|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pretepanje v vrtcu
30.1.2008 16:53:15   
karmy
Ker je moj tamau zadnje leto v vrtcu, in seveda med starejšimi, prihaja do najrazličnejših naključnih pretepov... Poskušamo prakticirati da pove vzgojiteljici da ga tepejo, vendar tudi včasih ima on polno mero in udari z vso silo nazajuser posted image in potem seveda je vsega kriv moj mali. Lani je bil še med starejšimi, in so se ful spravljali nad njega ( tudi mulci tik pred šolo) in seveda vsakič ko ga **** ali udarijo, on avtomatsko udari zdaj nazaj. Vzgojiteljica mi je predlagala naj jih raje besedno odrine stran oz. reče naj mu dajo mir ( ampak saj veste kako je to, če rečeš da ne smejo, imajo še večje veselje) Kakšna ideja?

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pretepanje v vrtcu
30.1.2008 17:21:34   
Gina
Ja, pri fantkih je to res malo težje. Oni imajo to precej bolj v genih, kot deklice. Enostavno ne znajo čisto enako dobro z besedami, niti se jim ne zdi smiselno. Sicer čisto dobro razumem vašo vzg., ker jaz enako govorim mojim otrokom in se fejst jezim, kadar se kdo tepe. Tega ne dovolim, že enostavno zato, ker sem odgovorna za njih in njihovo varnost. A veš česa se morajo naučiti, tega da se v trenutku besa in nemoči ne dotaknejo sošolca. Ponavadi pride do spora oz. pretepa zato, ker eden nekaj  hoče, drugi tistega noče, nekaj reče grdega, eden se ga dotakne, malo porine, drugi ga udari, prvi ga fejst nazaj....tako se to stopnjuje v treh sekundah. če se ga prvi sploh ne bi dotaknil, odrinil, do tega ne bi prišlo. Se pravi, kadar ni po njegovo, pa ima karšenkoli problem, ki ga ne zna rešit besedno, naj pride vzg. povedat, ker iz tega ven se stepe, ne povedat šele takrat, ko ga nekdo udari. Ko ga že nekdo udari, ali zgolj odrine, se vsak fant težko zadrži, da ga ne udari nazaj, logično nekako, a ne. V resnici se mora kot bistveno stvar naučiti reševati reči bolj mirno, ne vzeti vsega kot napad nase, pristati tudi na kak kompromis, da kdaj ni po njegovo. Če bo tako jemal reči, ga nihče ne bo odrinil in ne bo mu treba nikogar nazaj.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2008 17:31:21   
nuala
Nisem pristaš pretepanja v vrtcih in šolah. Zato pa imamo vzgojitelje, da naredijo red, ane?
Drugače pa, če se kdo spravlja nanj, sploh starejši, bi ga jaz kar naučila, naj začne na ves glas kričai in naj z vso silo udari nazaj. Potem jih bo verjetno tudi vzgojiteljica opazila.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2008 18:44:09   
MAŠKA
Udari naj nazaj, tako, da se ga bo tisti drugi zapomnil! Edini način, da jih bo manjkrat skupil.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2008 18:48:57   
Gina
Punce, pri tako majhnih je problem v tem, da ne vedo, kaj pomeni, da jih je drugi udaril. Če mu hoče vzeti igračko, reče, da ga je udaril, saj se ga je dotaknil, ko je hotel igračko, pa udari "nazaj", če ga nekdo malo odrine, reče da ga je udaril in "udari nazaj", če ga nekdo izziva, pa gre mimo njega preblizu, šteje to, da ga je udaril, pa ker je mama rekla, da ga mora udarit nazaj, to šteje pod udarit nazaj. V resnici so čisto premajhni, da bi imeli predstavo o tem, kaj pomeni "udarit nazaj". Niti pri sedmih letih tega še vsi ne ločijo, v predšolskem obdobju pa skoraj nobeden, zato se mi taki predlogi ne zdijo smiselni iz vaše strani. Res ne, ne vidite vsakdanje realnosti o sposobnostih presojanja takih reči tako majhnih otrok. Aja, zelo dobro pa znajo povedat samo to, koliko so oni bogi, pa kolk jih tepejo, to pa obvladajo. Saj ne rečem, da koga morda res ne tepejo, samo verjamem, da večine prav gotovo ne. Ker vsaj v osnovni obliki za red (nepretepanje) je pa skoraj povsod poskrbljeno.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2008 20:04:56   
karmy
Ja zdaj je problem ker je zdaj največja žrtev eden od hudičev v otroški preobleki. Ko sem prišla v garderobo, se je moj skrival, njen je bil nad njem, ona ga pa zadaj spodbujala naj ga udari user posted image uff ker dober vzor da dol padeš

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?