Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: metaa Koliko približno vam partner plačuje za enega otroka? jaz imam dva. Koliko mislite, da bi mi moral dajati? (Zasluži približno 1200 evrov, jaz okoli 750) Otrok stane, če si skromen cca 400eur na mesec. Glede na to, da ste do sedaj imeli 500eur na mesec po članu družine, menim da čisto brez težav zahtevaš 200eur na mesec od njega po otroku, saj bo njemu še vedno ostalo toliko, kot vidva oba skupaj v tem primeru prispevata za preživljenjaje dveh!! otrok. Ne smeš pristati na manj, rabila boš ta denar za preživljanje. Raje zahtevaj več, da boš zanesljivo dobila vsaj 200, ker sčasoma boš ugotovila, da to ni glih veliko denarja za živeti, če prej ne, ko bosta otroka v šoli, kjer postanejo izdatki res veliki. IZVIRNO SPOROČILO: metaa kako je s skrbništvom? Ne želim, da bi uveljavljal skupno skrbništvo (ali ga lahko zahteva?), čeprav bomo v dobro otrok imeli veliko stikov, vendar mi ni všeč, da bi bila otroka več čas s potovalko, torej da bi 3 ali 4 noči prenočila tam. To se tudi meni ne zdi idealna rešitev. Večinoma se niti sodišča za to obliko ne odločajo, včasih pa vendarle, kadar so pogoji za to zagotovljeni, pa moški res zelo sitnari in ima zraven še dobrega odvetnika. Zato si moraš v primeru, ko bi bili otroci ogroženi z neprestanimi kufri (res je to zanič, vidim v praksi pri znancih), nabavit res fajn odvetnika, ne šparaj tukaj, ker imaš lahko posledice cel lajf, oz. jih imajo otroci. Vsekakor se strinjam, da je prav, da ne glede na to, otroci vidijo očeta pogosto, kolikor pač vsem skupaj ustreza. Zanič bi bilo, če bi otrokom stike omejevala. Nič ni narobe, če kdaj prespita tam tudi 14 dni, npr. poleti, ali pa 3 dni, nima takšne veze, problem je, ker nimajo doma. razlika je za moje pojme, ali imajo nekje dom, ali ga zaradi: en teden tu, drug teden tam, sploh- nimajo. Tukaj odide občutek varnosti, pripadnosti - v tem je problem. Če stanujete daleč proč, deljeno skrbništvo po moje v praksi tudi ni mogoče, ker si ne predstavljam, da hodijo en teden v šolo npr. v lj, drug teden v mb. IZVIRNO SPOROČILO: metaa Koliko dni na teden jih vaši partnerji vidijo (moj jih želi čim bolj pogosto)? Moji ga vidijo 1 vikend na 14 dni, + polovico počitnic (ne poletnih, takrat gredo za 10 ali 14 dni oni nekam) + polovico praznikov, + po potrebi, če se komu zalušta IZVIRNO SPOROČILO: metaa Kako se po vaših izkušnjah čuti pomanjkanje očetovskega vzora (ker jih le ne vidi ravni vsak dan)? Kako naj jima olajšam življenje, predvsem potem, ko se bosta začeli bolj zavedati, da nismo "normalna" družina (pa ne zamerite, ne mislim pod tem pojmom nič slabega)? Se ne čuti, ker imajo dvojni vzor, dvojno dozo ljubezni. Eno od očeta, eno od očima. Čist fajn, nič jima ni hudega. Vi ste čisto normalna družina. A veš, da se mora celo v šolah učiti že od 1. razreda naprej, da so družine različne, to je celo cilj, ki ga morajo otroci usvojiti, namreč našteti različne oblike družinskih skupnosti. Tako da...draga moja, to je popolnoma normalno. POvprečno so starši vsaj enega ali več otrok v razredu ločeni in to že v 1. razredu, višje kot greš, višji je procent. Otroci se nič ne zavedajo, da niso "normalni", če jih imaš ti za normalne. Če se boste jemali za fajn, boste fajn, če boste pa v glavi ustvarjali slike o tem, da je normalno nekaj drugega, boste pa samo vi trpeli. Ne ustvarjaj si slik o "normali" na tak način. Normalno je, da se imamo pravico zmotit v partnerju, da se imamo pravico zmotit v čemerkoli že in da si imamo pravico poiskat nekoga drugega. Normalno je, da ima lahko otroka tudi kdo drug zelo rad in da lahko skrbi tudi on zanj krasno. Normalno je, da so družine različne in normalno je, da se na to tako gleda, kot na normalno. Kdo hudiča gleda na to nenormalno? Vprašaj kogarkoli zunanjega, se mu bo to zdelo normalno. Zato je najboljše, da se zdi tudi tebi.
|