|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj bi lahko bilo???
1.2.2008 8:14:06   
draganav
Kot sem že pisala. Moja user posted image  2 leti, je bila 10 dni nahodna in malo je kašljala. V nedeljo je dobila vročino, ki je narasla do 39.1, po 10 minutah začela padati.

V ponedeljek jo je imela tam 38.5, v torek je padla na 37.4, v sredo tudi okoli 37.7 ali manj.

Včeraj sva šli k zdravniku, vse vredu, ušesa, pljučka, grlo. Dali sva kri, rekli so da je viroza, ampak vseeno dali še vodo ( 1 leto nazaj je imela uroinfekt). Izvide dobiva popoldne. Ampak danes pa spet 38. Zakaj ne pade?

Pri zdravniku so nama rekli, da je zdaj taka viroza, vročina pade, je ni tudi 2 dni potem spet naraste. Ampak vseeno traja že 5 dni. Res me skrbi.

Kaj se zgodi, če ne bo vredu voda? Antibiotik?? Kateri in koliko časa?

Je imela katera tak primer in kdaj bo bolje?? Drugače je razpoložena, no majčkeno bolj mirna kot ponavadi. Še vedno smrka in kašlja.
user posted image user posted image

TAKO LEPO JE BITI MAMA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj bi lahko bilo???
1.2.2008 8:17:26   
tannya
Te viroze zadnja leta res potekajo tako kot pri vas. Naša je lani imela več kot en teden vročino, enkrat višjo, drugič nižjo.
Uroinfekti pa običajno potekajo brez kašljanja in smrkanja in vročina je lahko zelo visoka. Nam so lani za uroinfekt predpisali Primotren.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2008 8:22:12   
draganav
Jaz tudi mislim, da ni uroinfekt. Ker, ko ga je imela je mela skoraj 40 in ni  padala, tudi po sirupu je čez 1 uro spet narasla. Zdaj ji pade kar sama, ji nisem nič zbijala. Ker, ko vidim da pada, kar pustim, da jo kuha.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2008 15:52:50   
draganav
Smo dobili izvide vode, vse vreduuser posted image user posted image . Verjetno res kakšna trdovratna viroza upam, da bo hitro minila, ker že močno pogreša vrtec in svoje prijateljčke.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2008 18:04:20   
Primoza
Atipična pljučnica?

Ta se pri malih otrocih na krvi ne pokaže prav enostavno, pa še potek je zelo čuden. Vsekakor spremlja tako pljučnico neproduktiven kašelj. Pljučk se kdaj v začetni fazi niti ne sliši oz. pokaže spremembe šele rentgen. Poskusite šteti število vdihov v spanju, po pol ure od takrat, ko otrok zaspi.

Tule je povprečno število vdihov (Vir revija Viva):

Povprečno število vdihov na minuto v spanju pri otroku: od 6 do 12 mesecev: 27 (od 22 do 31); od 1. do 2. leta: 24; od 2. do 4. leta: 22; od 4. do 6. leta: 20; od 6. do 8. leta:18.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2008 22:59:15   
draganav
OK zdaj si me pa res prestrašila.user posted image user posted image  Sem prebrala nekaj o tej pljučnici, piše da imajo oteženo dihanje. Pri njej tega ne opazim. Zdaj grem štet vdihe in javim.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2008 23:01:32   
Pikica76
Mi imamo tudi to kar imate vi in sicer je imel 2 dni vročino, s tem da smo pristali v pediatrični zaradi tega ker mu je ventolin preveč zbil temperaturo in je dobil nenavadno mrzlico, potem dva dni nič vročine in smo šli na pregled, kjer je rekla da je čisto zdrav in zvečer po pregledu je že spet zakuhal in ima vročino že 2 dan, s tem, da mu sedaj tudi iz nosa teče in ima malo hripav glasek. Izvidi urina in krvi ok, naj bi šlo pa za neko virozo adeno?

V glavnem nam niso nič predpisali, pa smo šli tudi na infekcijsko kliniko, tako da se ne sekiraj. Glavno, da veliko pije pa dosti sladkarij poje, pa če lahko še risanke ob tem gleda je zihr ok. Jaz sem čist vesela, da nismo na AB, ker nisem ravno pristaš le teh.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2008 23:15:05   
draganav
Sem štela tam okrog 20, je težko ker ma mal nosek zamašen. Čez dan zakašlja mogoče 1x na dve uri, zdaj je malo več, ko je zaspala. Sem ji dvignila vzglavje in je boljš. Zvečer je imela še 37.5 njena normalna je 37.2 tako, da upam da bomo kmalu vredu. S tisto pljučnico si me res prestrašila.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2008 18:38:09   
Primoza
To možnost je vedno potrebno vzeti resno, še posebno če težave ne izginejo in se vlečejo dalj časa. Veseli me, da je z vdihi vse v redu. Mimogrede, pravi sklon je prestrašiluser posted image . Nas je atipična pljučnica vrgla iz stroja za kar nekaj mesecev, pa smo hribovci.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2008 21:35:27   
draganav
Oprosti za sklon, res nisem vedelauser posted image . Ja, saj vem da si hotel le pomagat. Zaenkrat se je situacija umirila, danes je brez vročine, tudi jedla je, nos še vedno pušča, kašlja pa skoraj ni. Kako je pa s temi vdihi? Je treba bit pozoren, ko jih je premalo ali preveč??

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.2.2008 21:36:58   
Primoza
Preveč, seveda. Ker so znamenja težav s pljuči.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.2.2008 23:39:17   
draganav
Res hvalauser posted image user posted image

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?