|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Količina mleka in črpanje
31.1.2008 21:13:08   
mehurčica
Sem malo prej spet videla, ko je ena napisala koliko časa si je črpala in ni bilo nič. Po postu sodeč je sklepala, da zaradi tega ni imela mleka.

Menda že ptički čivkajo, da po načrpanem mleku ne moremo soditi, koliko mleka imamo. Prav tako ne po enem tehtanju po podoju.

Pa me zanima, koliko je vas tukaj, ki uspešno dojite, ampak vam črpanje nikakor ne gre.
No, jaz sem že ena. S črpalko si lahko črpam ma tudi pol ure pa se bo samo dno prekrilo. Enostavno se ne morem dovolj sprostit, potem me že bradavice začnejo bolet in omagam. Sem pa bila na srečanju podporne skupine za dojenje in mi je svetovalka pokazala kako ročno iztisnit. Tako da me to še čaka. Zaenkrat ne rabim, potem pa si bom verjetno, ko bomo začeli z GH. Upam, da bo kaj priteklo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Količina mleka in črpanje
31.1.2008 21:54:32   
valči
Zdravo!

Meni pa najbolj gre ročno črpanje.Sediš,nagneš se naprej,če črpaš levo dojko,jo primi tako,da imašpalec na zgornjem delu bradavice,ostale štiri prste pa na spodnji strani.Stisneš malo noter in ven,ne vem če me razumeš,kot pri molži krave,če si že videla-delalauser posted image

Meni je to lažje,z Aventovo črpalko sem se tako matrala.Pa najlažje si stiskam po dojenju.popoldne sem si po dojenju iz ene zize stisnila 50 ml,ki jih je zvečer spila po flaši.Ker pač morema gosto-zadnje mleko dajat,da se mi malecka bolj redi.
To pa delam,ko imam čas,oziroma se spomnim,ne vsak dan.

Jutri imava tehtanje in cepljenje,pa sem se spomnilauser posted image
Upam,da sem ti kaj pomagala,poskusi takoj po dojenju stisnit,pa predtem spij kozarec vode.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Količina mleka in črpanje
1.2.2008 7:15:07   
sanosan
Jaz imam kar nekaj prakse s črpalko in tudi ročnim stiskanjem. Za oboje je potrebno najprej malo pomasirat oz. zdrgnit dojko in nato tako kot je napisala valči stisneš od zunanje strani dojke k bradavici (ročno stiskanje). Če črpaš s črpalko, moraš tudi prej malo pomasirat in nato črpaš dokler teče, nato pa spet pomasiraš. Za oboje pa je potrebno kar nekaj prakse, ker ne gre takoj od rok.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Količina mleka in črpanje
1.2.2008 9:49:35   
neni
Jaz sem si najprej ročno stiskala, pa mi ni šlo. Potem sem probala z NUKovo črpalko in je patronažna rekla, da je verjetno premehka. Sem sprobala Aventovo in je bila zakon. Lahko rečem, da sem si z njo mleko "naredila", saj sem po dojenju (mali je bil z malim zadovoljen in ni hotel se matrat) še na vsako stran malo načrpala (cca 15 minut, recimo pol deci) in je po enem mesecu samo steklo. Vedno po dojenju, ko so bile dojke stimulirane. Je pa res, da potrebuješ nekoga, ki da dodatek če je treba in podere kupček, da se ti v miru posvetiš črpanju.
Sedaj imam več mleka kot ga potrebuje, ampak si ne črpam več, da se uredi. Samo pazim, da mi ne zastaja preveč zaradi mastitisa. Star je tri mesece in se polno dojiva.
Tako da zame je črpalka izum stoletja (prejšnjega).

lp neni

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Količina mleka in črpanje
1.2.2008 10:31:31   
tinaaja
Sama sem ziv primer, da neuspesno crpanje ne pomeni ne imeti mleka, ceprav sem veliko prejokala zaradi dvoma o tem, ali ga imam ali ga nimam.. Sla sem cez ornk tezko obdobje 2 mesecev, slabega napredovanja teze, dojenja z nastavki, ker se brez ni znala priklopit,... tko da vem, da marsikatera sigurno prehitro obupa. Jaz bi tudi, ce ne bi imela ooorrnnkkk podpore in zaupanja drugih vame, ce se ne bi ornk poglobila v dojenje in ce se ne bi sprasevala, da zakaj pa glih mene ne bi ratalo, probala vse zvarke, hrane, nasvete, tablete + zadeve sem se lotila s strani, najprej dojenje, po potrebi  dodatek in smo nekako furali skoraj brez dodatkov. Dojila se je nekje na 1 uro- uro in pol (max 2), prva dva meseca, dokler se je dojila z nastavki, se je dojila po 1-1,5 ure.. naredite racunico user posted image

Crpalka - dobila NUKovo, in si bom jaz spumpala.. Koncala sem objokana, da nimam mleka, ker tud kaplja ni pritekla... Moj siba kupit aventovo... sem jokala od srece, ker je v ene 20 min priteklo morda 5ml - pol dna je bilo pokritega. V naslednjih poskusih sem si morda scrpala 40ml v celem dnevu!!! Mala se je dojila polno. Priznam, ene 3x se je zgodilo, da sem v celem dnevu nacrpala 100ml, pa se to na racun tega, da se je navlekla, da zvecer dobi flaso (dodatek ali kar sem nacrpala, ce je bilo dovolj)user posted image - ostalo se je dojila .. nekje pri 3 m sem si rekla, da je dost tega mucenja, da si na ta nacin povecam kolicino mleka in samo se dojila...
trenutno stanje - 10m 11dni - > doma imam zizomanko user posted image  


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu neni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Količina mleka in črpanje
6.2.2008 14:47:31   
erna14
trenutno stanje - 10m 11dni - > doma imam zizomanko user posted image   



jaz pa zizomanauser posted image user posted image je tinaajauser posted image user posted image user posted image
jaz 11 mescov dojim,se pravi da imam mleka ohoho in tud vcasih mam prsa k melone pa vn nacrpam nevem 20 ml,ampak itak je mleka not,ker k je res cist prazna dojka je vizualno k suha slivauser posted image ne no tok hudo spet ni,ampak ves kdaj je prazna,tud ce je full mehka se ne pomen da ni mleka....no vcasih pa v 2 min nacrpam 100 mluser posted image ,tko da jaz ne dam kaj dost na meritve z crpanjem...........

_____________________________

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
6.2.2008 20:20:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu erna14)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Količina mleka in črpanje
6.2.2008 20:56:44   
Seven*
Jaz sem se prilagodila in osvojila vse tehnike: ročno, s črpalko..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
6.2.2008 21:59:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Količina mleka in črpanje
6.2.2008 22:45:11   
Anonimen
men je šele zdej nekak za silo zalaufalo črpanje, pa bo mala stara 7m čez par dni....če bi se prej po črpanju orientirala, bi tud lohk rekla da nimam nič mleka, ker ni nič priteklo....pa je bla izključno dojena, tko da to ne drži...zdej ko pa GH uvajama, ji pa vse na mojmu mleku delam, ker sumimo na alergijo na KM, tud sama sem na brezmlečni dieti, tko da sem nekak osvojila to črpinje, je res veščina, k se je morš naučituser posted image pa še zdej je kak dan ko neostavno ne gre, ko črpam in črpam, se že kadi skor ven, samo mleko pa ne pritečeuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Količina mleka in črpanje
7.2.2008 7:49:02   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Kako pa si se prilagodila? 


Nalin, prilagodila ni bil pravi izraz. Bolj je bilo v stilu, da mi ni drugega preostalo, ker sem imela tamalo na intenzivni in sem bila prisiljena črpat 14 dni nenehno. Na roke pa sicer nekaj izbrizgam, ko je sila..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Količina mleka in črpanje
7.2.2008 8:13:41   
Klaudia
Meni črpalka večinoma izčrpa zelo malo. Sem pa par dni nazaj sprobala nasvet iz neke knjige (se žal ne spomnim katere), da zraven gledaš sliko otroka, ali gledaš otroka itd. Ponavadi sem komaj načrpala 20ml, potem pa sem iz ene 90ml. user posted image  Samo ko sem sprobala naslednji dan, mi pa ni šlo več, ker sem bla preveč zmatrana zvečer...

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Količina mleka in črpanje
7.2.2008 8:28:22   
sonjaka
Tudi meni črpanje ni šlo (mogoče nekaj kapljic), pa sem oba otroka dojila polno 6 mesecev in potem še naprej (no mlajšega še dojim zvečer in zjutraj).

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Količina mleka in črpanje
8.2.2008 17:28:19   
Magi*
jaz sem taka, mehurčica. sploh se ne obremenjujem več s tem črpanjem. samo malega gledam kak buhteljček postaja in sem zadovoljna. user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Količina mleka in črpanje
8.2.2008 20:15:08   
Naja30
Meni je s črpalko uspelo nekajkrat, bolj na začetku, kar nekaj spumpat. Potem pa na enkrat nisem več mogla, ne vem zakaj. Joške pa polne in boleče. Potrudila sem se, da sem jih le toliko spraznila, da me niso bolele, več pa ne.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?