni.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

Neposredna povezava do sporočila: 16
4.2.2008 18:00:06   
mala pikica
Jaz vsak večer zamenjam bodi, zgornjega pajacka pa vsakega dva dni, če ga seveda prej ne pobruha. Drugače pa ga še zaenkrat zvečer ne preoblačim v pižamico. Pri 6 tednih ga imam doma ves čas v plišastih pajackih, če pa kam gremo, potem pa ga preoblečem.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.2.2008 21:49:21   
študentka Mici
Pozdravljena. Oprostite, ker vas motim, le eno manjše vprašanje bi imela. Gledala sem vaše slikice, predvsem so mi bile všeč slikice sobice vajinega sinka. Zanima me pa, kje sta kupila te figure iz risank. Pa iz kakega materiala so? So samolepilne ali jih je potrebno prilepiti z lepilom. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem...

p.s. Zelo lepe slikice imate. Lep dan

Vse tiste, s katerimi smo v vezi preko zbirateljstva naprošam, da se v/na kuverto podpišete z vzdevkom iz RR, da se vam lahko za pošto tudi zahvalim. Hvala.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.2.2008 21:53:36   
PATRICIJA_22
Hvala vam za vse odgovore, sedaj pa mi povejte še ali ima pod pižamico oziroma body z nogicami še kaj (npr. body z rokavčki ampak brez nogic)ali je spodaj samo plenička?
Imam tudi spalno vrečo in bi jo rada navadila spati v njej, samo me je pa strah da je ne bi preveč oblekla ali pa premalo...

Ah, sej sem sama sebi butasta user posted image user posted image

Sej verjamem da se vam mogoče zdi malo "butasto" ampak to bo zame prvič in bi rada naredila vse prav, da bo moja pikica najbolj zadovoljna, ker je zadnja stvar ki bi si jo želela, da ji je zaradi nečesa kar jaz ne vem neprijetno oziroma da bi jo matralo...

Aja, če se kateri da naj mi pa še pove, če je za iz porodnišnice (rodim čez slab mesec dni) dovolj, da jo oblečem:
-body (brez nogic) z dolgimi rokavi
-body (cel body z nogicami)
-termo hlače brez stopala ali pa malo tanjše hlačke s stopalci (verjetno to spada pod žabice, sam jaz imam prav žabe tudi posebej kupljene, tko da sploh ne vem)
- pa eno termo jopico s kapuco...

Imam pa še posebej nogavičke (termo in tiste za čez body) sam se mi zdi da če ji bom vse to navlekla nanjo da ne vem kok je to kej dobro...

Skratka najlepša hvala za pomoč...

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.2.2008 22:17:33   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: PATRICIJA_22

Hvala vam za vse odgovore, sedaj pa mi povejte še ali ima pod pižamico oziroma body z nogicami še kaj (npr. body z rokavčki ampak brez nogic)ali je spodaj samo plenička?

Kakšen pa je bodi z nogicami?
Jaz ga zvečer oblečem v navaden bodi z dolgimi rokavi (torej brez nogic...) in bombažen pajacek s stopalčki.

*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

bolezen
riba5

pri kerem mesesu je vaš dojenček dobil prvo bolezen npr

1 m (15%)

2m (5%)

3m (10%)

4m (8%)

5m (6%)

kasneje (55%)

Število vseh glasov: 184

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!