|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev-nasvet
31.1.2008 13:34:32   
metaa
Vse, ki ste to dale skozi, prosim za nasvet. naj povem, da se je on odločil, da noče biti več z mano (ne vem zakaj), ampak saj verjetno to nič ni važno.
Koliko približno vam partner plačuje za enega otroka? jaz imam dva. Koliko mislite, da bi mi moral dajati? (Zasluži približno 1200 evrov, jaz okoli 750)
kako je s skrbništvom? Ne želim, da bi uveljavljal skupno skrbništvo (ali ga lahko zahteva?), čeprav bomo v dobro otrok imeli veliko stikov, vendar mi ni všeč, da bi bila otroka več čas s potovalko, torej da bi 3 ali 4 noči prenočila tam.
Koliko dni na teden jih vaši partnerji vidijo (moj jih želi čim bolj pogosto)?
Kako se po vaših izkušnjah čuti pomanjkanje očetovskega vzora (ker jih le ne vidi ravni vsak dan)?
Kako naj jima olajšam življenje, predvsem potem, ko se bosta začeli bolj zavedati, da nismo "normalna" družina (pa ne zamerite, ne mislim pod tem pojmom nič slabega)?

Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev-nasvet
31.1.2008 13:56:14   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: metaa

Vse, ki ste to dale skozi, prosim za nasvet. naj povem, da se je on odločil, da noče biti več z mano (ne vem zakaj), ampak saj verjetno to nič ni važno.
Koliko približno vam partner plačuje za enega otroka? Meni za sina 112€ (pa ima dohodka okol 600€) jaz imam dva. Koliko mislite, da bi mi moral dajati? (Zasluži približno 1200 evrov, jaz okoli 750)
kako je s skrbništvom? Ne želim, da bi uveljavljal skupno skrbništvo (ali ga lahko zahteva?), čeprav bomo v dobro otrok imeli veliko stikov, vendar mi ni všeč, da bi bila otroka več čas s potovalko, torej da bi 3 ali 4 noči prenočila tam. Pač vztrajaj, kaj in kako se bo izteklo pa ne vem. Moj bivši ima stike z malim vsak drugi vikend. Je pa že šolo-obvezen, tako med tednom to ne gre tko preprosto (mogoč bi šlo, če bi imel tale atek tut kaj odgovornosti do šolo in obveznosti - sam še tist 1x tedensko)
Kako se po vaših izkušnjah čuti pomanjkanje očetovskega vzora (ker jih le ne vidi ravni vsak dan)?Za otroka je dovolj, če očeta vidi 1x na dva meseca, da od njega prevzame 'očetovski vzor' - bolj važno je kakšen vzgled mu oče daje in ne kako pogosto...
Kako naj jima olajšam življenje, predvsem potem, ko se bosta začeli bolj zavedati, da nismo "normalna" družina (pa ne zamerite, ne mislim pod tem pojmom nič slabega)? V današnjih časih to ni več nekaj nenormalnega in redkega - s tem se ljudje srečujemo iz dneva v dan. Ne rabiš jim olajšat življenja, samo bodi mati kot vedno, ne govori grdo o očetu in naj vesta, da imata 2 starša, ki ju imata še vedno rada in to je to.

Hvala za pomoč!

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2008 15:35:16   
mojamura
jaz dobim 60€ preživnine, vendar je bivši brezposelen dopi pa nekaj od zpiza.
Glede na dohodke tvojega bivšega mislim da ti bo plačeval nekje med 200 in 250 evri za oba otroka skupaj.
Glede skupnega skrbništva, on ga lahko zahteva, kako gre postopek dalje pa ne vem. Ne vem sicer koliko sta otroka stara, ampak ko se bo enkrat začela šola verjemi, da med tednom več ne bosta mogla biti malo tu in malo tam, sploh če je oče v drugem kraju.

Očetovska figura oz. vzor...to je odvisno od tebe in njega. Kako boš ti otrokoma razložila zakaj nista več z atijem skupaj, pa da bo on vedno njun ati ne glede kaj se zgodi. Seveda pa je doberjšenj del odvisen od njega (saj veš kaj spada zraven)

Glede normalne in ne tako normalne familije....to več sploh ni nek bav bav, saj je dosti zakonov in družin ločenih. Otrokoma lepo povej njunim letom primerno pa bodo otroci že čez čas videli kako in kaj.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2008 17:59:37   
VERONICA
Za otroka je dovolj, če očeta vidi 1x na dva meseca, da od njega prevzame 'očetovski vzor' - bolj važno je kakšen vzgled mu oče daje in ne kako pogosto...

Maruša, ali se to hecaš? Pomeni otrok vidi očeta 6x na leto? In tvoj potem še ve gdo je ta stric?

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2008 18:05:18   
Anonimen
Sama se dogovorita, koliko krat na teden. Pri nama z bivšim je tako, da ima 2 x na teden stike s sinom, in to pri meni doma. Je tukaj, uro, dve, tri, kolikor mu paše, mu ne branim, saj je tudi njegov otrok. Sem pa brala članek, da naš razhod s partnerji ne sme biti razhod stikov z otrokom.. Sama se zmenita, kdaj kako.

Preživnina je 150€, včasih primakne več.

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
31.1.2008 18:09:18   
ziva_
zivijo...
Preživnino dobim 150 € na mesec, vidi pa jo vsaki vikend (od petka okrog 17h do nedelje okrog 19h)... in ata je zakon. Najbrz zato, ker ga tak malo vidi user posted image

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.1.2008 18:12:41   
Anonimen
Koliko približno vam partner plačuje za enega otroka? jaz imam dva. Koliko mislite, da bi mi moral dajati? (Zasluži približno 1200 evrov, jaz okoli 750)

Med 150 in 200€ na otroka, po moje.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2008 18:18:30   
Anonimen

- Koliko približno vam partner plačuje za enega otroka? Nič. Moral bi pa 125€.
- Kako je s skrbništvom? Imam ga jaz.
- Koliko dni na teden jih vaši partnerji vidijo? Zadnja tri leta nič. In tako bo očitno tudi vnaprej. 
- Kako se po vaših izkušnjah čuti pomanjkanje očetovskega vzora (ker jih le ne vidi ravni vsak dan)? Pri nas se na srečo ne, ker moj partner dobro nadomešča očeta.
- Kako naj jima olajšam življenje, predvsem potem, ko se bosta začeli bolj zavedati, da nismo "normalna" družina (pa ne zamerite, ne mislim pod tem pojmom nič slabega)? Sicer ne vem, kaj si s tem mislila, ampak če obrnem po svoje - jaz sem sinu olajšala življenje že s tem, ker sem se ločila od njegovega očeta.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.1.2008 18:22:08   
Anonimen
Kako naj jima olajšam življenje, predvsem potem, ko se bosta začeli bolj zavedati, da nismo "normalna" družina (pa ne zamerite, ne mislim pod tem pojmom nič slabega)?

Da zivis cim bolj normalno. Na zacetku zna bit grozno hudo, s casom pa si poisci aktivnosti, ki te in vas veselijo. Ne razmisljat o tem, da niste "normalni", ker je to zelo relativen pojem in malo ljudi "normalno" zivi. Zivi naprej pa se bodo stvari uredile :).

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.1.2008 19:03:21   
Gina

Otrok stane, če si skromen cca 400eur na mesec. Glede na to, da ste do sedaj imeli 500eur na mesec po članu družine, menim da čisto brez težav zahtevaš 200eur na mesec od njega po otroku, saj bo njemu še vedno ostalo toliko, kot vidva oba skupaj v tem primeru prispevata za preživljenjaje dveh!! otrok. Ne smeš pristati na manj, rabila boš ta denar za preživljanje. Raje zahtevaj več, da boš zanesljivo dobila vsaj 200, ker sčasoma boš ugotovila, da to ni glih veliko denarja za živeti, če prej ne, ko bosta otroka v šoli, kjer postanejo izdatki res veliki.

kako je s skrbništvom? Ne želim, da bi uveljavljal skupno skrbništvo (ali ga lahko zahteva?), čeprav bomo v dobro otrok imeli veliko stikov, vendar mi ni všeč, da bi bila otroka več čas s potovalko, torej da bi 3 ali 4 noči prenočila tam.

To se tudi meni ne zdi idealna rešitev. Večinoma se niti sodišča za to obliko ne odločajo, včasih pa vendarle, kadar so pogoji za to zagotovljeni, pa moški res zelo sitnari in ima zraven še dobrega odvetnika. Zato si moraš v primeru, ko bi bili otroci ogroženi z neprestanimi kufri (res je to zanič, vidim v praksi pri znancih), nabavit res fajn odvetnika, ne šparaj tukaj, ker imaš lahko posledice cel lajf, oz. jih imajo otroci. Vsekakor se strinjam, da je prav, da ne glede na to, otroci vidijo očeta pogosto, kolikor pač vsem skupaj ustreza. Zanič bi bilo, če bi otrokom stike omejevala. Nič ni narobe, če kdaj prespita tam tudi 14 dni, npr. poleti, ali pa 3 dni,  nima takšne veze, problem je, ker nimajo doma. razlika je za moje pojme, ali imajo nekje dom, ali ga zaradi: en teden tu, drug teden tam, sploh- nimajo. Tukaj odide občutek varnosti, pripadnosti - v tem je problem.
Če stanujete daleč proč, deljeno skrbništvo po moje v praksi tudi ni mogoče, ker si ne predstavljam, da hodijo en teden v šolo npr. v lj, drug teden v mb.user posted image  

Moji ga vidijo 1 vikend na 14 dni, + polovico počitnic (ne poletnih, takrat gredo za 10 ali 14 dni oni nekam) + polovico praznikov, + po potrebi, če se komu zalušta

Kako se po vaših izkušnjah čuti pomanjkanje očetovskega vzora (ker jih le ne vidi ravni vsak dan)?

Se ne čuti, ker imajo dvojni vzor, dvojno dozo ljubezni. Eno od očeta, eno od očima. Čist fajn, nič jima ni hudega.
Vi ste čisto normalna družina. A veš, da se mora celo v šolah učiti že od 1. razreda naprej, da so družine različne, to je celo cilj, ki ga morajo otroci usvojiti, namreč našteti različne oblike družinskih skupnosti. Tako da...draga moja, to je popolnoma normalno. POvprečno so starši vsaj enega ali več otrok v razredu ločeni in to že v 1. razredu, višje kot greš, višji je procent. Otroci se nič ne zavedajo, da niso "normalni", če jih imaš ti za normalne. Če se boste jemali za fajn, boste fajn, če boste pa v glavi ustvarjali slike o tem, da je normalno nekaj drugega, boste pa samo vi trpeli. Ne ustvarjaj si slik o "normali" na tak način. Normalno je, da se imamo pravico zmotit v partnerju, da se imamo pravico zmotit v čemerkoli že in da si imamo pravico poiskat nekoga drugega. Normalno je, da ima lahko otroka tudi kdo drug zelo rad in da lahko skrbi tudi on zanj krasno. Normalno je, da so družine različne in normalno je, da se na to tako gleda, kot na normalno. Kdo hudiča gleda na to nenormalno? user posted image user posted image user posted image  Vprašaj kogarkoli zunanjega, se mu bo to zdelo normalno. Zato je najboljše, da se zdi tudi tebi.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.1.2008 19:23:02   
Anonimen
Zato si moraš v primeru, ko bi bili otroci ogroženi z neprestanimi kufri (res je to zanič, vidim v praksi pri znancih), nabavit res fajn odvetnika

Cisto odvisno, kako sam kompliciras pri tem...user posted image .

Kufri najbolj "ogrozajo" mene, ker pogosto pakiram, samo nisem komplikator in gre vse v en kufer.
In na ta nacin lahko otrok najde vec varnih mest, lahko se povsod pocuti domace, ce mu ne dopovedujes, da je varno mesto na tem svetu samo eno, samo tisto pri mamici. In ce seveda zaupas toliko sebi in partnerju, da bosta oba delovala v dobro in izkljucno v dobro otroka in ne napeljevala vode na svoj mlin, niti malo ne, kar pa se rado zgodi, vsaj na zacetku. To je dobra stran takega zivljenja, za mene odlicna, verjetno zate ne, ker na to se nisi pripravljena. Glej, jaz ocku recem hvala, da tako lepo vzgajas puncko, brez pripomb. Ne se sekirat in si govorit, da ti to ni vsec, da bi bila otroka pri njem, ce nimas za to osnov....mogoce jih imas, ne vem...ampak ce jih nimas, je skoda zapirati vrata, za katerimi se ne skriva nic grozecega. Ekola, samo tole, razmisljanje v drugo smer, mogoce ti pokaze kaj pozitivnega :).

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.1.2008 19:33:39   
Anonimen
Kdo hudiča gleda na to nenormalno? user posted image user posted image user posted image  Vprašaj kogarkoli zunanjega, se mu bo to zdelo normalno. Zato je najboljše, da se zdi tudi tebi.

Ekola, tole si zapomni :).

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.1.2008 19:34:35   
hariba
Od moje sestre sinova sta tisti teden, ko ona dela popoldan pri njem. Ju gre pred šolo čakat. Ko se vrača ona iz sčužbe ju pobere. Njen bivšei pa stanuje na sredini potii med njeno službo in domom, tako, da to nepredstavlja nobenega problemaPri njem sta 1 cel vikend na mesec in sicer tisti, ko ona v nedeljo dela. Pri njih je tako že skoraj 3 leta. Plačuje pa 200 € za vsakega otroka. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2008 19:38:55   
Gina
Jah no, saj sem vedela že ko sem pisala, da sem napisala premalo natančno. Ne gre za same kufre pokat. Sama menim enako, kot ti, mič, da mora otrok čutiti varnost pri obeh, da mu je pri obeh lahko krasno, da mora mama zaupat tudi očetu, da je ok, če prespi ogromno dni tudi tam (ali tukaj)...., da je super, če imajo lahko krasen stik z očetom, da mora mama poleg vsega tudi toliko ljubiti otroke, da sprejme novo žensko od svojega ex, da mora tudi njej zaupati in jo podpirati, da je pa še daleč najbolj krasno, če imajo otroci povsod svoj prostorček ....z vsem tem se absolutno strinjam. Menim tudi, da pri nas to tako funkcionira, neskončno sem hvaležna ženi od mojega ex, ker imajo otroci pri njej svojo lastno sobouser posted image . Moji otroci so ful srečni, kot gredo k očetu, pa jaz sem srečna zanje in jim privoščim, pa so srečni tudi, ko pridejo nazaj. Pa radi kufre pokajo, pa itak da postanejo nekomplikatorski z leti, pa spokajo vse v en kufer....user posted image user posted image  Sploh ne gre za to pri tem, ko sem govorila, da so brez doma. Seveda imajo dva doma. Enega kjer stanujejo in enega pri očetu. Vendar je velika razlika, ali imajo nek "dom", bivališče kjer so stalno doma, imajo svoja oblačila, pripomočke, igrače, kotiček, kjer se zatečejo, kjer imajo šolo, prijateljčke, skratka, prostor, kjer so doma, ali morajo neprestano skakat od enega doma, do drugega. V bistvu se nikjer ne morejo zasidrat. Saj vsi vemo, imeli smo se krasno npr. pri babicah, strašno radi smo prišli tja, ljubili smo jih, tam je bil naš drugi dom, sama sem ga jemala za neke vrste dom, vendar je bil tisti resnični dom vendarle samo eden. In še danes tako čutim. Po moje ne moreš imeti dveh popolnoma enakovrednih domov. Kaj pa vem. Po moje nimaš sidra potem. Prave varnosti. Neprestano kolebaš med tem, kje je bolj dom dom. Po moje je veliko boljše imeti nekje "dom", ap potem varno pluti kamorkoli, četudi tedne in dneve ali mesece, čutiti vsa ostala bivališča, kjer si strašansko ljubljen še vedno kot drugi dom, pa vendarle vedeti, da imaš neko sidro. meni je bilo to resnično zelo pomembno kot otroku. ugotovila sem to šele tedaj, ko moj lastni dom ni bil več dom, zaradi razmer doma. Takrat sem ugotovila, kaj sploh dom pomeni. Noben drugi dom ni odtehtal tega, pa čeprav je bilo v njem ljubezni za izvoz. Rabila sem točno določenega. Kaj pa vem, ne znam razložiti tega. Meni osebno se zdi, da dveh sider enakovrednih ne moreš imeti. Lahko se pa motim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2008 19:52:26   
Anonimen
Vendar je velika razlika, ali imajo nek "dom", bivališče kjer so stalno doma, imajo svoja oblačila, pripomočke, igrače, kotiček, kjer se zatečejo, kjer imajo šolo, prijateljčke, skratka, prostor, kjer so doma, ali morajo neprestano skakat od enega doma, do drugega. V bistvu se nikjer ne morejo zasidrat.

Hmmmm, zanimiva izhodisca :).

Glej, saj niti danes niso stalno doma, cez vikende so tudi pri ocetu, prav tako cez pocitnice. V bistvu so zasidrani samo med delovnim tednom in rutino. Vstajanje, sola, naloge in malo casa, ki ga aktivno prezivijo z druzino. V bistvu so tisti posveceno druzinski cas kot so vikendi, prazniki in pocitnice prav tako razpeti med kufri....user posted image .

Ne vem, ce je kolicina casa, ki ga nekje prezivimo in kufri, potrebni za potovanje, tisti pravi pokazatelj, kje je nas "pravi" dom. Ne vem, bom razmislila.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2008 19:59:40   
Anonimen
Noben drugi dom ni odtehtal tega, pa čeprav je bilo v njem ljubezni za izvoz. Rabila sem točno določenega. Kaj pa vem, ne znam razložiti tega. Meni osebno se zdi, da dveh sider enakovrednih ne moreš imeti. Lahko se pa motim.

Hmmmm, spet ne vem.....user posted image .

Jaz se nekje pocutim dobro ali pa ne, vmesne variante ni. Se pa ne pocutim dobro samo doma, se se kje drugje, ampak sem bolj ciganske sorte in si hitro naredim tako, da mi je lusno in prav.

Lahko je pa ta izbira doma tudi delikatna stvar....mogoce se pa otrok ne pocuti dobro, ceprav mi mislimo, da se. Ne vem, ampak se mi zdi, da se prav vsi niso pocutili dobro doma, ko so bili otroci, ceprav sem prepricana, da bi njihovi starsi z gotovostjo rekli, to je njihov dom, to je tisto pravo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
31.1.2008 20:24:56   
Gina
Ja, tudi jaz si hitro naredim luštno... ja, niso se vsi ok počutili kot otroci doma, .......vendar...a nimaš čisto posebnega občutka, ko si doma? Ko se vrneš od nekje domov? A se ne stopiš od lepega? A ga ne zavonjaš in začutiš? A nimaš neke prav posebne vezi, ki te veže izključno in samo na dom, pa ki je nikjer drugje ni? Jaz vem, kadar to čutim. To čutim samo tam, kjer je moj dom, pa mi je lahko še tako luštno drugje. ko se nekje ne počutim več varno, bežim od doma. To se mi je zgodilo 2x v lajfu. Prvič, ko se v rojstni familiji nisem več počutila varno, ko dom ni bil več Dom in tako sem se počutila, ko sem živela pri tašči. Povsod drugod mi je bilo enako fajn. Morda celo boljše, zato me nikdar ni bilo doma. Ker ni bilo to Dom, ampak zgolj bivališče. Moj dom je bila poleti prikolica, kjer sem končno za dva meseca imela Dom. Ko sem živela v najemu, pa ko sem imela svoje stanovanje, je to bil Dom. In razlika med bivališče in Dom je več kot ogromna. Imaš pa prav, ai je nekaj Dom, je odvisno od tega, kako se otrok tam počuti. Morda je otroku Dom tam, kjer je zgolj par dni na mesec. Možno, prav gotovo. Vendar se mi zdi, da vsaka mama, ki se trudi biti Mama želi, da bi bil Dom tam, kjer so vsi skupaj doma. in če se dovolj trudi, obstaja velika možnost, da ji celo uspe. kaj pa vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.1.2008 20:27:14   
Anonimen
 Vendar se mi zdi, da vsaka mama, ki se trudi biti Mama želi, da bi bil Dom tam, kjer so vsi skupaj doma. in če se dovolj trudi, obstaja velika možnost, da ji celo uspe. kaj pa vem.

Jaz bom kar mama.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2008 7:03:10   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Za otroka je dovolj, če očeta vidi 1x na dva meseca, da od njega prevzame 'očetovski vzor' - bolj važno je kakšen vzgled mu oče daje in ne kako pogosto...

Maruša, ali se to hecaš? Pomeni otrok vidi očeta 6x na leto? In tvoj potem še ve gdo je ta stric?

Za to, da otrok po očetu povzame tisto 'moško figuro' le-ta ne rabi biti veliko prisoten v njegovem življenju. Oziroma otrok se lahko tega uči tudi od drugih 'moških figur' dedka, strica,....

To ni odgovor kolikokrat se meni zdi, da mora biti otrok pri očetu in obratno. Drugače pa tudi otroci, ki očeta vidijo 1x na leto ali še manj, točno vedo kdo je ta stric... Še več - v nekaj urah so sposobni prevzeti način obnašanja (sploh če je to slabo).

Nekaterim otrokom predstavljajo 'očetovsko figuro' celo očetje, ki sploh niso fizično prisotni v njegovem živjlenju.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.2.2008 7:41:54   
Natyy
Glede ločitve in skrbništva, odrekanja in sporazumevanja lahko nastanejo hudi problemi. Moje mnenje je, da morata starša po razvezi "postati dobra prijatelja" v smislu vzgoje otrok.

Povem vam za primer skupnega skrbništva. Soseda sta gradila skupaj, spošela tri otrke nato pa je pričelo škripati. Odločila sta se, da se bosta razšla. Oba res oba sta zelo dobra straša in nihče ni želel biti prikrajšan za otroke. Dogovorila sta se, da otroci ostanejo v stanovanju. Ona dva pa se izselita vsak na svoje. Tako imajo otroci občutek, da so še vedno družina- le, da je eden od staršev na službeni poti.
Izgleda pa takole:
Eden pelje otroke v ponedeljek zjutraj v vrtec, šolo ..........
Drgi jih dvigne in ostane z njimi v stanovanju do srede zjutraj, ko jih razvozi ...
nato pride na vrsto spet prvi z njimi je do petka zjutraj .....
in nato je na vrsti spet drugi do ponedeljka .......
Pri tem se menjujeta izmenično vsak drugi vikend jih ima drug.
Morda je to zakomplicirano a se straša razumeta otroci pa imajo občutek, da se za njih ni nič kaj spremenilo.
Naj povem še to, da imasta oba druge partnerje a to zadevo pač razumeta. Počitnice pa si delijo po mesecih na pol.
Pri skupnem skrbništvu ni preživnine, vse nastale stroške (hiša, oroci) si straša delita na pol.
Seveda otroci poznajo "nove partnerje" od očeta in mame jih sprejemajo in preživljajo čas tudi skupaj.

Da pa takšno skrbništvo lahko laufa morata biti starša v zelo dobrih prijateljskih odnosih. Imeti morata tudi dovolj visoke prijemke in tudi kar nekaj odrekanja na račun "novega življenja"

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.2.2008 17:48:49   
Gina
Uf, natyy, potem pa starši nimajo doma.user posted image  Meni ni za domovat na dveh lokacijah, pa se ful dobro razumem z bivšim. Poleg tega, kaj pa če ima kakšen od partnerjev še kakšnega otroka? Kje pa tisti živi?
Meni se zdi to taka oslarija, kot če se selijo otroci. Ni razlike.

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.2.2008 18:02:49   
VERONICA
Še več - v nekaj urah so sposobni prevzeti način obnašanja (sploh če je to slabo).

Ha ha, to ti pa verjamem!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?